REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

SPIT trebuie să-i restituie lui Ion Dușu impozitul de 300% plătit... pentru că și-ar fi lăsat hotelul Intim în paragină

SPIT trebuie să-i restituie lui Ion Dușu impozitul de 300% plătit... pentru că și-ar fi lăsat hotelul Intim în paragină

Virgil STOIAN 12 februarie 2024 | 00:00 5170

În urmă cu ceva timp, Replica vă anunța că hotelul Intim este plină reabilitare. Ei bine, firma care se ocupă de schimbarea la față a clădirii, respectiv DGN-ROMAG SRL, potrivit unei decizii de impunere, a fost obligată să plătească SPIT suma de 50.607 lei reprezentând majorarea de 300% a impozitului legal datorat pentru Hotelul Intim, pe anul 2023. Reprezentanții firmei au chemat în judecată SPIT, solicitând anularea deciziei dar și restituirea sumei de 50.607 lei.

SPIT trebuie sa-i restituie lui Ion Dusu impozitul de 300% platit... pentru ca si-ar fi lasat hotelul Intim in paraginaHotel Intim

Reprezentanții firmei au arătat că DGN-ROMAG este proprietara Hotel Intim, monument istoric, asupra căruia nicio intervenţie de reabilitare nu era posibilă în absenţa documentelor esenţiale constând în certificat de urbanism, avize de specialitate şi autorizaţie de construire. Aceștia au menționat că, în baza art. 1 - 6 din Hotărârea nr. 27/23.02.2016 şi a unei Note din constatare întocmite în anul 2019, prin care au fost consemnate, pe nedrept şi fără temei real, pretinse deficienţe la imobil, a fost emisă Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Constanţa nr. 442/28.12.2020, prin care s-a aprobat majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2021, pentru clădire.

SPIT trebuie sa-i restituie lui Ion Dusu impozitul de 300% platit... pentru ca si-ar fi lasat hotelul Intim in paraginaHotel Intim

Reclamanta a subliniat faptul că, în conformitate cu prevederile art. 7 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Constanţa nr. 27/2016: „Fac excepţie de la prevederile prezentei hotărâri clădirile neîngrijite pentru care proprietarii deţin autorizaţie de construire valabilă în vederea construirii/renovării/desfiinţării şi au anunţat la ISC şi Primărie începerea lucrărilor". Reprezentanții firmei au spus că obţinuseră certificatul de urbanism încă din anul 2018 şi au demarat procedura de obţinere a autorizaţiei de construire pentru reabilitarea monumentului istoric, însă aceasta a presupus un timp îndelungat, din cauza complexităţii avizelor de specialitate necesare şi a unor cauze obiective şi neimputabile reclamantei, inclusiv pandemia şi starea de urgenţă şi de necesitate. În prezent, lucrările de restaurare completă a monumentului istoric se află în derulare.

SPIT trebuie sa-i restituie lui Ion Dusu impozitul de 300% platit... pentru ca si-ar fi lasat hotelul Intim in paragina

Au plătit până acum impozitul majorat

Reclamanta a arătat că pentru anii 2021 şi 2022, a achitat impozitul pe clădire astfel majorat, respectiv suma de 75.478 lei pentru anul 2021 şi suma de 70.070 lei pentru anul 2022, conform înştiinţărilor de plată emise la datele respective de SPIT Constanţa. A menționat că pentru anul 2023, ulterior anului în care a obţinut autorizaţia de construire şi a început lucrările de reabilitare, majorarea de 300% a impozitului pe clădire nu mai poate fi eficientă juridic şi nu mai poate fi nicidecum aplicată.

SPIT trebuie sa-i restituie lui Ion Dusu impozitul de 300% platit... pentru ca si-ar fi lasat hotelul Intim in paragina

Hotel Intim

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis admiterea acțiunii și obligarea SPIT să restituie suma achitată cu titlu de majorare cu 300% a impozitului pentru clădirea situată în mun. Constanţa, str. Nicolae Titulescu nr. 9 – Hotel Intim aferent anului 2023, respectiv 50.607 lei. Sentința nu este definitivă.

Date despre firma DGN-ROMAG

Firma DGN-Romag a fost înființată în anul 2017 și are ca principal obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Administratorul firmei este Dușu George, iar principalul acționar este Dușu Ion. Pe anul fiscal 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 1.652.652 lei, profit pe minus și datorii de 42.598.234 lei cu un număr mediu de 14 angajați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu este inca la puscarie? Cooruptia din justitia Constanteana il protejeaza pe fagabou ca a dat terenurile constantenilor la judecatori si procurori. Fagabou o sa ajunga puscarias indiferent de situatie. Horia Ctinescu este un mas-carici care trebuie arestat nu propus catindat in Constanta. ce a ajuns Constanta? Troaca de porci? sa bage ratul toti porcii in buget? Ne intoarcem la epoca jafurilor Mazare-Constantinescu-Strutinschi? Huoooooooo PSD po-rcilor. Huoooooooo PNL cu porci vostrii. Votam USR ca sa se strambe de durere de stomac stroe dumitrache chitac hutuca si toti derbeddeii din politica Constanteana.
13
2
functionarul SPIT si toti cei din SPIT care au hotarat asta cu nerespectarea legii. Si sa fie concediati pentru infractiunea de abuz in serviciu Cod Penat art 246 sa fie trimisi in judecata condamnati si sa meraga la puscarie.sa fie exemplu la toti din SPIT care nu respecta legile si le incalca.
11
3
Cine il mai voteaza pe ofilitul asta de Fagadau ? Trebuie sa nu fii intreg la minte sa iti dai votul pentru un asemenea derbedeu.
13
1
Acum Deci nu mai are Dosare penale? Oare s-a operat si nu mai e urmarit penal? Ce ti-e si cu politica asta!
10
0
Clar pesedeul nu are candidat la primaria Constanta. Pe de alta parte nici nu zice ca-i cinvine sa-l aiba premar pe amiral, ca doar tot ei sunt la butoane. Si uite asa poate ne trezim cu cupsa la butoane, oricum nu are sanse, dar viseaza.
9
1
Are m****a treaba in dimineața asta nu gluma cu stresul mesajelor. Ingrata meserie de "radiera" ti ai ales.
7
0
Ce p*****l poate fi acest Horia Consntinescu. El se autopropune pentru funcția de președinte al Consiliului județean. Cu el și Fagadau la cârma cred ca o sa trebuiască sa schimbam domiciliul sau ar mai fi o varianta sa mergem la vot. Doamne ocrotește i pe romani!
14
0
Sper sa va moara copiii in chinuri groaznice cat mai curand. Succes.
11
4
Astia vor sa il mazileasca pe Stro.e. alta explicatie nu e, pt mega propunerea Ctinescu. O sa ajunga lumea sa voteze HAUR nebunilor. Doar sa scape de PNL si pt ca nu il halesc pe press edintele Horia. Fereasca!
14
1
Ce cuplu celebru se pregateste ptr constanteni! Dupa un mandat de nenorociri peneliste urmeaza pacalicii pesedeului sa isi bata joc de noi,
18
0
Deciu si Horica- Tusea si junghiu :))))))
12
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436