REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Lun., 22 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6707
11° Constanța Luni, 22 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6707
 

Spitalele din România se pregătesc de război. Anunțul lui Raed Arafat

Spitalele din România se pregătesc de război. Anunțul lui Raed Arafat

Andreea Vlaicu 26 februarie 2024 | 10:00 716

Spitalele din România au început pregătirile în caz de război. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că țara nostră a început să facă stocuri de materiale sanitare pentru a putea trata raniții în cazul unui conflict militar. 

Spitalele din Romania se pregatesc de razboi. Anuntul lui Raed Arafat

”Dacă UPU-rile sau dacă în spitalele civile, în caz de conflict, vom primi pacienţi, este normal. Toată Europa, toată lumea vede acest lucru, că militarii, dacă sunt răniţi, vor ajunge la un moment în spitalele civile. Nicio ţară n-are spitale militare cu toate specialităţile care să acopere nevoia militarilor. Aşa că orice spital civil va ajunge în final să primească, posibil, răniţi, militari sau civili”, a spus şeful DSU. 

România și celelalte state membre NATO își pregătesc sistemele sanitare în caz de război. În eventualitatea unui conflict militar, orice spital civil va putea să primească soldați răniți pe front.

”Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din ţările membre NATO pentru a face faţă unei eventuale situaţii de conflict. Chiar dacă toată lumea spune că acest lucru este foarte puţin probabil şi că nu trebuie să ne speriem, da, aşa este, dar a fi pregătit este un lucru obligatoriu. Şi anul trecut, nu este niciun secret că s-a ţinut la NATO o întâlnire a grupului întrunit de sănătate, care este un grup pe care am onoare să-l coordonez de câţiva ani”, a spus Arafat. 

Țara noastră își face stocuri și pentru protecție nucleară. Raed Arafat a declarat că la nivelul instituției pe care o conduce are un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical, de detecție și de monitorizare pe parte chimică, biologică și radio-nucleară.

”Că vin din altă ţară, că vin din ţară, dacă vin din cauza unui conflict sau vin din cauza unei catastrofe, oricum trebuie să fim pregătiţi. Deci pot să spun că mai avem încă, dar creştem, creştem la stocuri, la pregătire, la materiale sanitare. Recent am luat un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical şi de detecţie şi de monitorizare pe partea de chimic, biologic şi radio-nuclear. Un stoc pe care noi îl creăm în România în numele Uniunii Europene şi sunt alte ţări similare nouă care au luat astfel de sume ca să facă aceleaşi lucru. Astea toate cresc nivelul de pregătire”, mai spune Arafat. 

În ședința CSAT de săptămâna trecută s-a decis ca toate unitățile medicale să fie pregătite pentru un eventual război, potrivit realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Du te dracu de umflat si spion la 4 capete.Hidos om si libidinos
1
0
La război ce facem noi civilii că dacă avem nevoie de spitalizare,suntem haliți.Cum adică se fac stocuri de rezerve când spitalele nu au medicamente și tehnică pentru orice civil ce are nevoie de internare sau nu.Asta să însemne că de fapt avem dar se țin la blat pentru a ajunge bolnavii la mâna privatilor?Care i șmecheria de data asta,că tot timpul trebuie să fie o șmecherie pentru a p****i populația plătitoare.Care i manevra,spilul,aranjamentul,dedesubtul, mâncătoria,șmecheria,smenul și dusul de nas?
5
1
Buna gluma! Spitalele noastre nu pot trata pacientii la ora asta, sunt depasite, fara dotari, fara aparatura, fara paturi, scorojite, invechite si noi ne pregatim sa tratam pacienti pe timp de razboi. Da, daca le transformam in spitale mortuare.
6
1
scula noastra cu fundul vostru. de ce nu stati la locul vostru? avem soldati, avem tehnica? vi s-a cerut de afara juramint, ca altfel zburati din functie? sint destule exemple, cind populatia s- razvratit datorita pretului la alimente, biruri-taxe si nu a mai tinut cont de nimic. de fapt ultima rascoala taraneasca in europa a fost in 1907, la noi. fiul de securistului burduja, a fost respins de populatia bucurestiului. ei tot incearca, dar ne-au incalecat.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218