REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Spitalul CF ar putea deveni spital de pediatrie

Spitalul CF ar putea deveni spital de pediatrie

Replica API 26 februarie 2013 | 00:00 104

Dacă va intra în subordinea administraţiei locale,

Dacă va intra în subordinea administraţiei locale,

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa este aşteptat cu braţele deschise să intre în subordinea administraţiei locale, susţine preşedintele Consiliul Judeţean Constanţa. Dacă acest lucru va fi hotărât, şi dacă se va oferi şi o sursă de finanţare, Consiliul Judeţean Constanţa are în plan să transforme Spitalul CF în spital materno - infantil.

"Ştiu că există intenţia Ministerului Transporturilor ca aceste spitale să fie date la Ministerul Sănătăţii. Dacă ni se vor oferi să le preluăm şi dacă vom avea şi sursa de finanţare ca să le modernizăm şi să poată funcţiona, le vom lua. Ştiu că am promis şi mă voi ţine de cuvânt să facem un spital materno - infantil pentru mămici şi copii şi am putea să facem cu unul dintre aceste spitale. Repet, dacă vom avea şi finanţare asigurată, îl vom prelua fără nici un fel de problemă şi îl vom moderniza, fie, parţial, cu bani de la Guvern şi cu bani din împrumut, dar Dobrogea are nevoie de un spital materno -infantil. Aşa cum am reuşit să ne descurcăm la Spitalul Judeţean Constanţa, vom reuşi şi acolo", a declarat Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Medicii Spitalului CF spun că încă nu au avut vreo discuţie cu preşedintele CJC pe această temă. "Este greu de spus, deocamdată sunt numai speculaţii, sau mai bine spus dorinţe. Am auzit tot din presă despre ce a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, nu am purtat nici o discuţie. Nici nu am depăşit momentul trecerii spitalului în nici o direcţie. Nu pot să spun că un spital de pediatrie nu e util în judeţ, mă bate Dumnezeu. Sunt medic de atâţia ani aici, în oraş, şi ştiu că e necesar. De ce tocmai acolo, aia e altă discuţie. Deocamdată funcţionăm sub sigla CFR, primim încă hârtii de la Ministerul Transporturilor, avem Consiliu de Administraţie săptămâna asta, de la minister. Probabil că după ce vom depăşi etapa asta se va discuta concret. Acum este prematur", a declarat, pentru "Replica", un medic al unităţii de tratament.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272