REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

SPITALUL CF Constanţa: DATORIILE ar putea fi ACHITATE cu ajutorul AMNISTIEI FISCALE

SPITALUL CF Constanţa: DATORIILE ar putea fi ACHITATE cu ajutorul AMNISTIEI FISCALE

Replica API 27 august 2019 | 00:00 291

Situația financiară a Spitalului CFR Constanța era critică în anul 2018. Încă de pe vremea când se afla în subordinea Ministerului Sănătății, unitatea spitalicească se afla într-o situaţie gravă din punct de vedere financiar, din cauza unor subfinanţări şi ulterior din pricina unor rectificări bugetare. În 2016, spitalul a fost acționat în instanță, de către CN APM, fiind obligat la plata următoarelor sume: 222.351,22 lei – contravaloare chirie şi utilităţi; 54.197,87 lei – penalităţi de întârziere calculate de la data scadenţei fiecărei facturi. Sumele invocate de CN APM au la bază mai multe contracte cu unitatea spitalicească: contract de închiriere, contract furnizare și distribuție energie electrică, contractul de furnizare/prestare a serviciului de apă și canalizare, încheiat în 2013, și contractul de furnizare a energiei termice cărora C.N.A.P.M. a emis mai multe facturi către Spital. Până în anul 2017, s-au putut efectua plățile, din anul următor acestea au fost înghețate, ajungându-se la o situație dezastruoasă.

Astăzi, însă, situaţia pare să se îmbunătăţească. Demersurile pentru acoperirea datoriilor şi a penalităţilor au fost pornite cu succes de către echipa managerială a spitalului CF. Eforturile Iulianei Botezatu, managerul spitalului, conjugate cu cele ale întregii echipe , au dat roade şi, în mod surprinzător faţă de anul trecut, când bugetul de investiţii acordat de către MT nu a existat, anul acesta Ministerul Transporturilor a acordat fonduri pentru investiţii.

"Demersurile pentru stingerea datoriilor au început încă de când am fost numită în funcţia de manager, iar acum mai avem de achitat penalităţile, cât despre plata medicilor, începând cu luna mai a.c. acestea au fost acrodate la timp, fără nici o întârziere sau tranşări. Pentru datorii sperăm să putem beneficia de amnistia fiscală, dar momentan aşteptăm formulare, aşteptăm deoarece acestea încă nu sunt disponibile", a declarat, pentru Replica, Iuliana Botezatu.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un spital foarte bun! Recomand!
1
1
Spitajul judetean nu este altceva decat o catacomba. Ca sa nu mori acasa te duci sa mori la Spitalul Judetean.
1
0
Ma mir ca mai exista acest spital plin de medici hahalere care lucreaza in enspe mii de locuri! Un spital neaigur din toate punctele de vedere
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108