REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Spitalul CF Constanţa intră în RENOVĂRI și MODERNIZĂRI?!

Spitalul CF Constanţa intră în RENOVĂRI și MODERNIZĂRI?!

Replica API 4 februarie 2020 | 00:00 1898

Conducerea Spitalului CF are planuri mari pentru anul 2020, dorindu-și să intre pe un făgaș normal, investindu-se sume mari în reabilitare, modernizare și dezvoltare.

Planul de investiții de pe anul 2019 a fost rezolvat și deja este în lucru cel pentru anul 2020. Pentru anul precedent a fost realizat în proporție de 75% un plan de investiții de aproximativ 900.000 lei. Conform managerului spitalului, pentru anul 2020, planul de investiții prevede: dotări, reparații capitale în cele patru incinte, toate cu probleme vechi care au nevoie de modernizare. Au fost rezolvate o parte dintre probleme, la nivelul sediului spitalului din bulevardul 1 Mai urmând, apoi, Policlinica „Căi ferate” care are nevoie substanțială de reparații capitale. „Asta ne-am propus să facem în acest an și anume să continăm proiectul de modernizare și de renovare atât pentru spital, incinta din 1 Mai, cât și pentru incinta din port unde avem de asemenea secții de chirurgie, ATI cât și pentru Policlinica CFR” a transmis pentru Cotidianul Replica, Iuliana Botezatu, managerul spitalului.

Într-o primă tranșă se discută despre o sumă de aproximativ 700.000 lei, eșalonarea totală ar fi undeva la de 4 ori suma însă, se așteaptă aprobarea și în ce măsură Ministerul Transporturilor va susține spitalul. De asemenea, conducerea spitalului are planuri serioase de îmbunătățire a organizării pe secții și compartimente și chiar de modernizare a structurii spitalului. Aspecte care vor permite un contract mult mai avantajos din punct de vedere al serviciilor prestate pentru populația orașului la nivelul celor cinci secții clinice consacrate din spital și anume: Secțiile Medicale 1 și 2 și compartimentele lor, Secția de Chirurgie, Secția de Neurologie și Secția de Terapie Intensivă. „Cel mai important lucru este faptul că spitalul a intrat într-un trend ascendent de modernizare și dezvoltare și de creștere a adresabilității către populație. Dorim să ne facem vizibili și, într-adevăr, dorim să ne completăm gama de servicii medicale. În acest sens, modificările de structură în repartiția secțiilor și compartimentelor pe care intenționăm să le perfecționăm în prima jumătate a acestui an. Mai exact, ne dorim să avem pe Secția de Medicală un compartiment de nefrologie și un compartiment de diabet zaharat. Sunt foarte multe aspecte pe care dorim să le îmbunătățim și sunt idei inovatoare. S-a revigorat și Secția Medicală 1 și compartimentul de oncologie pentru că până acum noi nu am avut, o bună perioadă de timp, medic oncolog iar de la începutul acestui an avem, aceasta fiind o specialitate deficitară la nivelul județului” a mai adăugat managerul spitalului.

Planurile de modernizare includ și o deschidere mai mare către public. Referitor la laboratorul de radiologie și imagistică conducerea spitalului a transmis faptul că acesta a început să funcționeze din vara anului trecut pe baza unui contract se servicii cu CJAS Constanța pentru examinări de osteodensitometrie și investigații de imagistică de înaltă performanță pentru pacienții spitalului. „La sosirea mea în spital, mai exact în luna mai a anului trecut, CT-ul nu era exploatat de un an și jumătate, era instalat și montat dar nu era pus în funcțiune și din luna iulie a anului 2019 am reușit să închei un contract cu CJAS Constanța și acum Serviciul de Imagistică Computer Tomograf își desfășoară cu succes activitatea pentru pacienții spitalului, urmând ca apoi să avem o adresabilitate mai largă pe baza biletului de trimitere” a mai adăugat aceasta.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272