REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Spitalul CF Constanţa trece în subordinea Ministerului Sănătăţii

Spitalul CF Constanţa trece în subordinea Ministerului Sănătăţii

Replica API 20 februarie 2013 | 00:00 114

Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor, desfiinţată

Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor, desfiinţată

Guvernul a aprobat marţi, 19 februarie a.c., o ordonanţă de urgenţă privind transferul a 13 unităţi sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor (MT) în cea a Ministerului Sănătăţii (MS), precum şi desfiinţarea Casei Asigurărilor de Sănătate a MT şi preluarea activităţii acesteia de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate. Pe lista spitalelor figurează şi unitatea din Constanţa, manageriată de dr. Dorel Oprea. "Actul normativ prevede transferul a 13 unităţi sanitare cu paturi, din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Ministerului Sănătăţii şi desfiinţarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, precum şi preluarea activităţii acesteia de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, respectiv de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti sau de către casele de asigurări de sănătate judeţene, după caz. Sunt menţinute ca structură sanitară proprie în subordinea Ministerului Transporturilor Spitalul Clinic CF nr.2 şi Spitalul Clinic CF nr.1, care au aprobate sau în desfăşurare proiecte cu finanţări europene, pentru a se evita pierderea finanţării acestor proiecte", se arată într-un comunicat al Guvernului, remis marţi. Ordonanţa de urgenţă privind reorganizarea reţelei sanitare proprii Ministerului Transporturilor şi pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii mai propune ca examinarea medicală şi psihologică a personalului cu atribuţii în siguranţa transporturilor fie asigurată de unităţile din reţeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor, a Ministerului Sănătăţii, precum şi de unităţile agreate de Ministerul Transporturilor.

Fenechiu: Spitalele îşi schimbă numai şeful!

De asemenea, se menţin în mod obligatoriu actualele Comisii medicale şi psihologice de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei din cadrul unităţilor sanitare din fosta reţea a transporturilor. "Începând cu 1 ianuarie 2014, unităţile specializate, inclusiv cele din subordinea MS şi MT, vor desfăşura activitatea de examinare medicală şi psihologică pentru personalul cu atribuţii în siguranţa transporturilor numai în urma obţinerii certificatului de agreare emis de MT. Personalul Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului se preia de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sau de către celelalte case de asigurări de sănătate, conform opţiunii acestuia, exprimată în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Personalul preluat îşi va păstra toate drepturile şi obligaţiile, în condiţiile legii", se mai arată în comunicat. Astfel, asiguraţii Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului devin asiguraţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sau ai altor case de asigurări de sănătate, pe baza opţiunii asiguraţilor, exprimată în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a respectivei ordonanţe de urgenţă. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, susţine că nici un medic nu va pleca acasă. "Prin Ordonanţa de urgenţă nu pleacă acasă nici un medic. Spitalele îşi schimbă numai şeful, în loc de Ministerul Transporturilor va fi Ministerul Sănătăţii. Nu cred că Ministerul Transporturilor are know-how-ul necesar pentru organizarea sistemului de sănătate în România. Nu cred că 13 spitale din România puteau asigura nişte servicii de sănătate dedicate celor care au fost sau sunt angajaţi ai Ministerului Transporturilor. La ora actuală reţeaua sanitară permite realizarea tuturor serviciilor în orice spitale", a arătat ministrul Transporturilor.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272