REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Spitalul de Boli Infecțioase s-ar putea DESCHIDE PARȚIAL

Spitalul de Boli Infecțioase s-ar putea DESCHIDE PARȚIAL

Replica API 5 ianuarie 2022 | 17:59 1889

În seara de 1 octombrie 2021, la Constanța a avut loc un incendiu de proporții în care secția de la ATI din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, care a ars complet. Urmare a tragediei, 7 pacienți și-au pierdut viața, iar alți 15 au fost în stare gravă. De atunci, spitalul este închis, iar medicii, dar și constănțenii, așteaptă cu nerăbdare redeschiderea lui. Potrivit prefectului Silviu Coșa, secția ATI va dura până va fi refăcută, însă se lucrează pentru finalizarea lucrărilor la o altă aripă, care ar putea să-și deschidă porțile. Nu se știe, însă, când, posibil luna aceasta.

Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase a lăsat în urmă multă durere, furie, familii îndoliate... și un spital nefuncțional. Reprezentanții Primăriei Constanța estimau că, în luna decembrie 2021, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puțin parțial. Lucru care nu s-a întâmplat.

Ce spune Prefectul Silviu Coșa despre Spitalul de Boli Infecțioase?

Și nici nu se va întâmpla prea curând. Se va deschide o aripă, însă nu va fi destinată pacienților cu COVID, după cum ne-a anunțat prefectul. Când se va întâmpla minunea, nu se știe... posibil luna aceasta. „Am avut o întâlnire la sfârșitul lunii decembrie. Acolo ar fi trebuit să se definitiveze proiectarea instalației electrice pentru ca în această lună instalația electrică să fie realizată și coroborat cu expertiza pe care expertul ISC o va pune la dispoziție cei care răspund de soarta spitalului să-și dea seama ce anume pot operaționaliza din el,”a declarat prefectul Silviu Coșa.

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța

Deschiderea parțială a spitalului, posibil în luna ianuarie

„Ca un prim set de date, aripa mare a spitalului, cea în care era și Secția ATI, cred că va necesita o renovare de durată. Există posibilitatea deschiderii parțiale a uneia dintre aripi, însă, pentru patologii non-covid. Tratarea pacienților Covid presupune oxigen iar în momentul de față aceasta, instalația de oxigen nu mai este posibilă”, spune Coșa.

”Evit să fac un prognostic în momentul de față (n.red. cu privire la redeschiderea parțială a spitalului). Angajamentele au fost ca în această lună. Rămâne să vedem ce probleme vor mai apărea pentru că, și anterior, a existat o doză de optimism pentru deschiderea în luna decembrie, însă, starea instalației electrice originale a împiedicat acest lucru”, a conchis prefectul.

VIDEO:

Citește și:

SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE ar putea fi REDESCHIS în DECEMBRIE!

INCENDIU la SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE CONSTANȚA; S-A ACTIVAT PLANUL ROȘU

Cătălina Petrescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
greu tare cind esti incompetent,hot si praduitor sa faci reparatii de o luna intr.o luna.poate in citiva ani...
0
0
Rusine maxima primarie, primar !!!!!!!! Ce zici domnule primar , cum ar fi fost ca izoleta dumitale sa se fi oprit la spitalul de campanie , nu la acest spital ca un mare smecher? Aha am inteles, pentru tine se face loc la Bals...
0
0
mutiati infectiile in afara orasului
0
1
Poate aflam si cand s-ar putea inchide vinovatul -criminal
2
1
......partial color !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272