REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Spitalul de Boli Infecţioase va amenaja un nou spaţiu pentru bolnavii cu SARS-COV-2

Spitalul de Boli Infecţioase va amenaja un nou spaţiu pentru bolnavii cu SARS-COV-2

Replica API 22 aprilie 2020 | 00:00 3459

Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa lucrează la foc continuu pentru tratarea celor infectaţi, iar, la ora actuală, unitatea medicală este arhiplină, nemaifiind paturi pentru tratarea altor persoane infectate.

În acest sens, au demarat procedurile pentru preluarea unui imobil situat pe strada Ion Ionescu De La Brad Nr. 4, zona Medeea, pus la dispoziţie, în urmă cu 15 ani, Centrului Medical Dorobanţi, pentru ca cel din urmă să desfăşoare activităţi medicale. Spitalul a cerut reprezentanţilor centrului suspendarea contractului de asociere şi eliberarea clinicii, însă aceştia se opun, aşa că unitatea spitalicească a depus acţiune în instanţă. Deşi, pe fond, a pierdut, iată că instanţa de recurs a considerat oportun ca imobilul să fie eliberat pentru tratarea viitorilor pacienţi. Decizia este definitivă.

În anul 2011, Centrul Medical Dorobanţi a încheiat contractul de asociere în participațiune 228 cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, prin intermediul căruia s-a pus la bătaie imobilul situat pe strada Ion Ionescu De La Brad Nr. 4 în vederea desfăşurării de activităţi medicale, pe o perioadă de 15 ani, urmând să expire în 2026. Recent, spitalul a solicitat suspendarea contractului pentru a putea trata acolo pacienţii infectaţi cu coronavirus, invocând activarea clauzei de forță majoră din contract și predarea spațiului, prin prisma dispozițiilor Ordinului Comandamentului Acțiunii Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, din 23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-COV-2 la nivelul unităților sanitare publice și private. Ordin care se aplică atât Spitalului de Boli Infecţioase, cât și clinicii private, care este unitate sanitară privată.

Ordonanţa preşedinţială a fost respinsă luni, pe fond, însă la recurs, solicitarea a fost admisă, aşa că centrul trebuie eliberat

Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a solicitat, pe calea ordonanţei preşedinţiale, ca în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii, să se predea imobilul situat în Constanţa, strada Ion Ionescu De La Brad Nr. 4, liber de orice echipament medical și dotări, pentru a fi folosit de către medici până la încetarea clauzei de forță majoră. Spitalul dorește să doteze acest spațiu cu ce este necesar pentru tratamentul acestor bolnavi, pentru că în acest moment terapia intensivă este plină.

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins pe 30 martie, acţiunea formulată de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Însă, unitatea spitalicească a formulatz recurs, iar pe 16 aprilie, Tribunalul Constanţa a admis acţiunea.

„Admite apelul declarant de apelanta Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa în contradictoriu cu intimata SC Centrul Medical Dorobanţi SRL împotriva sentinţei civile din data de 30.03.2020 pronunţată de Judecătoria Constanţa. Schimbă în tot sentinţa apelată, în sensul: Admite în parte cererea. Obligă pârâta SC Centrul Medical Dorobanţi SRL ca în termen de 5 zile de la pronunţarea prezentei hotărâri să pună la dispoziţia reclamantei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa imobilul situat în mun. Constanţa, str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, liber de orice bunuri mobile care nu sunt necesare reclamantei în scopul administrării activităţii medicale destinate aplicării Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextual epidemiei de coronavirus COVID – 19. Definitivă”, se arată în minuta Tribunalului din 16 aprilie a.c..

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aprofundati acest subiect! veti avea multe surprize!
1
1
Cu cat ne miscam mai repede cu atat putem stopa virusul ucigas.
7
2
despre acest lucru in rma cu o luna. ati dat copypaste
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272