REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Spitalul din Hârșova ia măsuri fără precedent împotriva COVID-19!

Spitalul din Hârșova ia măsuri fără precedent împotriva COVID-19!

Replica API 11 martie 2020 | 00:00 2527

În contextul răspândirii rapide a infecției cu noul Coronavirus pe întreg mapamondul și a decretării de către Organizația Mondială a Sănătății a riscului global foarte înalt, Spitalul Orășenesc Hârșova ia măsuri drastice pentru împedicarea răspândirii infecției.

Conducerea unității s-a preocupat de instruirea cadrelor medicale cu privire la această situație nou apărută. În contextul agravării situației curente și înmulțirii cazurilor de infecție pe teritoriul României, la data de 9 martie 2020, prin decizia conducerii, s-a interzis complet accesul vizitatorilor/aparținătorilor în spital, pe măsură ce recomandările și directivele forurilor superioare s-au actualizat.

„În ceea ce privește pacienții, aceștia au trecut prin punctul de triaj, li s-a luat temperatura și tuturor le-a fost aplicat un chestionar scurt, cu 5 întrebări, pentru a se determina dacă există suspiciuni de infecție cu noul Coronavirus, simptomatică sau asimptomatică”, a declarat Andrei Dogaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Orășenesc Hârșova.

Întrebat despre oportunitatea măsurilor luate, dr. Dumitru Dumitrescu, directorul medical al instituției, a declarat pentru ziarul Replica: „Nu este cazul să intrăm în panică. Astfel de măsuri sunt firești în acest context. Este esențial să evităm răspândirea agentului patogen în spital. Atât personalul medical, cât și pacienții trebuie protejați cu orice preț”.

Recent au existat suspiciuni de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 la Spitalul Orășenesc Hârșova, ulterior infirmate prin testare în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Ne bucurăm că suspiciunile au fost infirmate. Cel mai important este să împiedicăm pe cât posibil răspândirea virusului. Spitalele pot fi un mediu propice de transmitere a bolii, de aceea măsurile trebuie respectate cu strictețe și în acest sens apelăm la înțelegere din partea cetățenilor. Intrarea unui spital în carantină este un cuțit cu dublu tăiș: deși acesta va furniza paturi pentru bolnavii de COVID-19, nu mai poate trata toate celelalte afecțiuni. În prezent, Spitalul Orășenesc Hârșova deservește mai bine de 40.000 de cetățeni din oraș și zonele limitrofe, pe o rază de 40km”, a mai declarat dr. Dumitru Dumitrescu, directorul medical al Spitalului Orășenesc Hârșova.

Primele măsuri împotriva răspândirii infecției au fost luate în luna februarie, conform recomandărilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, precum și ale Direcției de Sănătate Publică. În acest sens, s-a redus accesul vizitatorilor la doar două ore pe zi, la un singur vizitator/aparținător per pacient.

Conform datelor culese de pe publicațiile online oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, dar și ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, la momentul actual există 113.672 cazuri confirmate cu noul Coronavirus, în 110 state și teritorii, iar numărul deceselor cauzate de afecțiunea COVID-19 a depășit 4000. În România există 25 astfel de cazuri confirmate, dintre care 5 vindecate.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272