REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

SPITALUL din incinta PORTULUI CONSTANȚA REABILITEAZĂ INSTALAȚIILE ELECTRICE

SPITALUL din incinta PORTULUI CONSTANȚA REABILITEAZĂ INSTALAȚIILE ELECTRICE

Replica API 27 octombrie 2021 | 21:55 1425

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța organizează licitație pentru atribuirea contractului ce prevede lucrări de reabilitate la instalațiile electrice de la sediul Spitalului din incinta Portului Constanța, Poarta 2. Conform caietului de sarcini, câștigătorul contractului va trebui să aibă în vedere mai multe tipuri de instalații electrice, printre care și secțiile ATI din cadrul unității spitalicești. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Autoritatea contractantă Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța organizează procedura simplificată într-o singură etapă pentru atribuirea contractului ,,Lucrări de reabilitate la instalațiile electrice de la sediul Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța - Imobilul S+M+1 din incinta Portului Constanța Poarta 2”.

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța dispune de trei locații cu un număr total de 166 paturi, din care 154 pentru spitalizare continuă și 12 pentru spitalizarea de zi. Spitalul Clinic Căi Ferate din incinta Portului Constanța, Poarta 2, este cea de a treia locație. În cadrul proiectului sunt tratate următoarele tipuri de instalații electrice: iluminat exterior, iluminat interior, prize, forță și automatizare, instalație IT (săli ATI și săli de observație), coloane de alimentare, comunicații (telefonie și computere), detecție incendiu, detecție scăpări gaze în centrala termică, antiefracție, control acces, control concentrație oxigen, televiziune în circuit închis și televiziune comercială. Beneficiarul direct al programului este Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța, iar beneficiarii indirecți sunt pacienții din județul Constanța ce necesită spitalizare ATI. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, iar durata realizării lucrărilor este de maxim 60 de zile.

Spitalul s-a înființat în anul 1978

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța s-a înființat prin Ordinul Ministrului Transporturilor Telecomunicațiilor nr. 1294 din 31.07.1978. Necesitatea organizării și dezvoltării unei rețele sanitare proprii Ministerului Transporturilor, construcțiilor și Infrastructurii rezidă din domeniul de activitate al acestei instituții, respectiv transportul feroviar, auto și naval, domeniu de importanță națională maximă. Ca urmare a adresei nr 6223 din 7 mai 1948, are loc transformarea Dispensarului DPM de pe vremea aceea, în Spital, făcându-se primele demersuri de amenajare și dotare corespunzătoare pentru noua destinație a spațiului.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212