REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
10.5° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

Spitalul Județean Constanța crește capacitatea de testare PCR

Spitalul Județean Constanța crește capacitatea de testare PCR

Replica API 27 noiembrie 2020 | 21:24 2045

Spitalul Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un nou echipament de ultimă generație, esențial activității din cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară. Este vorba despre un sistem automat de extracție a acidului nucleic datorită căruia va crește capacitatea de testare PCR. Acesta a fost achiziționat de Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și valoarează 135.000 lei.

“Mulțumim pentru această investiție și efortul pe care l-ați făcut, sperăm ca societatea civilă să participe, în continuare, la bunul mers al acestei situații, care este și greu de suportat, și greu de gestionat, pentru că nimeni de pe planeta aceasta nu a fost pregătit nici logistic, nici uman, să se confrunte cu așa ceva, și atunci, trebuie să ne mobilizăm, să fim uniți, pentru că este singura șansă să depășim toate problemele care apar”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ioan Tiberiu Tofolean, managerul SCJU Constanța.

Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU mai dispune de 2 echipamente de testare PCR, achiziționate de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și Sindicatul Liber al Navaliştilor. Noul echipament are o capacitate de lucru mai mare. Poate prelucra 48 de probe în același timp și, datorită vitezei, durata de lucru este de aproximativ o oră. Mai mult, datorită noului echipament achiziționat de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU poate prelucra zilnic până la 160 de probe. De la începutul activității, în cadrul Laboratorului au fost efectuate 14 000 teste PCR.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai vrem sa fim testati, ce suntem turma de oi, avem acest virus in noi de la nastere, de ce pana acuma nu am fost testati, a fi pozitiv este un lucru bun si ce daca suntem pozitivi, vreti voi sa ne injectati cu ce vreti voi, nu o sa ne injectam
2
1
Daca ar fi asa cum zic oficiali coada de la oale si tigaii la oferta din vremurile bune ar fi o nimica toata pe cand la centre de testare covrig bate vantul si abia daca misca ceva pe acolo!
3
1
Ioane nu mai forta neuronul ala.. Tu nu ai cu ce sa intelegi..
2
3
Merita felicitari dr Tofolean, a crescut mult cap de testare. Fiul de militian, fost manager, era slabut rau.
2
4
Sa faci un test acum e o adevarata epopee, salvare te asculta, te trece pe o lista si o sa-ti vina randul la sf. asteapta. La clinicile private au loc liber dupa 7 decembrie. Adica pamant de flori
1
0
dap....deci pana acum puteau testa banuiesc sub 50...avand in vedere ca in aceasta perioada din martie pana acum sunt doar 7 centre de testare in constanta autorizate de Ministerul Sanatatii de unde.....cifrele halucinante declarate ..si 750 intr o zi..ar trebui sa vedem cozi peste cozi la aceste centre ca din sa zicem 10000 de teste sa iasa 750 pozitivi....hmmm nu inteleg...
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407