REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Spitalul Județean, în doliu. Doctorul Constantin Tica a MURIT

Spitalul Județean, în doliu. Doctorul Constantin Tica a MURIT

Replica API 29 noiembrie 2019 | 01:20 15987

Doliu la Spitalul Județean Constanța. Șeful clinicii de chirurgie și ortopedie pediatrică, Constantin Tica, a murit, aseară. Avea 66 de ani.

Acesta era internat la București, în stare gravă, având probleme de sănătate.

Constantin Tica, supranumit ”îngerul copiilor”, a fost un renumit chirurg pediatru. În ultimii ani, acesta a operat numeroase cazuri de malformații urogenitale. De asemenea, urmare a intervențiilor sale, echipe de chirurgi pediatri din Germania au venit la Constanța, pentru intervențiile complicate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Managerul Spitalului Județean Constanța, Cătălin Grasa, regretă dispariția medicului. ”O grea pierdere”, a transmis acesta.

Constantin Tica s-a născut la 6 ianuarie 1953 la Cluj. A absolvit liceul teoretic Calistrat Hogaş din Piatra Neamţ și Facultattea de Medicină UMF Iaşi. A fost Sublocotenent in rezervă, 1978 — 1981 medic de medicină generală în cadrul Directiei Sanitare Bacau; - 1982 — 1985 medic secundar Clinicile Chirurgie Pediatrică Spitalul Central de Copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul "Sfanta Maria" laşi; medic specialist chirurgie pediatrică Spitalul Judetean Constanta; medic director al Grupului Şcolar Sanitar Constanța; medic coordonator pentru unitătile de ocrotire a copilului cu handicap psihomotor; medic şef de sectie cu delegaţie; În 1993 a dat concurs pentru funcția de medic Sef de secție; iar în 1993-concurs şef lucrari Facultatea de Medicina Constanta, disciplina chirurgie pediatrică. A fost Conferentiar universitar disciplină chirurgie şi ortopedie pediatrică în cadrul Facultătii de medicină, Catedra chirurgie I ACTIVITATE DIDACTICA - profesor anatomie, chirurgie Liceul Sanitar Constanta intre 1986 — 1991, Profesor universitar disciplina chirurgie Si ortopedie pediatrică in cadrul Facultatii de medicina, Catedra chirurgie I.

Un mesaj de condoleanțe a fost transmis și de către conducerea unității spitalicești: "Am mai pierdut un coleg drag. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei Constanța anunță cu durere dispariția profesorului dr. Constantin Tica, cel ce a fost șeful secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică timp de 28 de ani. Cuvintele sunt de prisos..Dumnezeul să îl odihnească în pace!".

Ce spun reprezentanții Spitalului Județean

Cu durere în suflet, anunțăm dispariția fulgerătoare a unui coleg drag. Aseară a plecat grăbit la Ceruri profesorul doctor Constantin Tica. Avea 66 de ani. Dintre aceștia , 37 de ani i-a petrecut salvându-i pe micuții care i-au fost pacienți. Doctorul Constantin Tica a fost absolvent al Facultatii de Medicină din Iași, promotia 1972-1978, apoi a fost medic secundar în cadrul Spitalului De Copii Grigore Alexandrescu București. Din 1982 a venit la Direcția Sanitară din Constanța, ca medic secundar chirurgie orto-infantilă iar la 1 martie 1991 a fost numit medic șef al secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. In 2006 doctorul Constanin Tica devine Profesor Universitar în cadrul Facultătii de Medicină, fiind unul dintre membrii fondatori ai acestei facultăți. A avut apartență la numeroase societăți medicale, atât din România cât și de peste hotare și a reușit, prin muncă susținută, să aducă la un nivel performant chirurgia pediatrică de la malul mării. Iubit de toți colegii si apreciat ca un excelent coordonator al activitătii din clinica de chirurgie pediatrică , profesorul Constantin Tica a fost șeful secției până în ziua de azi. Este o pierdere grea pentru familie si pentru noi toți, oamenii din Spitalul Județean Constanța.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dumnezeu sa te ierte si sa te ofihneasca Danut!
1
0
Drum lin spre stele, domnule doctor! Dumnezeu ii alege pe cei mai buni!
6
0
d-a doctor Salim Camer este o criminala!
4
3
D-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace. Un doctor deosebit,un mare profesionist
5
1
Pacat da da mare pacat un OM cu suflet.Tu GRASA CATALIN nu nu te forta sa intelegi esti tooootal pe dinafara in definitia OMULUI.Deci elibereaza jiltul in care stai far de merit si apucate daca si daca se mai poate de taiat apendici,ca atiit poti sti.
4
2
Dumnezeu sa il ierte.Dumnezeu sa ii ierte pe toti cei trecuti dincolo, la Cer !
7
0
Pneumonie! Septicemie!
3
1
O capodopera de om. Medic din specia aia rara, din ce in ce mai rara. Pentru creaturile bipede comentatoare cu spagi etc : Gunoaielor, v-as spune viermi, dar as jigni pana si limacsii. Sa muriti precum cainii pe marginea drumului, fara vreun doctor.
17
1
La 66 de ani si cu profesia de medic chirurg nu a putut fi salvat nici la Bucuresti ? Dar ce boala a avut de nu l-au putut salva ? Stie cineva ?
14
3
Un om deosebit, un profesionist de marca. O mare pierdere pentru Constanta. Condoleante.
24
1
Asa e, a salvat multi pacienti se spune. Ce nu se spune, e cati pacienti au murit de mainile ilustrului medic chirurg. Se pare ca colegi de breasla, superspecialisti chirurgi de talie galactica, de la spitalul sf. Andreisi -au trimis colegul sa se faca bine tot la spitalele din capitala. La Constanta risca sa i se fure medicamentele de catre bunele asistente si infirmiere. Dar de fiecare data cand moare un pacient, mai cade o stea..nu numai la doctorii.
16
12
Cel mai bun chirurg pediatru din Constanta! Un om deosebit!Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
25
2
Dumnezeu sa l odihneasca in pace!
17
3
Amice, daca nu stii ce s-a intamplat cu domnul doctor, mai bine taci
15
1
Un profesionist desavarsit! Dumnezeu sa-l odihneasca!
22
2
De ce nu s-a internat sa se vindece la sp. judetean Constanta? Doar in alt articol, Dir.medical mentiona ca toate problemele medicale se rezolva la acest spital. Ca contradictie, cand medicii se imbolnavesc subit pleaca la Bucuresti sa se vindece. Dar cand pacienti vin la ei,acestia nu sunt indrumati spre bucuresti si dupa testele de cobai facute, mor majoritatea. Ca concluzie, tot Bucurestiul e solutia, chiar daca mori, macar se face tot ce se putea face, si mori decent.
23
18
i-ai facut handicapati pe amandoi fa ? daca ai scos un rebut, de ce nu te-ai oprit.
10
32
Sincere condoleante! Tot respectul pentru acest om deosebit si dedicat care pe langa ca a salvat copii le-a daruit si o viata normala. Implicarea dansului a fost peste orice putere a unui om si dedicarea lui pentru Spital a dat dovada ca acest om a iubit munca pe care o facea mai presus de orice. Regret enorm ca a plecat dintre noi si sper sa aiba odihna vesnica!
23
3
Durere in suflete... Studentii nu va vor uita niciodata! Condoleante familiei! Odihna vesnica alaturi de cei buni si drepti! Dumnezeu sa va ierte, domnule profesor doctor!
26
2
Dumnezeu sa-l odihneasca! Un profesor si un pediatru renumit! Condoleante familiei! Constanta este in doliu!
24
4
Dumnezeu sa-i daruiasca odihna vesnica! Condoleante familiei.
23
1
Dumnezeu sa te odihneasca Danut! Imi vor lipsi mult discutiile cu tine
19
4
Multumim domnule profesor pentru tot ce ne-ati invatat! Cate mii de studenti au trecut prin mana dumnealui...Am pierdut cel mai mare chirurg pediatru din Constanta.
37
2
A fost un medic extraordinar. Condoleante familiei
31
0
Offf..... garzi peste garzi.. noptile nedormite isi spun cuvantul...
29
1
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
18
0
Condoleante familiei!
20
1
Dumnezeu sa-l odihneasca!
22
1
Nu-mi permit sa zic nimic. Nu am dreptul! Dar ce drept aveti dvs, dragii mei parveniti, dragile mele scursuri, futu-va-n aripa voastra pretioasa?!
18
8
A mai cazut o stea.D-zeu sa-l odihneasca in pace!
23
4
Am pierdut un mare om!dumnezeu sa-l odihneasca!
20
3
Dumnezeu sa-l ierte!
27
1
Dumnezeu sa-l odihneasca! Cei care comenteaza aiurea nu au fost capabili de nimic toata viata lor. Niste frustrati!
46
7
Dumnezeu sa l ierte
35
1
L-am cunoscut, cei doi baieti ai mei au fost operati de dl.doctor.Un om deosebit, odihnestete in pace!
36
0
spaga primita pe parcursul vietii se returneaza?
20
75
Sa se odihneasca in pace!De peste 35 de ani a operat mii de copii in acest spital.Am pierdut un om deosebit!
47
7
Si doctorii mor cateodata...nu-i asa? Condoleante
28
3
Dumnezeu sa-l ierte!
29
0
medicii nu stress. nu merita pensii speciale
6
41
Dumnezeu sa l ierte! Un om deosebit !
33
2
Dumnezeu sa l ierte!
34
3
Dumnezeu sa-l ierte
42
0
Dumnezeu sa te ierte! Un om minunat!
63
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468