REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Spitalul Judeţean, în plin proces de renovare: Secţia de Cardiologie va fi inaugurată pe 10 martie

Spitalul Judeţean, în plin proces de renovare: Secţia de Cardiologie va fi inaugurată pe 10 martie

Replica API 27 februarie 2014 | 00:00 225

Investiţiile programate în 2014 = 27 milioane de lei

Investiţiile programate în 2014 = 27 milioane de lei

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este în plin proces de modernizare. Noua Secţie de Cardiologie ar urma să fie inaugurată pe 10 martie. Anunţul a fost făcut, miercuri, 26 februarie, de către dr. Mihnea Avram, directorul medical al celei mai mari unităţi sanitare de la malul mării, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Secţia de Chirurgie a început să funcţioneze. S-au făcut operaţii complicate. Săptămâna viitoare va fi montat un aparat de Chirurgie de electro-sigilare vasculară, cu ajutorul căruia se vor putea face operaţii complexe, respectiv rezecţii de ficat, operaţii laparoscopice mult mai dificile. Pe 10 martie se va inaugura noua secţie de Cardiologie, care a fost reabilitată cu eforturi atât din partea Ministerului Sănătăţii, cât şi din partea Consiliului Judeţean. Este dotată ultramodern. Are 16 paturi de Terapie Intensivă Coronariană, cu 16 monitoare. Până în prezent erau numai şase. Totul este nou. Dotările, reabilitarea, schimbare geamuri, au ajuns la vreo 5 milioane de lei. Este în curs de finalizare şi Blocul Operator al Secţiei de Chirurgie Generală, cu cinci săli ultramoderne. Licitaţia a fost încheiată. Dotările sunt în curs de achiziţionare de către cei care au câştigat licitaţie. Din luna mai vom avea un bloc operator complet nou. Blocul Operator va avea şi un Post Operator, adică Terapie Intensivă a Chirurgiei, cu 10 paturi. Toate acestea vor degreva Reaminarea spitalului", a declarat dr. Mihnea Avram.

Conducerea unităţii sanitare a mai prevăzut în bugetul de investiţii pentru 2014 şi înlocuirea aparaturii mediacale din Secţia de Gastroenterologie. "Vor fi cumpărate cinci turnuri noi de endoscopie digestivă superioară şi inferioară, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Vom încerca să facem Endoscopie Intervenţională şi la Constanţa pentru rezolvarea unnei patologii complexe. Până acum nu exista aparatura necesară, dar va fi achiziţionată în maxim 2-3- luni. Există specialişti care au lucrat şi vor lucra într-o sală special amenajată. Gastroenterologia este cea mai importantă secţie a unui spital", a explicat directorul medical al Spitalului Judeţean. Investiţiile programate în 2014 se ridică la peste 27 milioane de lei. "Banii provin din mai multe surse: Consiliul Judeţean, sperăm că o să mai ajute cu ceva deşi ştim că au fonduri mai puţine, dar şi de la Casa de Asigurări. S-a câştigat un proces şi am primit nişte bani, 20 milioane de lei. Am primit jumătate din sumă, iar restul îl vom primi eşalonat pe parcursul anului 2014. Aceasta este cea mai importantă finanţare din acest an. Mă refer la banii recuperaţi din procesul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru serviciile prestate şi nedecontate", a explicat dr. Mihnea Avram.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272