REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Spitalul Judeţean îşi revine după PRĂPĂDUL făcut de fosta conducere: se redeschide Radioterapia

Spitalul Judeţean îşi revine după PRĂPĂDUL făcut de fosta conducere: se redeschide Radioterapia

Replica API 10 noiembrie 2017 | 00:00 259

În plan este şi preluarea Casei Soarelui şi reînfiinţarea medicinii muncii

În plan este şi preluarea Casei Soarelui şi reînfiinţarea medicinii muncii

Vești bune pentru constănțenii diagnosticați cu cancer: astăzi, la Guvern a fost semnat contractul de achiziție pentru echipamente de radioterapie pentru cinci centre de țară, printre care și pentru Constanța. De altfel, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu s-a aflat la Palatul Victoria pentru semnarea documentelor.

Potrivit oficialilor din Ministerul sănătății, la Constanța, proiectul va începe în 2017 și se va finaliza în 2018. Centrul de Radioterapie din Constanța va fi dotat cu aparatură modernă, inclusiv achiziționarea unui accelerator. Proiectul este în valoare de aproximativ 2,9 milioane de lei.

Spitalele care urmează să primească aceste echipamente sunt Institutul Oncologic Bucureşti, Spitalul Judeţean Baia Mare, Spitalul Elias, Spitalul Clinic „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa şi Spitalul Clinic Sf. Apostol Andrei Galaţi.

Motivele pentru care au fost alese cele cinci spitale ţin de strategia Băncii Mondiale, a menţionat, la o dată anterioară, ministrul Florin Bodog, care a mai anunţat investiţii în 68 de spitale regionale, judeţene, spitale de pediatrie, prin furnizarea de ventilatoare, echipamente de monitorizare, ecografe, cu o valoare totală de 3,91 de milioane de euro, bani de la Banca Mondială.

Spitalul Judeţean, demersuri pentru preluarea Casei Soarelui

În afară de redeschiderea Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, urmează ca unitatea să reactiveze partea de medicina muncii! Conform managerului Cătălin Grasa, există deja doi medici pe partea de medicina muncii, iar din ianuarie vor putea oferi şi aceste servicii.

Iar redresarea unităţii nu se opreşte aici. Consiliul Judeţean Constanţa a depus o solicitare de preluare a clădirii în care a funcţionat Casa Soarelui. „Clădirea, care aparţine Direcţiei de Sănătate, am dori să o preluăm şi să asigurăm noi servicii paleative. Deja avem foarte mulţi pacienţi în faze terminale la Spitalul Judeţean şi trebuie găsită o soluţie pentru ei”, a declarat, pentru Replica, managerul Cătălin Grasa.

Florentina BOZÎNTAN, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parca aduce de la ma sa sa se lauda!auzi meritul lui, pe banii nostri!marca psd psr!
1
0
I-si revine spt judetean dup prapadul facut de fosta conducere.Se deschide radioterapia.Ce mai tura vura ne inpanam cu lucrurile normale firesti.Hai sa vedem cit rezisti nimicule scuze dnle Grasa far sa bagi mina.Deja unele lucruri le ai pregatite se vede.Baza sabfie oare ca esti politician PSD-ist.Nu nu vei merge la beciul domnesc da da credema habar nu ai.
1
0
Abatorul uman Radio si Chimo se deschide !Cea mai mare pacaleala in tratamentul cancerului ! Loc la cimitir aveti ? Statul roman sclav UE urmareste moartea natiunii ! Este un paleativ temporar cu efecte mortale ! Altele sunt solutiile reale!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369