REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Spitalul Județean Tulcea își face incinerarea deșeurilor prin Luxury Estetiq

Spitalul Județean Tulcea își face incinerarea deșeurilor prin Luxury Estetiq

Replica API 29 iunie 2022 | 23:48 2318

Cum reușește o firmă din Tulcea, cu domeniu de activitate coafură și activități de înfrumusețare, să dețină mopolul pe tot ceea ce înseamnă colectarea și eliminarea deșeurilor periculoase de la Spitalul Județean Tulcea?! Este vorba despre societatea Luxury Estetiq SRL, care îi are ca asociat pe Romică Timurlea și Maria Alexandra Banu, cel dintâi fiind și administrator. Potrivit informațiilor noastre, asociații firmei ar avea legături cu o persoană angajată în Spitalul Județan. Între timp, ultima licitație organizață pentru atribuirea acordului cadrul privind colectarea și eliminarea deșeurilor de la unitatea spitalicească a fost contestată de o firmă din Constanța.

În Tulcea există o societate al cărei nume ne trimite cu gândul la coafură și alte activități de înfrumusețare. În realitate, sursa de venit a societatății Luxury Estetiq SRL vine din altă direcție care nu are nicio legătură cu obiectul său principal de activitate, și anume de la instituțiile statului, pentru colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor. Firma pare că deține monopol pe ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor de la Spitalul Județean Tulcea, și nu numai, nicio altă firmă în domeniu nemaiavând loc la licitații de Luxury Estetiq SRL

Cum câștigă toate contractele cu Spitalul Județean?!

Toate procedurile organizate la Spitalul Județean sunt câștigate de firma de mai sus, deținută de Maria Alexandra Banu și Romică Timurlea, acesta din urmă fiind și administrator, fiecare deținând câte 50 % din acțiuni.

Trebuie precizat faptul că în urmă cu câteva luni contractul cu Spitalul Județean Tulcea a expirat, acesta fiind prelungit cu încă trei luni, până la finalizarea procedurii de achiziției a acordului cadru care ar urma să fie încheiat pe o perioadă de 4 ani.

Mai mult, potrivit informațiilor noastre, societatea nu ar avea cod Caen pentru eliminarea, prin incinerare, a deșeurilor periculoase, ci doar pentru transformarea acestora în deșeuri nepericuloase, procedeu care se realizează diferit. Iar contractul încheiat cu spitalul prevedea ca modul de eliminare a deșeurilor să fie incinerare, Pentru acesta procedură, societatea ar fi apelat un subcontractor, la societatea unui anume Cristian Jipa, medic stomatolog…unde credeți? În Spitalul Județean Tulcea.

aviz mediu

Licitație organizată de Spitalul Județean Tulcea a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de o firmă din Constanța, participantă.

Aceasta a contestat rezultatul procedurii de atribuire nr. 7926/20.04.2022, a licitației organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Servicii de colectare, de transport, procesare și de eliminare a deșeurilor spitalicești" încheierii acordului-cadru având ca obiect „Servicii de colectare, de ,transport, procesare și de eliminare a deșeurilor spitalicești". S-a solicitat anularea în tot a acestui rezultat, cu consecința respingerii ofertei SC Luxury Estetiq SRL ca neconformă și a clasării pe primul loc a ofertantului contestator. S-a solicitat, totodată, și suspendarea procedurii.

Spitalul Județean Tulcea

Argumentele invocate în contestația împotriva rezultatului procedurii de atribuire

Prin procedura de atribuire s-a solicitat autorizația de mediu pentru activitățile de colectare/transport/eliminare deșeuri spitalicești (un număr de 14 coduri de deseu). Cu toate aceste, procedura a fost câștigată nelegal, în opnia firmei contestatoare, de către Luxury Estetiq, în condițiile în care nu este autorizată sa realizeze etapa finala a acordului cadru, adică incinerarea deșeurilor/depozitarea finală, deține autorizație exclusiv pentru colectarea si transportul deșeurilor la alți operatori economici care fac incinerarea și pentru sterilizarea a două din cele 14 coduri de deseu pe care, de asemenea, le transportă după sterilizare la alt operator economic pentru depozitare finală.

Luxury Estetiq nu ar fi declarat ca și subcontractori operatorii care fac eliminarea finala prin incinerare in procedura de atribuire, astfel încât respectivii operatori nu au fost verificați de autoritatea contractantă.

CNSC a respins pe 31 mai contestația, așa că societatea din Constanța a mers în instanță, dosarul fiind înregistrat pe 14 iunie. Pe 29 iunie, Curtea de Apel Constanța se va pronunța în acest scandal.

Profit de patru ori mai mare în 2021

De remarcat faptul că, pentru anul 2021, societatea a raportat cifră de afaceri de 446.073, față de 226.556 lei, cât a avut în 2020.

Profitul a fost de patru ori mai mare față de anul anterior. În 2020, profitul a fost de 34.811 lei, în timp ce anul trecut acesta a ajuns la aproape 200.000 lei. În ultimii ani, societatea a încheiat peste 50 de contracte de achiziții publice in valoare totală de 200.788,87 lei cu Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea, DSP Tulcea și Spitalul Județean Tulcea.

Vom reveni!

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La noi ca la nimeni! Da! Abonati la banul public, din banii bolnavilor.... Rusine ! Incredintare directa ?! Ce fel de licitatie ???
1
0
Muiee Gurzuu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218