REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Spitalul Judeţean va avea cel mai modern Centru de Oncologie pentru Copii, din România

Spitalul Judeţean va avea cel mai modern Centru de Oncologie pentru Copii, din România

Replica API 18 octombrie 2012 | 00:00 147

Pentru diagnosticarea şi tratamentul bolilor onco-hematologice

Pentru diagnosticarea şi tratamentul bolilor onco-hematologice

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va avea, până la finele anului, cel mai modern Centru de Oncologie pentru Copii din România. Asociaţia Salvează Vieţi va finanţa amenajarea unui Centru de zi pentru Diagnosticarea şi Tratamentul Bolilor Onco-Hematologice.

"Ne-am gândit să amenajăm şi un spaţiu de joacă", susţine Alina Vasea, voluntar al Asociaţiei Salvează Vieţi. Investiţia va ajunge la aproximativ 100.000 de euro. Numărul cazurilor cu boli oncologice şi hematologice, în judeţul Constanţa, s-a apropiat de cifra 300. "Un număr impresionant de mare. Cel mai mic copil are trei luni", a precizat dr. Adriana Apostol. "Nu există astfel de centre în ţară. Pentru noi este o bucurie. Copii sunt trataţi acum pe Pediatrie. Terapia oncologică duce la căderea părului, necesită consiliere psihologică. Ei trebuie trataţi cum trebuie. Centrul urmează să se înfiinţeze lângă Ambulatoriul de Pediatrie şi va fi cel mai modern din ţară. Acest proiect va fi implementat până la finele anului, investiţie de aproape 100.000 de euro. Ne bucurăm că Asociaţia Salvează Vieţi ne-au ales ca parteneri. Vor dota centrul cu mobilier, calculatoare, birotică. Copii vor avea o cameră de consiliere psihologică. Va fi un loc de terapie a durerii, pentru că în fazele terminale trebuiesc luate măsuri pentru combaterea durerii, iar la copii este destul de dificil de făcut acest lucru", a declarat, la rândul său, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână. Menţionăm că la malul mării până în prezent nu a existat un centru specializat pentru diagnosticarea precoce şi tratarea corespunzătoare a acestor cazuri. Singurul medic oncolog pediatru care îi consultă acum pe micuţi poate fi găsit numai la etajul VIII al Spitalului Judeţean Constanţa, în cadrul Clinicii de Pediatrie.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272