REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spitalul MANGALIA are un nou medic INFECȚIONIST

Spitalul MANGALIA are un nou medic INFECȚIONIST

Replica API 10 decembrie 2020 | 23:14 2613

Spitalul Municipal Mangalia și-a extins, recent, echipa cu un medic infecționist, care urmează să își desfășoare activitatea, începând cu această lună, la unitatea medicală din sudul județului Constanța, în actualul context pandemic.

”Încă de la debutul crizei epidemiologice, dar mai ales de când unitatea noastră a fost declarată spital suport Covid, am fost preocupați continuu pentru a avea în spital atât echipamente și aparatură medicală de primă necesitate, dar și personal medical specializat pentru a face față acestei perioade dificile din sistemul sanitar”, au declarat reprezentanții instituției.

Medicul infecționist este detașat de la spitalul din Tulcea, pe o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire a contractului. „Ținând cont de faptul că spitalul din Tulcea mai are doi medici infecționiști, iar noi nu aveam niciunul, activitatea noului medic în spitalul nostru va fi ca o gură de oxigen pentru pacienți”, a declarat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan.

Tot în această perioadă, la Spitalul din Mangalia au început să își desfășoare activitatea mai mulți studenți la Medicină, care ajută la buna desfășurare a actului medical, în special în zona de triaj. Reprezentanții unității medicale au mai subliniat că în toată această perioadă a crizei epidemiologice, cadrele medicale din Mangalia sunt permanent la datorie și luptă să salveze fiecare pacient care are nevoie de ajutor calificat.

”Pentru a încuraja și motiva personalul medical, am făcut numeroase demersuri la forurile superioare din Ministerul Sănătății, în vederea acordării vouchere-lor de vacanță, pe anul 2020. Într-un final, am primit de la bugetul asigurărilor de stat fondurile necesare achiziționării acestor tichete de vacanță, pe anul în curs”, a mai precizat managerul spitalului.

Reamintim că, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri UE, Spitalul Mangalia a achiziționat aparatură și echipamente medicale, necesare intervenției asupra cazurilor cu SARS-CoV-2 și are linie de gardă ATI, cu 10 paturi, 9 dintre acestea complet echipate în tratarea pacienților grav afectați de COVID-19.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Tasinschi e preocupat de vila cumparata acum 2 ani. O aranjeaza, cumpara mobila noua. Asta dupa ce acum 4 ani plangea ca i moare baiatu, sa doneze lumea urgent ca are nevoie de transplant de maduva. Transplantul nu a mai avut loc ca nu era nevoie dar si au cumparat masina noua si o vila care este gata cu toate noi in ea. A, si apartamentul in care stau nu l au vandut. Deci, Sergione nu are timp de clostridim si ce mai spui tu acolo. El se ocupa de alte lucruri mult mai importante pt el. Asa vorbesc gurile rele, vecinul care e toata ziua pe garaje stie mai multe.
8
0
Un mare fleosc. La circuitele care de fapt nu exista,la personalul de mult epuizat si parte infectat cu Covid,la lipsa de testari periodice si lipsa de echipamente pe bune medicul acesta e ceva chiar putin,foarte putin. De fapt Municipalul din Mangalia nici nu are cum sa aiba circuite specifice unei situatii ca asta cu Covidul,contructia in sine nu permite,asistentele si medicii sunt ca soldatii fara pusca in fata inamicului cu mitraliere. Bine,managera nu stie cum e la ATI,in costumul ala cinci ore,sa lucrezi cat trei, si sa bagi motrii in saci,sa ai peste zece pacienti la limita .
2
1
dar avea vreun medic infectionist vreodata? numai frizeri ciocanari fierari betonisti,cu scoala scurta,facuti pe puncte
3
0
Ar fi bine daca ar fi mai putini carcotasi Sa fim rezonabili sa apreciem ce avem : un spital curat ,echipat si personal competent cu foarte mici exceptii la capitolul amabilitate , meniuri corecte ..Mai uitati va pri alte spitale si comparati .
2
3
vedeti ca e focar de clostridium in spital.Stati departe de stabiliment.Nea Tasinschi ,se aude pana la Bucuresti?
13
0
Toate bune si frumoase, incepand de la manager.
0
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218