REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spitalul Medgidia, DOTAT cu aparatură medicală de ULTIMĂ GENERAȚIE

Spitalul Medgidia, DOTAT cu aparatură medicală de ULTIMĂ GENERAȚIE

Replica API 1 mai 2021 | 10:20 3233

Proiect nou în valoare de peste 7,7 milioane euro pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia! Mai exact, vor fi achiziționate următoarele: aparatură medicală de ultimă generație și kit-uri RT-PCR. Tot din acești bani vor fi decontate echipamentele de protecție și materialele sanitare folosite în decursul anului 2020 și nu numai.

Consiliul Local Medgidia a rectificat bugetul Spitalului Municipal Medgidia și, astfel, unitatea spitalicească va beneficia de suma de 7,7 milioane de euro, fonduri europene atrase prin proiectul intitulat „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Medgidia de gestionare a crizei sanitare Covid -19” finanțat prin POIM, Axa prioritară 9.

Iată cum vor fi folosiți banii

Bugetul acestui proiect extrem de important pentru desfășurarea actului medical la standarde ridicate este împărțit astfel: peste 5 milioane de euro pentru achiziție de aparatură medicală: ventilatoare, Computer Tomograf mobil, aparat roentgen mobil, echograf cardiovascular, echograf diagnostic TEP pentru ATI, echografe mobile, mese de operații, paturi ATI, turn laparoscopie, turn artroscopie, linie endoscopie, aparate anestezie, truse chirurgie și obstetrică-ginecologie, defibrilatoare, monitoare cu stație de monitorizare, aparate gaze sanguine, linie de imunologie, biochimie și hematologie; 1 milion de euro pentru achiziționarea de kit-uri RT-PCR, materiale sanitare, dezinfectanți, echipamente de protecție; 1 milion de euro pentru decontarea echipamentelor de protecție, a materialelor sanitare și a dezinfectanților utilizați în decursul anului 2020.

Un milion de lei de la bugetul local

În plus față de aceste fonduri europene nerambursabile atrase, bugetul Spitalului Municipal Medgidia va mai primi un milion de lei din bugetul local al Municipiului Medgidia. „Continuăm astfel procesul de modernizare și dotare a Spitalului Municipal Medgidia, început încă din anul 2016. Această unitate sanitară importantă, care deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța, a devenit rapid etalon pe harta spitalelor atractive și sigure pentru pacienți datorită condițiilor, serviciilor și dotărilor puse la dispoziție”, a spus edilul, Valentin Vrabie.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Servicii si dotari puse la dispozitie????ma amuza tare un cacat de spital in care mori cu zile...mai presus de toate mai este si de covit te duci la dracu in carti sa te tratezi de altele..
2
0
Stim, esti un incult, mare fan Las Fierbinti
2
1
Eu am citit pe feisbuk ce a declarat doana sosoaca si dan bitman adica ca nu exista pandemie si ca guvernu vrea sa ne oblige sa ne vacinam ca a loat doze prea multe si nu m-ai are ce sa faca cu ele. Sti ce zic?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108