REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Spitalul Militar Constanța, lăudat de ministrul Apărării Naționale!

Spitalul Militar Constanța, lăudat de ministrul Apărării Naționale!

Replica API 18 iunie 2018 | 00:33 1285

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, se află, sâmbătă, 16 iunie a.c., la Constanța, unde participă la ediția 2018 a „Black Sea and Balkans Security Forum”. Cu această ocazie, va susține o prelegere în cadrul celui mai important panel de discuții organizat în cadrul forumului, „Provocări la adresa securității în regiunea Mării Negre și în Balcani”.

Dar, până să ajungă la evenimentul, ministrul s-a oprit și la Spitalul Militar Constanța, dar și la Comandamentul Flotei, aflat în prezent în reabilitare.

În urma vizitei la Spitalul Militar Constanța, ministrul a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestei unități sanitare și a angajaților de aici.

„Mi-am început ziua la Constanța, cu o vizită la Spitalul Militar de Urgență "Alexandru Gafencu". Nu, nu am probleme de sănătate, nu am mers la spital pentru vreo afecțiune medicală însă, după ce m-am întâlnit cu oamenii de aici, pot să spun că, și dacă ar fi fost nevoie, aș fi fost pe mâini foarte bune.

Deși spitalul este una dintre cele mai vechi instituții de acest fel din țara noastră (atestat documentar ca entitate medicală din 1882 și înființat oficial de Ministerul de Război în 1919), am găsit aici o unitate medicală cu fața spre viitor: o viziune modernă față de actul medical, un colectiv valoros, conectat la cele mai noi evoluții în domeniu și o bază materială solidă.

Spitalul are o un rol important în rețeaua medicală militară națională. Pe lângă efectivele Marinei Militare Române și alte unități ale Forțelor Terestre și Aeriene care sunt arondate spitalului pentru asistența medicală, în zona Dobrogei există și o semnificativă desfășurare de efective militare aliate, dispuse în pricipal în Baza Mihail Kogălniceanu, care sunt tot în responsabilitatea medicilor militari constănțeni. Spitalul Militar de Urgență "Alexandru Gafencu" rămâne deschis, în același timp, pacienților civili, asigurați ai Casei Naționale de Sănătate.

Gama de servicii medicale pe care le poate asigura este impresionantă, la fel și baza materială, care include aparatură modernă. Sigur, sunt încă multe de făcut la acest nivel, mai ales, în zona încadrării cu personal”, a afirmat ministrul Mihai Fifor.

Mai mult, ministrul a afirmat că urmează să mai fie angajați medici și asistenți medicali în structurile armate. „Avem atât soluții în desfășurare, cât și disponibilitatea necondiționată de a sprijini dezvoltarea tuturor unităților medicale militare ale MApN.

Memorandum-ul aprobat de Guvernul României, care ne permite încadrarea a aproape 6.500 de posturi vacante în structurile MApN, este în plină aplicare. Am inclus în lista de posturi și câteva sute pentru medici și personal de asistență medicală. În paralel, am suplimentat la 178 numărul locurilor la admiterea în Institutul Medico-Militar și sperăm că vom putea înscrie în toamnă aproape 200 de studenți mediciniști în anul I.

Urez mult succes colectivului Spitalului Militar de Urgență de la Constanța, în împlinirea importantelor obiective încredințate.

Și, ca să închei cum am început, dacă – Doamne Ferește!- vă veți găsi vreodată la Constanța cu o urgență medicală, apelați cu încredre la spitalul militar. Veți găsi cu adevărat un loc în care veți fi bine tratați si primiți cu multă omenie!”, a completat ministrul.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce apare: "comentariul contine caractere nepermise?"
0
0
militarii NATO sigur nu se trateaza la acest spital.
1
0
V-au murit laudatorii: lift lipsa, cladire foarte veche, personal incompetent. Caz concret: mama,internata pentru o operatie, a facut AVC in acel spital, nu m-au anuntat, am aflat cand am ajuns la vizita, abia atunci au chemat un neurolog care a decis transferarea la Spitalul Judetean, pentru ca la cel militar nu au CT sau RMN. Acolo te internezi cel mult pentru apendicite.
1
0
Tipic romanesc
0
0
Este un spital chiar frt bun din multe puncte de vedere..iar personalu este la fel de bun...spagari sunteti voi,ca le dati...nu cred ca v a cerut nimeni nici macar 1 leu..
2
4
Astai Romania ,asa e la Romani ...lauda ,mizerie,indolenta,spaga..etc..nu se va SCHIMBA NIMIC ..NICIODATA..Asta e..Nu putem face nimic...Doar vorbe si iar vorbe...!!!
1
1
Spitalul ala sta sa cada. Puneti dracului un lift. Bolnavii sunt urcati cu musamaua de cate 4-6 persoane, din familie evident, pe scari pana la etajul 2!
8
2
Am avut copilul internat la spitalul judetean decembrie 2017. In camere nu se deschid geamurile pentru a le aerisi, caloriferele trebuiau inchise sau deschise din cauza diferentelor de temperatura. Mancarea servita in paharele de plastic. Nu este vorba de moft. Pur si simplu tie frica sa mananci! Pe holul etajului 8 este un aer greu! Asistentele te avertizeaza sa stai in camera pentru ca risti sa te imbolnavesti de altceva. Tot pe hol o infirmiera spala cu mopul insa cum o facea era o problema. In camere saltelele sunt patate si degradate. Wc-urile sunt insalubre.
4
3
Este greu sa te luam in serios cand tu esti semi analfabet .
10
6
Este probabil curat in cele doua camere cu deducatie pentru sefii cu grade in rest este o vechitura de spitak plin cu gandaci si mizerabil nu mai zic ca persinalul este alcatuit din medici spagari si asistente idem unde sant si injurate uneori o singura fata care facea curat pe doua etaje si bolnavi care dupa ce sant extwrnati multi mor unde draq a vazut asta curatenie pe hol si despre aeroportul nato de la M Kogalniceanu nu mai spun are o ambulanta prapadita si daxa ti vine rau pe acolo pina la Cta mori ca nu este nici un mic dispensar macar de primajutor rusine Cta
20
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272