REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Spitalul Regional Constanța, luat în discuție în cadrul vizitei ambasadorului Turciei la Instituția Prefectului

Spitalul Regional Constanța, luat în discuție în cadrul vizitei ambasadorului Turciei la Instituția Prefectului

Replica API 6 aprilie 2019 | 00:55 415

Vineri, 5 aprilie a.c., la sediul Instituției Prefectului Constanța, a avut loc o vizită de curtoazie a ambasadorului Republicii Turcia la București, Excelența Sa, Füsun Aramaz. Aceasta a fost însoțită de către Sulhi Turan, consulul general al Republicii Turcia la Constanta, Güven Gunor, președintele Asociației oamenilor de afaceri turci din România (TIAD). Delegația turcă a fost primită de către subprefecții județului Constanța, Ionuț Done și Șenol Ali, alături de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și reprezentanți ai Consiliului Județean.

Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă deschisă, având ca punct central cooperarea bilaterală bine conturată de-a lungul timpului, bazată pe dialog și inițiativă cu relevanță pentru ambele părți, în special în plan socio-cultural, economic și de securitate regională.

„Buna noastră cooperare are la bază nu doar acordurile strategice bilaterale, ci și deschiderea și respectul manifestate de către reprezentanții ambelor instituții, interesul comun pentru binele comunității turce din România și al comunității române din Turcia”, au subliniat reprezentanții Instituției Prefectului.

Ambasadorul Turciei, care a fost anterior în misiune la Constanța ca și consul general, și-a exprimat, de asemenea, dorința de a susține pe toată perioada mandatului său această relație bilaterală eficientă, stabilită în beneficiul entităților pe care le reprezintă, concretizată în numeroase activități și inițiative comune.

Punctual, au fost abordate aspecte legate de: organizarea unui nou cimitir musulman la Constanța, cel existent fiind la capacitate maximă – demersurile sunt în derulare; susținere din partea misiunii diplomatice și a Asociației oamenilor de afaceri turci în ceea ce privește garantarea seriozității potențialelor investitori care doresc să activeze în zonă; înființarea unui spital regional româno-turc, pentru care se poartă discuții la nivel înalt- după cum a confirmat ambasadorul Turciei; inițiativa de a se implica în creșterea calitativă a actului educațional în cadrul Colegiului „Kemal Atatürk” Medgidia și, poate , în acest sens va fi luată în considerare mutarea claselor liceale în Constanța; necesitatea re-înființării unei linii RO-RO Constanța – Istanbul și necesitatea revitalizării relației dintre Constanța și orașele înfrățite din Turcia.

Întâlnirea s-a finalizat cu promisiunea unei colaborări tot mai strânse între instituțiile constănțene și misiunea diplomatică a Turciei în România.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem bani europeni, ne trage europa de mana sa-i luam sa facem RO frumoasa si sanatoasa, sa beneficiem cu totii de un trai mai bun, si voi, care nu puteti sa-i mai furati, furati tot de la amaratii de oameni pe care i-ati jupuit de-ati ajuns voi, bugetari de-o viata, multi milionari, proprietari de avioane, vile cat palatul, iahturi si amante gonflate,cate...si mai cate...Da unde ma! Da unde daca nu furati! HOTILOR. Salariile marite cu 500 la suta in sanatate le plateste tot poporul c-ati bagat coplata in sanatate. Niste HOTI ordinari asta-I PSD-ul si gasca din jurul lui. Nu va mai votatii CAL
7
0
Parteneriat privat inseamna bani multi pe care o sa-i plateasca pacientii, si multa, multa furaciune. Bani de la UE nu a vrut psd, ca de-acolo nu puteau fura si aranja toate matrapazlacurile la care le sta mintea. Banii de la UE erau pe gratis si ramaneam cu un spital cu acces gratuit pentru toata lumea.
5
0
vor sa mai faca o cismea ? Muie erdogan, muie fagadau !!! Cu cacat !!!
2
0
De ce nu cu fonduri europene.? Pentru ca de aici vor trage bani si turcii si romanii care vor dirija aceste fonduri.
2
0
turcalailor jegosi beliti!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
0
Perdea le este spitalul judetean, domni au venit sa isi rezolve afacerile...cimitirul,oameni de afaceri turci, etc.....sa mearga la eii cu "bilateralul lor" statul roman sa puna mana la treaba si sa faca investitii ca de aceia platesc la casa de asigurari, nu sa.mi vina mie unul sau altul sa imi ceara in plus pt spitalizare k vezi doamne au investit eii.....sa mearga sanatosii k nu.i deranjeaza nimeni
4
0
Intelegem din text ca prefectul nostru nu s-a deranjat sa fie prezent? Daca era Palas, nu se intampla asta.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272