-0.6° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
-0.6° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Sportivi din Cahul în cantonament la Constanța

Replica API 4 august 2021 | 00:00 796

În perioada 3-15 august a.c., mai mulți sportivi din Cahul, Republica Moldova, efectuează un cantonament de pregătire fizică pentru participarea la Campionatul European ce va avea loc în Finlanda, la 27 septembrie 2021.

Cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța, Primăriei municipiului Cahul și partenerilor locali din Constanța – Universitatea Ovidius Constanța și Clubul Sportiv Farul Constanța, va efectua cantonamentul sportiv la Constanța, în perioada respectivă, o echipă a Școlii Sportive Specializate de Haltere din municipiul Cahul (3 sportivi și doi antrenori), echipă din care face parte și Tudor Bratu, campion mondial la haltere, juniori, 2021.

Această inițiativă se desfășoară în cadrul relațiilor de colaborare pe care primăriile celor două municipii le vor formaliza în perioada următoare prin semnarea unui Acord de Înfrățire. În cadrul cooperării dintre cele două primării, un domeniu relevant care va fi avut în vedere îl reprezintă sprijinirea sportivilor de performanță din cele două municipii. Cei doi parteneri văd în această inițiativă un prim proiect de succes al cooperării dintre cele două municipii.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

În derularea inițiativei de cooperare dintre Constanța și Cahul, un rol determinant l-a avut implicarea instituțională a partenerilor Primăriei municipiului Constanța în acest proiect – Universitatea Ovidius Constanța și Clubul Sportiv Farul, cărora Primăria municipiului Constanța le aduce mulțumiri și pe această cale.

Sportivii cahuleni sunt cazați pe întreaga perioadă în spațiile de cazare ale Universității Ovidius (în Baza nautică) și vor avea oportunitatea de a desfășura antrenamentele necesare bunei lor participări la apropiatul Campionat European din Finlanda în spațiile de pregătire ale Clubul Sportiv Farul.

Delegația sportivilor din Cahul a avut o întâlnire cu decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius Constanța, domnul prof. univ. dr. Ionel Melenco, și domnul prof. univ. dr. Alin Larion, prodecan. În cadrul discuțiilor cu delegația sportivă din Cahul, au fost abordate teme privind viitoare proiecte de cooperare dintre cele două municipii în domeniul pregătirii și instruirii sportivilor pentru performanțe de înalt nivel.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011