REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Sportivii lui Dumitrescu au urcat România pe podiumul Campionatului Mondial de Karate Fudokan. Ce SURPRIZĂ: procurorul cu două medalii de bronz!

Sportivii lui Dumitrescu au urcat România pe podiumul Campionatului Mondial de Karate Fudokan. Ce SURPRIZĂ: procurorul cu două medalii de bronz!

Replica API 6 noiembrie 2019 | 10:14 1288

Clubul Karate Tradiţional Eforie a adus României nu mai puţin de 6 premii cu ocazia participării la Campionatul Mondial de Karate Fudokan desfăşurat în Germania. Rezultatul de excepţie vine după unul similar, de la competiţia europeană din vară. La baza acestor reuşite stă determinarea lui Niculae Dumitrescu, senseiul clubului, cel care câştiga în 2017 două medalii de aur la mondiale.

Clubul de la Eforie a participat la competiţia de talie mondială din acest an cu tineri, copii şi veterani, alături de alţi peste 1.600 de competitori din peste 30 de ţări. De ce nu se vorbeşte atât de mult despre reuşitele din karate? Pentru că... nu e fotbal! Cei care practică acest sport, karate, nici nu sunt interesaţi de prea multă publicitate, sensei Niculae Dumitrescu şi sportivii antrenaţi de acesta vorbind despre „modestie” şi „stil de viaţă”. Cine sprijină acest sport? Clubul din Eforie are sprijin din partea primăriei, dar cam atât, din câte dă de înţeles Niculae Dumitrescu, însă elevii săi sunt de-a dreptul entuziaşti în ceea ce priveşte munca de zi cu zi: „Înaintea competiţiilor, antrenamentele sunt zilnice, de două ori pe zi. În rest, totul trebuie să fie echilibrat: alimentaţie, odihnă”.

La Campionatul Mondial de Karate Fudokan la Sindelfingen-Germania clubul Karate Tradițional Eforie condus de sensei Niculae Dumitrescu a participat cu 6 sportivi la mai multe categorii de vârstă, obținând următoarele rezultate:

Dumitrache Vladimir (copii 7-8ani): loc 1 kata individual si loc 3 kumite individual;

Berechet Elie (copii 10-11ani): loc 1 kumite echipe si loc 3 kata echipe;

Tudor Răzvan (copii 12-13ani): loc 3 kihon-kumite si loc 3 kata echipe;

Patrichi Ștefan (copii 12-13ani): loc 3 kata echipe;

Ciorabai Edna Ege (tineret): loc 1 kata echipe si loc 3 fuku-go;

Niță Teodor (veterani 50-54 ani): loc 3 Fukugo și loc 3 kumite echipe.

Sportivii de la clubul din Eforie au obţinut medalii şi la europene, iar Teodor Niţă, surpriza de la aceste campionate, este cunoscut la Constanţa mai mult din prisma activităţii de magistrat. Contactat de „Replica” de Constanţa, Niţă a precizat că face sport de 47 de ani – 17 ani a practicat judo, iar de 30 de ani – karate: „Am revenit în competiţiile sportive după 25 de ani, când am considerat că sunt pregătit. În acest sport sunt permise participări la concursuri până la peste 70 de ani”. Cele două medalii de bronz de la mondiale completează alte trei – două de bronz şi una de argint, de la europene. Şi, spune Teodor Niţă, urmează participarea de la anul, când, sub îndrumarea senseiului Niculae Dumitrescu, speră să obţină rezultate mult mai bune. Tot ca răspunsuri la curiozităţile reporterilor „Replica”, Niţă a precizat că: „Antrenamentele înseamnă înot, forţă, kaiak, tehnică... Antrenamente de două ori pe zi. Timp? Da, în afară de familie şi muncă, sportul este singura mea preocupare. Nu mă interesează să fac altceva. Nu am participat la competiţii de 25 de ani, pentru că m-am concentrat pe familie şi muncă, dar lucrurile s-au aşezat, copiii sunt mari. Şi în meseria mea, mă ghidez tot după principiile după care te educă şi acest sport, karate. Mi se potriveşte”, a conchis Niţă.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272