REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sportivul renumit pentru că bate cuie cu capul are nevoie de sponsori pentru şcoala lui de arte marţiale din Constanţa

Sportivul renumit pentru că bate cuie cu capul are nevoie de sponsori pentru şcoala lui de arte marţiale din Constanţa

Replica API 26 martie 2018 | 00:00 401

Se spune despre el că este „singurul om din Europa care bate cuie cu capul”. A și demonstrat-o, de câteva ori, în fața camerelor de filmat. Este maestru în cinci stiluri de arte marțiale și chiar a inventat unul, Tae Chun Do. Este originar din Fetești și face naveta la Constanța, de câteva ori pe săptămână, pentru a preda stilul său de arte marțiale copiilor de aici.

Este pasionat de arte marțiale de când se știe. Prima lecție de Taekwondo a fost când abia împlinise opt ani, iar de atunci nu a mai renunțat. Lazăr Iordache este un tânăr de 25 de ani, care provine dintr-o familie cu posibilități modeste, dintr-un cartier mărginaș al Feteștiului. Spune că a fost un autodidact. Cu perseverență, cu antrenament constant, a ajuns la performanță, inclusiv la performanțe extreme, precum a bate cuie cu capul sau cu mâna goală, în scânduri sau a sparge scânduri sau cărămizi cu mâna goală. De altfel, recunoaște că este pasionat de performanțele extreme.

Dar mai mult de atât, este pasionat de sport, de artele marțiale. Este inventatorul unui nou stil de arte marțiale, Tae Chun Do, despre care spune că este recunoscut de mari maeștri din Asia. Despre acest stil, Lazăr Iordache spune că îi ajută pe tineri și pe copii să își dezvolte mintea și fizicul.

Din 2014, Lazăr Iordache face naveta la Constanța, de câteva ori pe săptămână, pentru a preda artele marțiale copiilor de aici. În prezent, la școala lui de arte marțiale sunt înscriși 15 cursanți, cu vârste între 6 și 21 de ani. Dar dificultățile financiare, lipsa sponsorilor, pun în pericol continuarea funcționării școlii de arte marțiale.

„Este nevoie de echipamente, de plătit chiria la sală. Copiii plătesc o taxă lunară modică, dar suma strânsă nu este suficientă”, ne-a precizat Lazăr Iordache. Pasionat de artele marțiale, dornic să îi învețe pe cei mici tainele acestui sport, performerul spune că există riscul să fie nevoit să „tragă obloanele” școlii dacă nu va găsi, în curând, sponsori. Cei care doresc să dea o mână de ajutor, îl pot contacta pe Lazăr Iordache pe email taechundo.lazar@yahoo.com sau pe pagina de Facebook, Tae Chun Do Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari pentru tot ceea ce faci. Iti urmaresc de ceva vreme activitatea si esti cel mai tare .
0
1
Lazar Silviu iordache ....un om puternic. O minte puternica...deasta multi il invidiaza ca nu pot face ca el
1
0
Nu esti singurul care te confrunti cu lipsa elevilor , dar asta nu inseamna ca trebuie sa ceri mila cuiva , cu totii ne descurcam prin propriile forte, daca practicam acest sport o facem din pasiune.
0
1
Bate cuie cu capul? Si e autodidact. Poate fi bivalent.
0
1
de la atatea cuie i s-a deformat fruntea cu timpul s-ar putea ajunge la o frunte taioasa si atunci ar putea sparge lemne
1
1
Nu pricep prostii ! Cititi articolul mai bine.
2
0
De ce nu isi cumpara un ciocan? Asta e arta? Sa bati cuie cu capul? Daca le si scoate tot cu capul....e tare. Capul dd pe umeri sau capul pulii...ca nu pricep.
2
2
Felicitari maestre ! Te admir pentru tot ce faci. Nu baga analfabetii in seama.
4
3
nare o lada de cuie pentru omu asta?
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218