REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Stâlpişorii 'lui Babu' sunt doar pentru fraieri. Şmecherii îi scot şi îi pun la loc, după bunul plac. VIDEO!

Stâlpişorii 'lui Babu' sunt doar pentru fraieri. Şmecherii îi scot şi îi pun la loc, după bunul plac. VIDEO!

Replica API 16 decembrie 2019 | 17:32 1547

Sub ochii Poliţiei Locale

Sub ochii Poliţiei Locale

În urmă cu un an, constănţenii, în special mămicile care ieşeau la plimbare cu cărucioare, se plângeau că trotuarele sunt ocupate de maşini cărora proprietarii nu le găseau alte locuri mai bune de parcat. Pentru a rezolva această problemă, insistent reclamată, Primăria Constanţa a găsit soluţia: montarea unor stâlpi pe trotuare, care împiedică şoferii să mai parcheze pe aceste porţiuni destinate pietonilor. A rămas însă nerezolvată problema parcărilor insuficiente, însă strategia pe termen lung a primăriei este aceea de a ghida constănţenii spre transportul public în comun, în locul utilizării excesive a autoturismelor proprietate personală. În fine, nu ştim momentan dacă această strategie va da roade, însă stâlpişorii montaţi pe trotuare au mulţumit categoria mămicilor, în schimb au nemulţumit profund şoferii.

Una din străzile pe care au fost montaţi stâlpişori este Mircea cel Bătrân. În zonă a fost amenajată şi o nouă parcare; tot aici, cei care au treabă la instituţii precum ITM sau merg să servească masa la local, au la dispoziţie şi parcarea din faţa Sălii Sporturilor. Interesant însă cum unii reuşesc să fenteze celebrii stâlpişori („ai lui Babu”, după cum spun unii, făcând referire la viceprimarul Dumitru Babu) – iar dovada o avem din imaginile video care însoţesc articolul. Din video reiese clar cum un angajat al localului Toscana îndepărtează un stâlpişor pentru a face loc unei maşini (probabil de aprovizionare). Gestul are loc fix sub ochii unor poliţişti locali, care îşi văd mai departe de drum. Oricum, stâlpişorul este montat la loc, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

De precizat că Primăria Constanţa a cheltuit pe fiecare stâlpişor montat în municipiu 29,90 lei fără TVA.

UPDATE:

Viceprimarul Dumitru Babu a precizat că în zona cu pricina - care e zonă de acces în curtea localului, ca şi în zona unei biserici din municipiu, stâlpişorii nu trebuiau montaţi; ei au fost puşi la solicitarea celor care activează în zonă, cu posibilitatea de demontare atunci când le sosesc maşini de marfă, respectiv mortuare în cazul bisericii exemplificate. "E o modalitate de a avea trotuarul liber, pentru că sunt mulţi care parchează neregulamentar şi, pentru a nu sta la pândă cu maşina Poliţiei, pentru a ridica acele maşini parcate neregulamentar, am convenit să montăm stâlpişorii, la cererea oamenilor de acolo". Vicele a adăugat că această soluţie este una bună, chiar dacă ea nu este reglementată niciunde!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108