REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Stăm bine! Avem pensie de 30.000 de lei în Constanța!

Stăm bine! Avem pensie de 30.000 de lei în Constanța!

Cristina BĂRBUCEANU 28 noiembrie 2022 | 00:00 4359

Nenumărate persoane trăiesc de pe o zi pe alta din cauza pensiilor mici pe care le primesc de la statul român. Cu toate acestea, există și persoane privilegiate care beneficiază de pensii colosale. Iar, dacă vă întrebați care este cea mai mare pensie din Constanța, vă spunem noi: aproximativ 30.000 de lei.

Cea mai mică pensie este în cuantum de 1.000 de lei, aceasta fiind pensia minim garantată, iar la polul opus, cea mai mare pensie de asigurări sociale din județul Constanța este în cuantum de 29.066 lei, potrivit Casei Județene de Pensii Constanța. Potrivit informațiilor noastre, ar fi încasată de un fost magistrat. În evidențele Casei de Pensii Constanța figurează 31.866 de persoane în plată cu indemnizație socială.

Constănțenii vor recalcularea pensiilor

Dat fiind faptul că prețurile au explodat în ultima vreme, tot mai mulți constănțeni doresc recalcularea pensiilor, pentru realizarea unui mai bun raport între câștigul salarial și pensia obținută.

Conform CJAS, „există 160.000 de dosare în lucru pentru evaluare în vederea recalculării. Până în prezent au fost evaluate în vederea recalculării 90.000 de dosare”. Poate că speranța este tot ce le-a mai rămas multor constănțeni cărora banii pur și simplu nu le mai ajung.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe vremea lui Ceausescu era legiferat raportul dintre veniturile minime si cele maxime obtinute, astfel prin Programul PCR de dezv.ec.soc.a Romaniei era prevazut raportul dintre minim si maxim 1 : 5, adica la un venit lunar de 500 lei minim, corespundea un venit maxim de 2500 lei.
1
0
Magistratii cu ,,pensii nesimtite" au invatat pe rupte, au avut o cariera plina de constrangeri, nu au avut mai deloc viata sociala, iar unii au si murit in timpul serviciului. Frustratii cu obrajii imbibati de alcool si cu privirea tulbure NU au invatat, NU aduc niciun aport societatii, iar unii sunt asistati social pt ca NU VOR SA MUNCEASCA, dar vor drepturi egale cu magistratii, politistii sau militarii. Rusine !
1
1
Observ că mulți frustrați aici. Frustrați și analfabeți, când ăia cu pensie criticată de ei munceau, frustratii stateau la birt, adevarat dupa ce veneau de la saiba. Acum vor aceleasi drepturi ca si ei au muncit, domne!
2
3
S-a depășit orice limita cu aceasta valoare dar nu ne mai mira nimic. Rușine conducatorilor iar cel care încasează sa mai dea și la alții care nu au.
3
2
O mizerir de legi care isi bat joc de cei care au muncit si au contribuit ,tatal meu de exemplu a muncit o viata si a iesit la pensie cu 1200 ron si unul care nu a muncit o zi in viata lui ia 1000 ron pai nu mai bine nu mai munceste nimeni daca diferenta este asa mica ?
4
1
Zeci de mii poate peste 100.000 au lucrat fara contracte de munca si au preferat sa aiba cascaval in mana nu ca prostimea care a platit cu varf si inca luna de luna,an de an.Acum vine pesedepenele care tavalesc contributivitatea ( desi din gura zic bine) si...zbang incep pomenile.Pai nesimtitilor,ciucalailor,cacilor,ciolacilor...asa ne fu vorba bre?
4
2
De fapt partidele si ideologiile lor necunoscute bine nici de proprii lor membri sunt niste cortine in spatele carora conduc clicile cu puteri mult peste Parlament si presedinte.Da,asa se ajunge la ce spune ,,GICA'' mai jos. Se mimeaza stangaci dar dur tot ce inseamna semocratie si alte lucruri ce tin de un capitalism sanatos,atata cat poate fi acesta,deoarece inca nu s-a inventat o organizare politico economica perfecta.Avem un soi de amestec cu continut vag de democratie. Faptul ca votam liber niste ceva acolo si vorbim liber ca sa se pise sefimea pe vorbeele noastre ne da senzatia de libertate. E libertatea pestelui din acvariu,care se crewde in ocean,dar ce sa vezi,e liber sa inoate.
5
1
Nu e adevarat, este si pensie de peste 30.000 lei , a unui judecator pensionar !
3
3
sintagma stat esuat a presedintelui este o minciuna, adevarul este ca suntem / avem un stat mafiot pentru ca asta o arata astfel de pensii si diferente astronomice ca asta care nu exista nicaieri in ue si lumea civilizata din cate stiu, poate prin statele bananiere subdezvolatate si corupte in ultimul hal cum este si romania azi - adusa in aceasta stare de un grup mic de oameni cu nume si prenume dar care trec azi drept mari actuali si fosti inalti functionari de stat, parlamentari, etc si pretind cu cinism si magarie respect
10
3
asta nu arata decat un singur lucru - cei care fac legile, parlamentarii si guvernele din ultimii 32 de ani, nu sunt decat niste infractori ordinari pusi numai pe jaf din banii publici mai ales ca au fost in trecut legi ale pensiilor inca si mai revoltator de nedrepte si ticaloase ca asta de acum dar lume pare sa fi uitat asta si nici acum in ceasul al 15 lea nu exista dorinta de a schimba legea asta ticaloasa si a face una corecta
18
2
am lucrat in constructii 10 ore. am depus adeverintele necesare. nu au fost luate in calcul. de ce pentru unii se poate, mai ales ca n-au produs nimic si pentru cei care au lucrat program prelungit, nu este posibil! societatea noastra postcomunista este plina de nedreptati. se dau banii si celor care nu avut contributii. nu s-au sculat la 5 dimineata sa plece pe santiere! problema mare este si va fi a celor care lucreaza pe cont propriu afara. nu a fost reglementat sa poata plati si ei o contributie, dar vor veni tot in circa statului. in unele tari, cei care lucreaza afara, platesc impozite reduse, pentru-ca sint departe de familie, cald sau frig, etc. dar ei aduc devize, bani adevarati in economie nu smecheriile de se fac in tara! dar statul are grija mare fata de unii care s-au suit in circa statului si stau bine mersi!
10
2
bai, mariti pensiile ca e jale cu preturile, nu o sa va mai voteze nimeni, oricum tineretul pleaca masiv din tara, aici nu au ce sa faca, doar cel mult o facultate si apoi salariu de scav de 2 lei la stapan
18
3
Ce bine că sunt aceste pensii ,cat o fi cotizat săracul magistrat la fondul de pensii,cat s-au chinuit și cât a muncit că un animal să ajungă să ia această pensie,daca nu ii ajung banii sa se mai taie la ăștia cu pensii de 1000 lei că ăștia nu prea au nevoie de bani.Jigodiile dracului.
27
2
S-ar putea ca cei din guvern cind au dat indexarea pensiilor de 12, 5 % în loc de 15%, la pensiile de peste 3000 de lei și au afirmat ca aceasta pensie este destul de mare ,sa se fi gândit la cele de 30000.ghinion un 0 (zero) în plus.si se vaitau ca nu sunt bani!sa le fie rușine, dar cred ca nu cunosc acest cuvint.
14
2
Lea dat PSD-ul sa-i lase sa fure.Magistratii GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT.
27
3
Majistratii de la Ro ei nu inteleg caci caci Ro nu mai are industrie si economie iar Ro nu are 200 milioane de platitori de taxe ca sa spui ,,ca are balta peste”, trebuie explicat acestor ,,magistrati” asta.
20
4
Asta e nesimtire cand toata lumea care a muncit din greu are 2500 . Cum Dumnezeu s-a ajuns la aberatia asta. Un salariu mediu e 3000. E clar trebuie facuta o Legeva pensiilor
26
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108