REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

STAMATE de la MARCO CHIM mai TRÂNTEȘTE un BLOC cu 8 ETAJE pe MALUL lacului SIUTGHIOL

STAMATE de la MARCO CHIM mai TRÂNTEȘTE un BLOC cu 8 ETAJE pe MALUL lacului SIUTGHIOL

Replica API 30 iulie 2020 | 01:00 5806

Stațiunea Mamaia s-a transformat într-un adevărat șantier, în plin sezon estival, pe de o parte și de alta a bulevardului lucrându-se la foc continuu. Șantier care pare fără sfârșit, în contextul în care primăria emite pe bandă rulantă autorizații de construire. Unul dintre dezvoltatorii imobiliari, Marco Chim, va începe lucrările la un bloc cu 8 etaje, pe malul lacului Siutghiol, în zona Pinguin, acesta obținând undă verde pentru realizarea proiectului. Până atunci, poate, își plătește și datoriile la bugetul local în valoare de peste 120.000 de lei, după ce ani de zile nu a achitat trama stradală.

Marius Stamate este unul dintre cei mai activ constructori de la malul mării. Unde-ți arunci ochii, vezi câte un bloc ce poartă amprenta societății Marco Chim. Iar afacerea pare să prospere, Stamate obținând undă verde pentru ridicarea unui complex cu 8 etaje pe malul Lacului Siutghiol, pe Mamaia numărul 425, împrejmuire teren și organizare șantier.

Construcții pe bandă rulantă Marco Chim, dar plata impozitelor…ioc!

Dacă la capitolul construit stă bine, atunci când vine vorba de achitat dările la stat, afaceristul stă cam prost. Și spunem asta pentru că Serviciul Taxe i Impozite l-a scos dator cu peste 120.000 lei.

Inspectori din cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanta (SPIT), au procedat la efectuarea unei inspecții fiscale asupra societății având ca obiective verificarea ansamblului declarațiilor fiscale și/sau operațiunilor relevante pentru taxa de folosire tramă stradală de către autovehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri pe raza municipiului, pe străzile de trafic ușor, mediu și greu în perioada 2013-2018 și verificarea modului de organizare și conducere a evidenței fiscale și contabile.

SPIT îi impută 122.559 lei pentru trama stradală, pe o perioadă de… ani!

Cu ocazia acestei inspecții fiscale, inspectorii au stabilit în sarcina societății obligații fiscale suplimentare în sumă totală de 122.559 lei, cu titlu de taxa folosire tramă stradală de către autovehiculele societății pe raza municipiului, pe străzile de trafic ușor, mediu și greu în perioada 2013-2018. Deși Marco Chim a cerut anularea deciziei de impunere, magistrații au menținut-o valabilă. Stamate a invocat faptul că inspectorii din cadrul SPIT au calculat taxa de tramă stradală cu ignorarea situației reale a utilizării de către mijloacele de transport din patrimonial societății, mijloacele de transport de mare capacitate prestând servicii în afara razei teritoriale a municipiului, transportând marfă de la producătorii de material de construcții către clienții societății.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iesiti in strada fratilor ....altfel o sa va treziti in betoane ...ca mesterul Manole...
1
1
Am cumparat un apartament intr-un bloc construit de el. Mi-am luat teapa, recunosc. Construit cu echipe care nu au treaba cu zidaria, inst. electrice sau sanitare. Mai nimic nu este la colt, la 90 grade. Finisaje, de toata jena, ceva granit sa ia ochii, materiale ieftine slab calitative. Iar cel mai grav...blocul s-a lasat si inca se lasa, dovada stau usile care nu se mai inchid cum trebuie. Rigips peste tot, fatada cazuta, instalatia de apa cu probleme. Habarnisti. Vanzarea prin intermediari, imputerniciti chipurile, mediat de un notar, Anastase, parca. Chestii, socoteli. NU CUMPARATI!!!
4
0
Si in afara se construieste intro zona turistica, pt ca de aici vin taxe si impozite si se dezvolta si altii pe orizontala.La noi insa nu se respecta o linie arhitecturla, daca scuipi mai tare " uzi " balconul blocului vecin. E o tampenie, niste monstruozitati.Distanta intre imobile are o logica pt rezistenta solului,pt igiena, pt aerisire.La noi..varza tot,in timp ce panza freatica a patruns in majoritatea subsolurilor.Comunistii nu erau prosti,un hotel cu10 etaje,3-4 cu 4 etj, parc si pomi ai tot asa.Acum..tot-asa, ca tiganii,cine are mai multe turnulete. Un dezastru,o hidosenie de statiune
2
0
Stiti domnilor jurnalisti cine e in spatele lui? Un notar din acest oras bogat...
1
0
Pt. Gika daca ai detalii da cu nume prenume functie etc, altfel taci in plm
1
0
nevasta astuia e mare scula in primarie, ca sa stiti de unde si cum face el blocuri
6
0
Asta e consecinta hotiilor la care au fost partasi toti constantenii.despre ce vbm?despre jaful pus la cale de clanurile mafiote din spatele politicului. Maretul oras Constanta a ajuns un focar de infectie datorita clanurilor tiganesti clanurilor makedonesti.asta e realitatea fratilor.este prea tarziu.au hartii eliberate de statul roman.se pisa pe noi si pe viata noastra.este vb doar de bani si averi.atat.fereasca Dumnezeu de un cutremur de 7 8 grade.... in rest Doamne ajuta! Aaaaa si muie psd pnl usr si totata clasa politica.sa ardeti in iad voi si 10 neamuri de acum inainte
10
0
nesimtitul asta are un depozit in paragina in zona lidl baba novac unde e plin de sobolani. a fost sala de sport facuta cu fonduri europene, dar n-a functionat o zi
9
0
Poate aflati si ne spuneti si noua voi, jurnalistii pizdii de unde mortzii lor au dobandit toate scursurile astea ce construiesc terenurile. Au avut parintii, bunicii sau mortzii lor pamanturi pe malul lacului ? Nu cumva terenurile astea trebuia sa fie ale tuturor cetatenilor, cum e posibil asa ceva in tara asta de cacat ?
21
0
Pe strada Renasterii se intentioneaza constructia unui bloc inalt ce va creia probleme tuturor locatarilor din preajma, inclusiv Politiei Judetene.Adica se construieste la gardul de est al institutiei si cine va putea cumpara un apartament va putea asista la toate actiunile pregatitoare ale respectivei institutii, daca vor fi macar spioni straini si mai bine.Nu mai spun ca si asa straduta mica nu poate face fata masinilor politistilor, aglomeratie mare, praf mizerie,nu se incadreaza in regimul de inaltime a zonei construite, betonierele si basculantele ne vor distruge peretii caselor.
13
2
asa da mare investitor
8
0
Primare asta o sa ne vinda si pe noi.
10
1
Verdeata ne trebuie noua? Fagadau ne da carne ! Votati Fagadau primar, pentru un oras prosper!
10
18
mai erau 2 metri de spatiu verde si un pom i a gasit asta si pe aia . Ridica un bloc in locu lor o sa respirati betoane fratilor in mamaia, nu mai aveti un metru de verdeata
28
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218