REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Stan Lee, creatorul mai multor supereroi de benzi desenate, omagiat la Hollywood

Stan Lee, creatorul mai multor supereroi de benzi desenate, omagiat la Hollywood

Replica API 2 februarie 2019 | 00:00 331

Stan Lee

Stan Lee, personalitate a industriei de benzi desenate şi creator al mai multor supereroi - precum Spider-Man, Iron Man, Hulk şi Black Panther - care au devenit adevărate legende ale culturii pop, a fost omagiat de sute de fani şi de celebrităţi în cadrul unui eveniment ce a avut loc miercuri seară la Hollywood, informează Reuters.

Stan Lee, decedat în luna noiembrie la vârsta de 95 de ani, a contribuit decisiv la transformarea personajelor sale de benzi desenate în veritabile surse de profit pentru industria cinematografică. Celebrul desenator american a avut apariţii episodice în aproape toate filmele inspirate din universul acestor reviste de benzi desenate.

În calitate de scenarist şi editor, Stan Lee a reprezentat un element-cheie pentru transformarea companiei Marvel într-un titan al benzilor desenate în anii 1960, când, în colaborare cu artişti precum Jack Kirby şi Steve Ditko, a creat supereroi care au fermecat generaţii întregi de tineri cititori.

Regizorul american Kevin Smith, cunoscut pentru filme precum "Chasing Amy" şi "Clerks" şi emisiunea TV "Comic Book Men", a fost gazda evenimentului de miercuri seară, organizat la TCL Chinese Theater din Los Angeles.

Actorul Wesley Snipes, care a interpretat personajul Blade din filmul omonim inspirat din universul Marvel Comics, a declarat: "(Stan Lee, n.r.) este o sursă de inspiraţie pentru noi toţi, artiştii creativi, care ne aminteşte că inventivitatea ta nu este risipită niciodată şi că, mai devreme sau mai târziu, dacă rămâi suficient de mult în această industrie, un film, o hologramă, un produs de realitate augmentată (AR), de realitate virtuală (VR) sau orice altceva va apărea pe piaţă şi lumea întreagă va putea să îţi vadă magia".

Joe Quesada, scriitor de benzi desenate şi al doilea editor-şef, prin prisma longevităţii în această funcţie, al grupului Marvel Comics după Stan Lee, a declarat: "Stan era foarte progresist în anii 1960. Avea cu adevărat un anumit simţ pentru cultura tinerilor şi pentru a vedea direcţia spre care mergea lumea".

Cântăreţul Taboo, membru al grupului The Black Eyed Peas, care a creat o revistă de benzi desenate în colaborare cu Stan Lee, a elogiat cariera celebrului ilustrator.

"Există doar câteva personalităţi în istoria divertismentului şi a storytelling-ului care au fost legende la fel de mari ca Stan Lee - au existat Jim Henson, Walt Disney şi Stan Lee. Pur şi simplu aşa stau lucrurile", a adăugat muzicianul.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272