REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Standard & Poor's modifică ratingul României de la „negativ“ la „stabil“

Standard & Poor's modifică ratingul României de la „negativ“ la „stabil“

Replica API 19 aprilie 2021 | 00:00 797

Agenția de rating Standard & Poor's a anunțat îmbunătățirea perspectivei de la "negativ" la "stabil" aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României.

Este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei rating-ului României operată de această agenție din noiembrie 2013.

De asemenea, agenția a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută.

Standard & Poor’s a precizat că perspectiva stabilă arată credibilitatea măsurilor de consolidare fiscală promovate de Guvern și anticipează că finanțele publice și poziția externă a României se vor stabiliza în următorii doi ani.

„Agenția apreciază ca riscurile generate de deficitele gemene (deficitul bugetar și deficitul de cont curent) încă ridicate ale României sunt atenuate de perspectiva absorbției unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE și în Facilitatea de Redresare și Reziliență), precum și de programul de reforme asumate de către Guvern pentru relansarea creșterii economice. Totodată, reconfirmarea ratingului suveran este susținută și de accesul robust al României la finanțarea de pe piețele internaționale de capital”, anunță sursa citată.

„Decizia Standard & Poor's reprezintă o dovadă a recunoașterii internaționale a eforturilor României pentru a asigura consolidarea fiscal-bugetară și confirmă că măsurile adoptate au fost cele corecte, necesare pentru țara noastră și așteptate de către partenerii noștri externi. Remarcăm de asemenea estimările pozitive ale agenției referitoare la potențialul de creștere economică a României pe termen mediu ”, a declarat ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, scrie Agerpres.

Potrivit agenției, reformele planificate de actualul Guvern ar asigura crearea unui cadru fiscal mai robust, limitând riscurile de inversare a politicilor de consolidare fiscală, ceea ce va conduce la acțiuni de îmbunătățire a ratingului suveran al României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367