REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

STARLIN de la SURVIVOR face SPECTACOL la ZIUA CONSTANȚEI, de VINERI!

STARLIN de la SURVIVOR face SPECTACOL la ZIUA CONSTANȚEI, de VINERI!

Replica API 20 mai 2021 | 09:30 2177

În data de 21 mai, de Sfinții „Constantin și Elena” constănțenii sărbătoresc Ziua Constanței. Printre activitățile deja stabilite se pot enumera expoziții de artă, vernisaje, activități pe lacul Tăbăcărie și în Santa Maria Bay, un maraton de vaccinare împotriva Covid-19, dar și un eveniment la care va participa cunoscutul antrenor de fitness de la Survivor, Starlin.

Datorită incidenței de sub 1 la mia de locuitori, anul acesta Ziua Constanței va putea fi sărbătorită, însă cu restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Pentru a anunța programul exact al zilei de 21 mai, autoritățile locale au susținut o conferință de presă. La aceasta au fost prezenți: Vergil Chițac - primarul Constanței, Silviu Coșa - prefectul județului Constanța, Stelian Gima – vicepreședintele Consiliului Județean, Cristina Schipor – directorul DSP Constanța dar și alți oficiali. „Pe data de 21 mai Constănțenii sărbătoresc ziua orașului lor. Pentru a marca această important zi, Primăria Municipiului Constanța împreună cu Prefectura, Consiliul Județean, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Județeană de Sport, instituțiile de cultură și unitățile de învățământ au realizat mai multe evenimente. Acțiunile care se vor desfășura demonstrează unitatea și dezvoltarea comunității. Cinstirea numelui orașului se va face printr-o expoziție de icoane organizată de Muzeul de Artă Populară. Ne vom bucura, sănătoși, pentru că am înțeles să respectăm măsurile de criză sanitară. În zilele de 22 și 23 vom desfășura un maraton de vaccinare dar și de testare pentru hepatita C, în Portul Tomis, în autobuzul supraetajat. Vreau să mulțumesc constănțenilor care s-au vaccinat.

Un pet contra unui bilet de călătorie pentru întreaga zi

„Pentru că Ziua Constanței este într-o vinere verde, lansăm anul acesta Campania „Schimbă petul cu biletul”. Este o inițiativă unică în România, prin care locuitorii și turiștii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun plătind cu peturi și doze de aluminiu. Începând de vineri vor exista cinci puncte de deșeuri reciclabile și în schimb se va oferi un ecuson ce oferă gratuitate pentru public pe întreaga zi.

La mulți ani, constănțeni! La munți ani, Constanța, regina noastră a tuturor!”, a declarat primarul municipiului, Vergil Chițac.

Coșa: „Pandemia ne-a pus o frână în ultimul an și este timpul să îi punem și noi o frână”

Prezent la conferință, prefectul Silviu Coșa, a ținut să mulțumească celor 170.000 de constănțeni imunizați, astfel reușindu-se să se înfrâneze pandemia. „Acest calendar generos de evenimente va fi completat de evenimentele pe care Consiliul Județean le organizează. Mai sunt două zile până când îi vom sărbători pe protectorii spirituali ai municipiului, Sfinții Constantin și Elena, și este un moment de optimism pentru că este un moment în care marcăm această ieșire dintr-o zonă de restricții foarte stricte. Pandemia ne-a pus o frână în ultimul an și este timpul să îi punem și noi o frână. În acest sens, campania de vaccinare dublată de responsabilitate, ne pot ajuta ca aceste evenimente să redevină o normalitate pentru Constanța. Vreau să le mulțumesc celor 170.000 de constănțeni care cu responsabilitate au înțeles că trebuie să se vaccineze și au și făcut acest lucru, astfel încât, noi să putem discuta astfel despre evenimente, concerte și despre mers în aer liber fără mască. La mulți ani!”, a declarat Silviu Coșa.

Schipor: „Vă îndemn să vă vaccinați”

„Primăria Constanța împreună cu Consiliul Județean și Prefectura organizează în zilele Constanței acțiuni atractive și trebuie să ne bucurăm. Eu, ca și reprezentant al Direcției de Sănătate Publică nu pot decât să vă îndemn și să vă vaccinați. Vă mulțumesc că suntem în topul județelor, pe țară, ca și număr de vaccinări dar nu suntem în primii trei, așa că, ține de voi, de noi, de toți să ajungem să ne imunizăm cât mai repede”, a declarat Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

Clasă de zumba cu Starlin

Cunoscutul antrenor care a participat la Survivor, Starlin, va participa la evenimentele organizate de autoritatea locală. „Ne dăm mâna să sărbătorim orașul nostru. Sportul și tineretul nu puteau lipsi și vă invităm la acțiuni inedite, vineri, de la ora 17.00, pe lacul Tăbăcărie, un parcurs cu caiace și de la ora 18.00 o plimbare cu biciclete în Santa Maria Bay. La ora 19.00 va fi o clasă de zumba – aerobic cu antrenorul de fitness Starlin. Vă așteptăm cu drag!” a declarat reprezentantul Direcției Județene de Sport.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
STALLYNO smekeru
0
0
ciombolanuleeeeee...vrei sa devii vedeta ma parlitule?
2
0
Daca nu se da mici si bere, nu vine oamenii
6
1
Maimuta urlatoare
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272