REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
11.9° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Start de sezon reușit pentru echipa de rugby Tomitanii! Video

Start de sezon reușit pentru echipa de rugby Tomitanii! Video

Virgil STOIAN 6 octombrie 2023 | 00:00 3882

Stadionul ”Mihai Naca” din Constanța și-a deschis din nou porțile pentru noul sezon de rugby U16. Sâmbătă, 1 octombrie, Tomitanii Constanța a învins pe Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu”, cu scorul de 42-17. Meciul a fost unul dominat clar de gazde, care, încurajați de suporterii din tribune, au reușit 8 eseuri. Următoarea etapă echipa constănțeană va da piept cu ACS Șoimii București, în deplasare.

Start de sezon reusit pentru echipa de rugby Tomitanii! VideoEmblemă Tomitanii
După ce a suferit o transformare totală, cu ajutorul binevoitorilor dar și a Consiliului Județean Constanța, care s-a implicat foarte mult în acest an pentru a ajuta clubul, stadionul ”Mihai Naca” a fost gazda primului meci disputat de Tomitanii Constanța în cadrul  Campionatului Național de rugby U16, seria Muntenia. Tomitanii au învins cu scorul de 42 la 17, după un meci care a fost la discreția lor, reușind 8 eseuri. Marcatorii au fost Iulian Moise – 2 eseuri, Răducu Prisecaru – 2 eseuri, Darius Ștefan – 1 eseu, Darius Dragomir – 1 eseu, Ahilleas Samara – 1 eseu, Cosmin Minciu – 1 eseu, David Botezatu – 1 transformare, iar pentru oaspeți au punctat: Yuri Murakami – 2 eseuri, 1 transformare, Marian Burcă – eseu.

Start de sezon reusit pentru echipa de rugby Tomitanii! VideoSalut cu adversarii

Sezon greu pentru ACS Tomitanii

”Pentru cei 35 de sportivi legitimați la ACS Tomitanii U16, născuți 2008-2009, octombrie a început cu o victorie. Și cei 20 de copii de la Tomitanii U14, care vor începe campionatul peste 2 săptămâni, și-au aflat calendarul, urmând a se întâlni cu 8 echipe în cadrul aceste competiții patronată de Asociația Municipală Rugby București. În privința celor de la U16, aceștia se vor lupta cu 7 echipe, toate din București, în grupa Muntenia, în competiție existând și grupa Moldova dar și grupa Transilvania, la turneul final urmând a se întâlni primele trei clasate din grupele Muntenia și Moldova și primele două din grupa Transilvania, întreaga competiție adunând la start 18 echipe, și sperăm să fim și noi printre primii. Urmează un meci greu pentru noi, în compania celor de la ACS Șoimii București Dinamo, o echipă care s-a clasat pe podium la toate campionatele trecute. ” a declarat Cristian Cojocaru, antrenorul Tomitanilor pentru Replica de Constanța.

Start de sezon reusit pentru echipa de rugby Tomitanii! VideoBucuria de după victorie


Antrenorul Cristian Cojocaru a ținut să mulțumească părinților pentru sprijinul necondiționat, Tomitanii fiind o mare familie. De asemenea, acesta a ținut să mulțumească persoanelor care au fost alături de club și aici a amintit pe Adrian Scrădeanu Istrate, Octavian Dragomir,  Liviu Băluță, Eugen Anghel, Gihan Eserghep, Andrei Szemerjai, Elvis Osman și Tănase Ștefan. Și Consiliul Județean Constanța a fost alături de Tomitani în acest an, sprijindu-i în activitatea lor.

Start de sezon reusit pentru echipa de rugby Tomitanii! VideoSuporterii la datorie

Promovare a sportului cu balonul oval

Pe lângă pregătirea pentru noul sezon, Tomitanii au făcut și o promovarea a rugby-ului, la Cumpăna și Ovidiu. Nu este prima acțiune de acest fel, oamenii din club organizând destul de des astfel de acțiuni prin care încearcă să atragă copiii și nu numai către acest sport, căruia nu i se acordă atenția pe care o merită. În decursul ultimelor luni, Tomitanii au ajuns la Valu lui Traian, Techirghiol, Costinești și Năvodari. Mai mult decât atât, există o colaborare cu clubul Arena, unde activează preponderent copii cu dizabilități.

Start de sezon reusit pentru echipa de rugby Tomitanii! VideoÎntreaga echipă și Cristian Cojocaru

Oamenii din spatele Tomitanilor

Pe lângă antrenorul Cristian Cojocaru care se ocupă de Tomitani există o întreagă echipă de scouteri care duc o muncă infernală pentru a selecționa copiii, din județul Constanța,  care iubesc rugby-ul și care doresc să facă performanță. Astfel, îi amintim pe Sorin Trancă de la Constanța,  Cristi Husea și Cornel Suciu de la Năvodari, Robert Diaconescu de la Peștera, Adrian Țacu de la Ghindărești, Mirel Barbu de la Medgidia, Dan Radu de la Ovidiu, Vasile Cornel de la Kogălniceanu și Florin Băcioiu de la Cumpăna. Aceștia sunt cei care, zi de zi, încearcă să insufle dragostea de rugby unor copii într-o perioadă în care tehnologia a luat loc sportului.

Start de sezon reusit pentru echipa de rugby Tomitanii! VideoSfaturi în vestiar

Stadion transformat

Odată cu începerea noului sezon și stadionul ”Mihai Naca” a suferit o transformare. Dacă înainte bălăriile erau la ele acasă, cu ajutorul unei armate de oameni, formate din părinți dar și din oameni iubitori de rugby, stadionul este acum curat și gata să găzduiască următoarele meciuri ale Tomitanilor.

Start de sezon reusit pentru echipa de rugby Tomitanii! VideoStadionul ”râde” în soare

Clubul Tomitanii are... buletin

Clubul Tomitanii s-a înființat în anul 2009 așa că putem spune că anul acesta și-a scos buletinul. Cu performanțe deosebite, la toate categoriile de vârstă, clubul a trecut peste toate problemele, în special financiare și încă supraviețuiește, în ciuda numeroaselor piedici. În acest an, un sprijin deosebit l-au avut din partea Consiliului Județean care a oferit în baza legii 350 finanțare din fonduri europene pentru Tomitani, proiectul acestora ocupând  locul doi în clasament.  

Video:

Unul dintre eseurile marcate de Tomitani

Video:

Curățenie  la stadion

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515