REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Starul pop Elton John îndeamnă Congresul SUA să menţină ''piciorul pe acceleraţie'' în lupta împotriva SIDA

Starul pop Elton John îndeamnă Congresul SUA să menţină ''piciorul pe acceleraţie'' în lupta împotriva SIDA

A.F. 24 aprilie 2023 | 00:00 361

Starul pop britanic Elton John a îndemnat senatorii americani să nu slăbească lupta împotriva HIV şi a SIDA, în contextul termenului limită din septembrie până când Congresul trebuie să reautorizeze un program american de mai multe miliarde de dolari destinat luptei împotriva acestei boli, informează Reuters.

 Starul pop Elton John indeamna Congresul SUA sa mentina ''piciorul pe acceleratie'' in lupta impotriva SIDAElton John

''Nu există un simbol mai potrivit al măreţiei americane decât PEPFAR şi ar trebui să fiţi cu toţii foarte mândri de eforturile voastre extraordinare'', a afirmat Elton John, care a colectat prin intermediul fundaţiei sale sute de milioane de dolari pentru lupta contra SIDA, cu prilejul unei intervenţii prin videoconferinţă din timpul unei audieri a Comisiei senatoriale pentru relaţii externe privind reautorizarea Planului de Urgenţă al Preşedintelui SUA pentru Asistenţă SIDA (PEPFAR), citează Agerpres.

Congresul ar trebui să reautorizeze PEPFAR pentru o perioadă de cinci ani înainte de 30 septembrie.

PEPFAR, creat în 2003 în timpul mandatului preşedintelui republican George W. Bush, a fost sprijinit atât de republicani, cât şi de democraţi. Se preconizează că va fi reautorizat, însă demersul ar putea fi complicat de divergenţe partizane privind creşterea plafonului datoriei federale şi tăierea cheltuielilor guvernamentale.

''Trebuie să rămânem cu piciorul pe acceleraţie. Am făcut atât de multe progrese într-un timp relativ atât de scurt. Prin extinderea PEPFAR pentru încă cinci ani şi prin finanţarea integrală, împreună putem continua demersul către eradicarea SIDA pentru oricine oriunde, fără a lăsa pe nimeni pe dinafară'', a spus cântăreţul.

Nu a fost stabilită o sumă pentru reautorizare, însă Congresul aprobă de obicei o sumă anuală cuprinsă între 6,5 miliarde de dolari şi 6,9 miliarde de dolari destinată PEPFAR.

Coordonatorul pentru SUA al Global AIDS, John Nkengasong, a declarat în faţa comisiei că PEPFAR a salvat 25 de milioane de vieţi şi a creat reţele de sănătate care au contribuit la lupta împotriva epidemiilor de Ebola şi a pandemiei COVID-19.

Senatorii americani au spus că doresc o reautorizare ''curată'', fără modificarea legislaţiei actuale.

''Următorii cinci ani vor determina dacă vom realiza obiectivul eradicării globale a SIDA până în 2030'', a spus senatorul Bob Menendez, preşedintele democrat al comisiei.

''Îmi îndemn colegii să mi se alăture în munca de reautorizare a PEPFAR de îndată şi fără noi mandate şi directive'', a spus senatorul republican Jim Risch.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468