REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

STAŢIA de AUTOBUZ din Tomis III, RAIUL BOSCHETARILOR. VIDEO!

STAŢIA de AUTOBUZ din Tomis III, RAIUL BOSCHETARILOR. VIDEO!

Replica API 21 ianuarie 2021 | 13:39 2381

Odată cu venirea gerului şi oamenii străzii din Constanţa au resimţit faptul că nu au un acoperiş deasupra capului. Astfel, un bărbat şi-a găsit adăpost marţi seară în staţia de autobuz din Tomis III, printre călători.Un singur lucru nu i-a lipsit acestuia şi anume, ţigările.

Staţia de autobuz, adăpost pentru boschetari

Cu toate că oamenii străzii din Constanţa s-ar putea adăposti în centrele sociale existente în oraş, aceştia preferă să îşi facă veacul tot în stradă. Un boschetar a fost surprins marţi seară în staţia de autobuz din Tomis III. Tremurând de frig, acesta a încercat să se mai încălzească fumând o ţigară, primită probabil de la vreun trecător. Totuşi, frigul nu l-a împiedicat să adune de pe jos şi alte mucuri de ţigară, folosite deja, semn că nici nu a auzit de noul coronavirus. Călătorii care aşteptau mijlocul de transport în comun au încercat să păstreze pe cât posibil distanţa fie pentru a nu intra în vreun conflict cu tânărul, fie de teama de a nu intra în contact cu vreun microb.

Persoanele fără adăpost pot fi găzduite în centrul social administrat de Primărie

Potrivit Primăriei Constanţa, persoanele fără adăpost din oraş pot fi găzduite în Centrul permanent pentru persoanele fără adăpost „Sfânta Filofteia”. Centrul poate adăposti 25 de persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică impuse de contextul actual. Este obligatoriu ca oamenii să vină prin Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Constanța cu fișă pe care să fie specificat apt pentru colectivitate, cu rezultatul negativ al testului rapid Covid-19 și să nu necesite îngrijire medicală.

Cine se poate adăposti în centrul social

Conform Regulamentul de organizare şi funcţionare, beneficiarii serviciilor sociale acordate în adăpostul de noapte sunt:

a) persoanele fără adăpost, cu domiciliul/reşedinţa înregistrată în actele de identitate pe raza municipiului Constanța, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt persoane care nu au o locuinţă, trăiesc în stradă, spaţii publice, precum parcuri, scări de bloc, canale, imobile dezafectate sau nelocuite, care nu au acces imediat la o formă de locuire.

b) persoanele fără adăpost, fără acte de identitate, identificate în evidenţele poliţiei locale, cu ultimul domiciliu/reşedinţa în municipiul Constanța.

c) prin excepţie, persoane fără adăpost cu adresa de domiciliu în altă unitate administrativ-teritorială, identificate pe raza municipiului Constanța, pe perioada sezonul rece noiembrie – martie, în funcţie de locurile disponibile.

VIDEO

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fa proasta satului care ai scris mizeria asta de articol...te-ai gandit vreodata ca unii mai au si alte probleme in viata? In loc sa faci un articol ca sa fie ajutati unii dintre ei..ca nu merita toti ajutor, ca le place pe strada..stai si judeci tu pzd proasta oameni pe care nu ii cunosti dar scrii despre ei numai injoseli si promovezi ura
1
0
Ii angajati la locala,au aceleasi studii cu cei in functie!
5
0
o sa fie plin de boschetari, tinerii liberi pleaca din tara, ce sa faca aici?
5
0
..de ce le luati apararea acestor gunoaie???daca toti eram BOSCHETARI???ce se intampla cu aceasta natie romana???toti la timpul lor,au avut parte de,scoala,familie,loc de munca...dar au preferat lozinca..LASA CA MERGE SI ASA..adica,sa-l doara-n KUR..de tot ce-i in jurul lui...aceste otrepe,gunoaie,nu trebuie protejate..ei ne fac de ras peste tot...cei ce le luti apararea ..inseamna ca sunteti...exact ca ei...si sa-i ajutati...luati-i acasa...sa nu le duceti dorul...
7
10
Unul dintre cele mai bogateorase din tara ,,nu are decat citeva locuri pt pesoanele lovite de soarta cu anumite conditii in rest le ofera trei pereti de sticla si o banca de tabla.Unii sunt iritati ca le ia gunoiul.Pierderea empatiei in masa e un dezastru pt o comunitate...Au fost plasati oameni cu astfel de probleme in sate sarace , si tot au gasit sprijin , ori aici intr un oras cu atatia oameni bogati nu reusim decat sa i alungam si sa i dispretuim.uitand ca locul lor poate fi luat de oricare dintre noi .conditiil sunt .
12
0
Daca ala i boschetar diana e curva..
11
3
Boschetar?! Asa scrie un ziar?
13
1
Nu-ti cere nimeni empatie, divo! Dar e a 'n'-a oara cand recidivezi in a folosi termeni batjocoritori la adresa unor semeni ai tai. V-am facut sa purtati botnite atunci cand luati interviuri 'potentatilor' zilei, cu 5-6 randuri si 2-3 printscreen-uri trimise CNCD-ului, va vindec si de apucaturile astea de arieni.
11
2
"boschetarul" ala ar trebui sa te dea in judecata, pentru cuvinte sau expresii jignitoare, dupa ce ca omul e vai de el, mai vine si mitza ziarista cu telefonul sa-si rupa vocabularul, din pacate mizerii umane ca cel care a scris aritcolul asta sunt din ce in ce mai frecvente.
17
3
Ce ai ma, nu vezi ca omu-i retardat?
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614