REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

STAȚIUNILE din SUDUL LITORALULUI au RENĂSCUT după PANDEMIE

STAȚIUNILE din SUDUL LITORALULUI au RENĂSCUT după PANDEMIE

Replica API 7 iunie 2021 | 16:55 2075

Tot mai mulți turiști aleg litoralul românesc, în acest an, iar acest lucru a fost confirmat de specialiștii din turism, așteptările fiind ca un număr foarte mare de români, și nu numai, să vină la malul Mării Negre. Care sunt stațiunile preferate ale turiștilor și de ce aleg aceștia să petreacă în acest an pe litoralul românesc puteți citi în rândurile de mai jos.

Pe fondul relaxării restricţiilor determinate de pandemie, dar şi datorită ofertelor lansate de operatorii din turism, românii se grăbesc să-şi asigure sejurul din această vară pe litoralul românesc. Cererile de sejururi pe litoralul românesc au crescut în ultimele săptămâni cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, spun specialiștii din turism, acesta fiind considerat cel mai bun an din istoria turismului autohton. Chiar președintele de onoare al Resto, Corina Martin, a declarat că operatorii economici au așteptări foarte mari, fiind așteptați pe litoral sute de mii de turiști.

„Sudul litoralului este exploziv!”

Chiar dacă ani de zile au stat în paragină iar turiștii le-au ocolit iată că stațiunile din sudul litoralului parcă au renăscut, după lucrările de reabilitare începute în 2020. Acest lucru a fost confirmat și de managerul agenției de turism Paradis Tours, Aurelian Marin care a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța, că sudul litoralului este în plină ascensiune, făcând totodată și o comparație între stațiunea Mamaia și cele din sud. „Mamaia arată bine, pentru mine Mamaia înseamnă tot. Știm cu toții că există discuii legate de construcții, pe mine nu mă deranjează. Mamaia încă are spații verzi și are cea mai bună infrastructură, are parcări multe și toate facilitățile necesare: mall-uri, Delfinariu etc. Și shaorma face parte din decor. Sudul este exploziv, în urmă cu cinci ani, erau în paragină, în mare parte din hoteluri erau dezastru. Voucherele au adus motivare pentru investitori. Astăzi, din Olimp până Mangalia, stațiunile sunt altfel. Ele concurează cu Mamaia, în momentul de față, sudul stă bine la capitolul hoteluri, pentru că sunt renovate, stă bine la infrastructură, pentru că s-a investit pe fonduri europene, pe partea de entertainment… suntem deficitari”, a declarat Aurelian Marin.

Aurelian Marin

Mamaia, Eforie și Venus, cele mai căutate stațiuni

Tot afaceristul constănțean ne-a spus și care sunt cele mai căutate stațiuni dar și care sunt preferințele turiștilor. „Sunt trei mari zone: hotelurile all inclusiv, hotelurile cu cazare, mic dejun și hotelurile de patru stele cu mic dejun. Cele mai căutate de departe sunt acestea, iar dacă vorbim despre stațiuni, Mamaia rămâne pe primul loc, secondată destul de aproape de Eforie Nord și Venus. Vama Veche și Costinești se încadrează în alte tipare”, a mai adăugat Aurelian Marin.

De ce aleg turiștii litoralul românesc?

Ei bine, răspunsul vine de la Ionuţ Nedea, specialist în turism ce a declarat: "Mulţi români aleg litoralul românesc şi vara aceasta pentru a petrece principalul concediu din an pentru că se simt mult mai în siguranţă. Criteriile care contează sunt proximitatea faţă de casă, accesibilitatea, precum şi faptul că nu li se solicită un test PCR sau dovada vaccinării, obligatorii pentru călătoriile în străinătate”.

Totodată, vă reamintim faptul că în Constanța tot mai multe locații au obținut Certificatul de „Locație Sigură”, ceea ce înseamnă că întreg personalul din acel local este vaccinat astfel ca turiștii să intre cu încredere și să se simtă în siguranță.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am trecut in week end prin venus, nici tipenie de om
0
0
minciuni!dacanu sinteti cocalari,nu veniti,veti regreta amarnic!betoane si galagie,pfaf si mirlanie.mai ales la mera
0
0
ati comentat mai jos aveti afaceri in mamaia ? mamaia e o bucata de beton intre doua ape
1
1
Stire falsa ."Statiunile"mentionate mai sus au fost si inca sunt aproape pustii.In afara de umbrele si sezlonguri lipite de buza marii,vezi un om pe ici pe colo,parca ratacit...
9
2
Chiar nu inteleg de ce turistii straini vin la noi, in vama!!! Am fost in acest weekend, e dezolant. Preturi de te taie la burta, mancare execrabila, cazarea 230 noapte, o camera de kkt. Vai mama noastra
8
2
nu.i adevarat!omizerie cumplita,pomi taiati,santiere,betoane peste betoane!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272