REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
19° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Statul vrea să scape de Porsche-ul interlopului Iuzeir Raim, sechestrat de DIICOT

Statul vrea să scape de Porsche-ul interlopului Iuzeir Raim, sechestrat de DIICOT

Mirela PASCAL 12 februarie 2024 | 00:00 5975

În urmă cu aproape 4 ani, mai exact în 2021, DIICOT a descins la o grupare care se ocupa cu activități de proxenetism pe relația România-Germania-Austria, unul dintre cei vizați de procurorii DIICOT fiind și Iuzeir Raim, cunoscut ca fiind un interlop de temut din sudul litoralului. La acea dată, procurorii au pus sechestru pe mai multe mașini deținute de inculpați, care au fost și trimiși în judecată, în 2022, inclusiv pe autoturismul lui Raim, un Porche Panamera. De atunci, mașina s-a aflat în custodia Agenției Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Astăzi, instituția se chinuie să scape de autoturism, pentru că întreținerea și depozitarea lui costă prea mult.

Statul vrea sa scape de Porsche-ul interlopului Iuzeir Raim, sechestrat de DIICOTIuzeir Raim

În cursul procesului penal, înainte de pronunţarea unei hotărâri definitive, procurorul, judecătorul de cameră preliminară sau, după caz, instanţa de judecată care a instituit sechestrul poate dispune de îndată valorificarea bunurilor mobile sau imobile sechestrate, la cererea proprietarului bunurilor sau atunci când există acordul acestuia. Iar atunci când nu există acordul proprietarului, bunurile mobile asupra cărora s-a instituit sechestrul asigurător pot fi valorificate, în mod excepţional, în următoarele situaţii: atunci când, în termen de un an de la data instituirii sechestrului, valoarea bunurilor sechestrate s-a diminuat în mod semnificativ, respectiv cu cel puţin 40% în raport cu cea de la momentul dispunerii măsurii asigurătorii.

Dispoziţiile art. 252 alin. (1) se aplică în mod corespunzător și atunci când sechestrul asigurător s-a aplicat asupra unor bunuri a căror depozitare sau întreţinere necesită cheltuieli disproporţionate în raport cu valoarea bunului. Având în vedere că bunul se află în custodia unei Agenției Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, aceasta din urmă a formulat, anul trecut, o cerere în instanță, de valorificare a mașinilor, trei la număr, asupra cărora s-a instituit sechestrul în dosarul DIICOT, printre autoturisme figurând și cea deșținută de Iuzeir Raim, un Porche Panamera din 2014. 

Statul vrea sa scape de Porsche-ul interlopului Iuzeir Raim, sechestrat de DIICOTmodelul mașinii lui Raim, care a fost confiscată

De ce vrea să scape ANABI de mașina lui Raim

Agenția a invocat dispoziţiile art. 252 in.1 alin. 3 ind. 1, prin raportare la situaţia reglementată de disp. art. 252 ind. 1 alin. 2 lit. d) din c.p.p., care prevede că sechestrul asigurător s-a aplicat asupra unor bunuri a căror depozitare sau întreţinere necesită cheltuieli disproporţionate în raport cu valoarea bunului. Însă, pentru că Agenția nu a făcut dovada unei deprecieri semnificative a valorii celor trei  autoturisme, două MBW și Porche-ul lui Raim, indicate în cerere, care să stea la baza unei analize a disproporţiei între aceasta şi cheltuielile atestate de procesele verbale privind cheltuielile ocazionate de administrarea (depozitarea) acestor bunuri mobile, cererea a fost respinsă. Urmează să se judece apelul, însă și aici sunt probleme, pentru că judecătoarele cărora le-a revenit sarcina să judece contestația formulată de Agenție s-au abținut de la judecarea speței. Este vorba despre Raluca Georgeta Ceauşu şi Ioana Bogdan, cererea de abținere fiind admisă de președintele instanței, pe 6 februarie a.c.. Urmare admiterii declarației de abținere, cauza va fi repartizată aleatoriu.

De ce e acuzat clanul Raim!

Potrivit procurorilor, membrii grupării au fost implicați în activități de proxenetism pe relația România-Germania-Austria, având roluri bine definite, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care au recurs la amenințări, cu acte de violență, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente. Din cercetări a reieșit că 24 de persoane au constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta a fost coordonat de către un inculpat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Mangalia și a acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului. Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România, dar și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția. Produsul infracțional obținut din comiterea infracțiunii de proxenetism, calculat până la momentul cercetărilor, este de peste 3,5 milioane de euro.

Statul vrea sa scape de Porsche-ul interlopului Iuzeir Raim, sechestrat de DIICOT

Precizăm că au procurorii efectuat un număr de 44 de percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine-i apara pe acest conlocuitori, de trebuie "justitiei din Romania" zeci de ani ca sa-i condamne? Daca ar fi fost fata vreunui judecator, in citeva zile erau "la scos sare"...asa...vine prescritia si nu am vazut nici un judecator sau p******r sa raspunda.
4
0
Confiscat tot de la BARAGLADINE,si puscarie la tot neamul,ca nu au muncit o zi.Justitia GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT.
8
0
In poza publicata este Mustafa, nu Iuzeir! Poate sa va dea in judecata!
2
1
interlopii, sint marile realizari ale militiei si justitiei. fara concursul lor , nu existau.
22
0
Din 2008 tot puneți poza lui unchisu (Mustafa Raim), chiar e greu să căutați Iuzeir Raim pe facebook, insta sau google ? O să vă ia ăsta banii până la urmă că și așa e în sărăcie ....
19
0
mașini de lux ,vile, sume de bani și ei nu au muncit o zi, sa le confiște tot
25
1
hai că le a început in sfârșit procesul, poate se duc unde trebuie! iar poza e greșită asta e frasu!
23
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436