REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° ConstanÈ›a Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° ConstanÈ›a Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Stavrositu: "Chirilă are şi mai puţine şanse decât Constantin"

Stavrositu: "Chirilă are şi mai puţine şanse decât Constantin"

Replica API 3 noiembrie 2011 | 00:00 151

Lovituri sub centură, în lupta pentru şefia PDL Constanţa

Lovituri sub centură, în lupta pentru şefia PDL Constanţa

Alegerile pentru organizaţia municipală a PDL Constanţa, care vor avea loc în data de 5 noiembrie, au zgândărit orgolii şi tinde să destabilizeze aparenta linişte instalată după alegerile de la judeţ. În lupta pentru şefia organizaţiei municipale, deţinută interimar încă de anul trecut de deputatul Maria Stavrositu, nu se face economie de energie: se aruncă pe piaţă zvonuri, informaţii denigratoare la adresa contracandidaţilor, se negociază- aşa cum este şi firesc -, se intervine de la centru.

Maria Stavrositu are, de ieri, trei contracandidaţi, bărbaţi, asta în condiţiile în care, în ultimele zile, s-a bătut monedă pe puterea femeii în politică. Şi tot de la centru, confirmă chiar Stavrositu, ea este favorita în cursa pentru şefia organizaţiei. Mergând pe această logică, Stavrositu este de părere că bărbaţii din partid s-au speriat de o femeie, aşa încât "s-au unit mai mulţi împotriva mea, cu trei bărbaţi băgaţi în faţă". Cei trei sunt: deputatul Constantin (Titi) Chirilă, prim-vicepreşedintele PDL Florian Constantin şi consilierul municipal Nicolae Şandru. Dintre aceştia, nici unul nu ar avea motive să o placă: Titi Chirilă a fost trimis de Maria Stavrositu să se ocupe în continuare de agricultură, Florian Constantin s-a mai văzut o dată nevoit să-i cedeze locul de candidat la municipiu, iar cu Nicolae Şandru a existat o dispută pe care consilierul nu o uită.

Chirilă, întrebat de Oltean de ce candidează!

Chiar dacă bărbaţii par să se fi unit împotriva unei femei, lucrurile nu sunt chiar aşa de simple. Astfel, deputatul Constantin Chirilă este conştient că bursa zvonurilor e în floare. O informaţie legată de acesta, menită să-i distrugă credibilitatea, s-ar referi la legături ale unor neamuri, fini şi aşa mai departe cu Primăria Constanţa - este vorba despre legături contractuale ale unor firme deţinute de alţii cu primăria, alăturate forţat de numele lui Chirilă. O fi, n-o fi chiar aşa, cert este că războiul a început, iar metodele sunt după cum îi taie pe fiecare capul. Întrebat dacă sunt reale informaţiile cum că de la Bucureşti ar exista presiuni ca el să renunţe la candidatură, în favoarea Mariei Stavrositu, deputatul Chirilă a negat. "Nu mi-a cerut nimeni aşa ceva. Ioan Oltean m-a întrebat de ce am vrut să candidez şi să las colegiul rural, aşa cum citise dumnealui în presă că s-a scris, dar i-am explicat că eu candidez la propunerea colegilor şi că doresc să îi pun pe toţi din organizaţie la aceeaşi masă şi să reconstruim organizaţia. Vreau să funcţioneze, pentru că acum nu mi se pare că ar funcţiona OK", a spus Chirilă. Legat de ceilalţi contracandidaţi pentru funcţia de preşedinte la organizaţia municipală, Chirilă a recunoscut că au existat discuţii, că se poartă negocieri politice. A existat inclusiv o discuţie cu Maria Stavrositu: "Ieri (alaltăieri-n.r.) m-a sunat ea şi mi-a propus să formăm o echipă, cu alte cuvinte să mă retrag din cursă. I-am răspuns că aştept o astfel de solicitare de la cei care mi-au propus să candidez, colegii, dar ei nu mi-au spus să mă retrag", a afirmat Constantin Chirilă.

De ce candidează Constantin

Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, şi Florian Constantin a anunţat, ieri, că şi-a depus candidatura. Motivul? "Organizaţia municipală trebuie să aibă în permanenţă un creier limpede. Consider că am mai mult timp decât parlamentarii", a spus Constantin, referindu-se la contracandidaţii săi, deputaţii Maria Stavrositu şi Constantin Chirilă.

Şandru candidează ca să o "taie de la mână" pe Stavrositu

Ca şi când nu erau de ajuns 3 candidaţi, tot ieri şi-a depus candidatură şi consilierul local municipal Nicolae Şandru, care susţine că decizia a fost luată din mai multe considerente. Cel mai simplu este legat de calculul pe colegiile care îşi exprimă votul la aceste alegeri interne: "Eu fac parte din colegiul 8, am oameni şi în 7 şi în 9. Mi-am evaluat şansele calculând eventualele voturi din aceste colegii şi am concluzionat că am şanse. Însă, dacă până în ultima clipă sau chiar în ziua alegerilor, constat că lucrurile se echilibrează, mă retrag în favoarea unuia dintre candidaţi", a spus Şandru. El a explicat şi ce vrea să spună prin echilibrarea situaţiei: Chirilă sau Constantin să aibă cele mai mari şanse. "Dacă balanţa se înclină în favoarea lui Chirilă, renunţ în favoarea lui. Sau în favoarea lui Constantin", a mai spus Şandru. Cu alte cuvinte... numai Stavrositu să nu iasă preşedinte!

Stavrositu mătură pe jos cu prim-vicepreşedinţii de la judeţ

În fine, după cele expuse mai sus, adăugăm şi declaraţia obţinută de la preşedintele organizaţiei judeţene, Christian Gigi Chiru, după care trecem la comentariile făcute de Maria Stavrositu. "Îmi doresc o competiţie şi, având în vedere numărul de candidaţi (n.r.- 4 pentru preşedinte şi peste 100 de candidaturi pentru celelalte funcţii din conducerea organizaţiei municipale, în număr de doar...24), o vom avea. Sper ca în urma competiţiei să avem un preşedinte la municipiu puternic, susţinut de toate organizaţiile. Susţin construcţia şi nu exclud, însă, ca până în ziua alegerilor unii candidaţi să se retragă din cursă", a spus Chiru. În ceea ce o priveşte pe Maria Stavrositu, nu putem să nu remarcăm răceala cu care şi-a tratat colegii contracandidaţi: "S-au unit mai mulţi bărbaţi împotriva mea, cu 3 în faţă, pentru a-i maximiza unuia şansele". Întrebată cine este acela, dacă se referă la Constantin Chirilă, Maria Stavrositu a răspuns: "Lui Florian Constantin. Chirilă are şi mai puţine şanse decât Constantin". "Eu aştept de la cei doi care au funcţii de prim-vice la judeţ să dea o informare despre cum s-au ocupat ei de organizaţiile din judeţ şi cum s-au achitat ei de sarcini. Cred că Chirilă e potrivit să se ocupe de agricultură şi rural, că acolo are experienţă, iar pe municipiu e ineficient şi neproductiv atâta timp cât inclusiv activitatea sa parlamentară este pe partea de rural. În ceea ce-l priveşte pe domnul Constantin, cred că nu are nici energia necesară şi nici statutul politic de a ridica organizaţia municipală", a spus Stavrositu.

"Joaca" lui Åžandru ÅŸi "astrele" de la BucureÅŸti

Nu a scăpat, evident, nici cel de-al treilea contracandidat, Stavrositu declarând: "Şandru ne-a declarat de atâtea ori că el este interesat de profit şi afacerile sale. De aceea cred că această candidatură este o găselniţă a lui pentru ca afacerile să îi meargă mai bine, e o joacă, un giumbuşluc, nu văd o abordare serioasă a acestui demers pe care îl face". Iar ca o concluzie, Maria Stavrositu susţine că abordarea ei este corectă şi coerentă şi că a demonstrat că are energia necesară să se ocupe de organizaţia municipală. Mai mult, a dat de înţeles Stavrositu, şi "astrele" de la Bucureşti, ca de exemplu Ioan Oltean, Emil Boc, Roberta Anastase, i-ar fi favorabile. Cine nu crede, poate, desigur, să-l consulte pe Christian Gigi Chiru în acest sens, întrucât şi el ar şti despre ce este vorba!

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212