REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Stelian Ion desființează ideea premierului prin rotație: 'O aberație colosală'

Stelian Ion desființează ideea premierului prin rotație: 'O aberație colosală'

Replica API 22 noiembrie 2021 | 23:36 890

Guvernarea prin rotație este ca la periniță, declară deputatul USR Stelian Ion. Reforma justiției va fi o spoială pe un gard ruginit, mai spune fostul ministru de resort, scrie stiripesurse.ro

„Dincolo de persoana domnului Ciucă cu privire la care ne-am exprimat deja punctul de vedere, nu putem decât să constatăm că a mai fost o asemenea propunere, că această criză putea fi rezolvată, noi spusesem la momentul respectiv că-l putem susține pe Nicolae Ciucă drept premier. Trăgând linie, după o criză prelungită cauzată de ambițiile lui Florin Cîțu și ale echipei câștigătoare, să spun așa, tragem linie și ce vedem: domnul președinte Klaus Iohannis a preferat o alianță cu PSD-ul unei alianțe cu USR, chiar în condițiile în care PNL a avut de pierdut, pentru că iată, nu o să fie prim-ministru Florin Cîțu, dar mai pierd și niște ministere. E ceva de noaptea minții. Ori e o lipsă de strategie, de inteligență politică crasă ori este vorba de ticăloșie ori e o combinare a celor două (...). E o mare trădare din partea președintelui Klaus Iohannis”, afirmă la RFI Stelian Ion, după ce PNL a decis să-l propună pe Nicolae Ciucă premier.

Deputatul USR critică ideea premierului prin rotație în Guvernul PNL-PSD.

„Aș vrea să fac referire și la acea rotativă, de parcă ne-am afla la periniță, așa, să guvernezi prin rotație, asta este o aberație colosală, care nu e permisă de Constituția României. În momentul în care vii în Parlament, cerând un vot de încredere, acel vot de încredere se dă necondiționat sau condiționat de îndeplinirea unor reforme din programul de guvernare, nu se dă cu termen de expirare, adică am încredere în premierul X și în acești miniștri doar până la nu știu ce dată, la miezul nopții, după care expiră încrederea și venim cu alt premier, asta-i o joacă de copii în care ne aruncă aventuros și Klaus Iohannis și cei pe care îi comandă”, adaugă Stelian Ion.

El afirmă că reforma justiției în Guvernul PNL-PSD ar putea fi mai degrabă o „spoială”.

„Pe partea de justiție, culmea, aici e un paradox, culmea, vine PSD-ul acum să facă reforma justiției! Asta nu e credibil și nu se va întâmpla. Cel mult, ar putea să dea o spoială peste un gard ruginit și să spună că asta e marea reformă”, conchide Ion.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ten baiere gumaru!
1
0
cipanul iubitor de locuinte ANL deja este intelept si spune ce si cum
10
0
ai fost ministru 1 an si ai tacut ca kkatul in iarba, degeaba faci acum zgomot de pe margine!!
14
0
bravo stelica!
3
7
el si mai lua o gura de kkt
11
5
e paine !de mancat pentru cei ce o invarte, dar conteaza cand se ...gripeaza!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212