REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Stelian Ion, DEZLĂNȚUIT în favoarea desființării SIIJ

Stelian Ion, DEZLĂNȚUIT în favoarea desființării SIIJ

Replica API 19 martie 2021 | 21:11 1916

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a pledat joi, în dezbaterile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, afirmând că varianta Guvernului este "cea mai corectă".

"Acum câţiva ani, s-a înfiinţat această secţie cu multă emoţie, în general a fost emoţie negativă, au fost discuţii aprinse. (...) Cert este că această secţie nu este absolut deloc eficientă, că bazele pe care s-a conceput această secţie au fost fundamental greşite. O singură structură centrală nu poate face faţă şi nu poate face anchete cu privire la toate plângerile formulate împotriva magistraţilor. (...) Varianta cea mai corectă este cea propusă de către Guvernul României, este o variantă care ţine cont de necesităţile reale", a declarat Stelian Ion.

El a adăugat că ar dori ca, în cadrul dezbaterilor parlamentare, să se aibă în vedere ca în aceste cazuri urmărirea penală, anchetele să fie desfăşurate de către mai multe multe unităţi de Parchet, nu de o structură centralizată.

"S-a văzut că un argument important a fost activitatea DNA. Eu sunt absolut convins că DNA trebuie susţinut în activitatea sa, DNA trebuie să-şi desfăşoare activitatea în continuare în mod corect, are acest sprijin şi a veni cu soluţii legislative care ciuntesc practic din competenţa DNA nu ar fi deloc un semn bun, ar fi un semn în care dorim să atacăm această instituţie. Şi rugămintea, dacă se vor discuta amendamente, să ţineţi cont de acest lucru. Parlamentul este suveran. (...) Trebuie găsită o soluţie astfel încât obiectivul principal, cel asumat şi în Programul de guvernare, cel argumentat foarte bine pe atâtea pagini, cel pe care l-am prezentat foarte transparent de ani de zile, să fie atins - acela al desfiinţării secţiei şi al continuării combaterii acestui fenomen, din fericire, de mică amploare, referitor la infracţiunile săvârşite de către magistraţi", a transmis ministrul Justiţiei, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alt idiot marca USR.Bai da astia de la USR chiar toti sunt retardati???
0
1
Romaniei si romanilor. De vina sunt votantii lui kwi si ai pdl pnl usr
2
1
Un profitor al regimului Mazare si un idiot ca desfiinteaza sIIj.
2
1
mari vretini sunt antiromanii astia de la uniunea scufundati Romania. Cand te gandesti ca au ajuns anticrestinii astia cu 15 la suta voturi sa conduca tarisoara asta....sper sa dispara la urmatoarele alegeri
4
2
Sigur, DICTATURA de dreapta trebuie consolidata. Cu guvernul meu, parlamentul meu, justitia mea...
3
2
De ce sa fie controlati magistratii care fac abuzuri la comanda? Ei sunt chipurile liberi,atunci cand se supun vointei castei mafiote si trebuie sa faca din justitie un aparat de opresiune. Asa trebuie,pentru ca altfel sistemul dictatorial nu functioneaza linistit. Supusi regulilor si legii sunt numai majoritarii,nu si elitele mafiote,ce dracu nu intelegeti? Judecatori trebuie sa fie slugile sistemului,nu oameni care fac dreptate! Nazistii si vechii comunisti ar fi invidiosi,pentru ca ei au facut toate ticalosiile cu forta,fara sa aiba asa de multi idioti care sa-i aleaga prin vot liber.
4
0
E schizofrenie moderna cred ..de doua luni da in continuu comenturi absurde unul dupa altul , poate este la izolare la nervoase si are telefon cu mai multe cartele , sau poate in israel ninge cu pastile de xanax , oricum bine ca nu are talent , auzi mai baga si placa cu kwj mai mixeaza le my friend
5
2
Da da cu tine vorbesc.....da amice te stie lumea ..stim ca tu ai dat cele patru comentarii de mai jos dar de ce doar patru comentarii asta e intrebarea..bey prostane tu te cam dedublezi dar nu iti iese bine..nu ai talent dar esti insistent
3
8
Stelica sa iti luam familia in pula ca de tine ne-am saturat. Vii tu acasa idiotule
9
3
Stelica handicapatul se incadreaza perfect in Guvernul securistoid care ne conduce acum
10
3
Sugi pula handicapatule
10
3
Invers. Dupa desfiintarea sij procurorii vor putea face dosare oricui iar judecatorii santajati de procurori tot cu dosare vor da sentintele care trebuiesc. Controlul va fi doar la presedintele tarii care numeste procurorii. Deci procurorii si unii judecatori vor fi alesi corespunzator. Ei ca politicieni isi dau cu stangu-n dreptu. La ordinele tatucilor din occident. Amuzant e ca PSD...nu mai e. Cine urmeaza la dosare, ghici.
16
1
Odata desfintat SIIJ justitia implicit judecatori si procurori vor fi la mana politrucilor .Stelica vrea sa controleze tot !
16
3
Tambalul nu si l-a adus, circarul ?
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272