REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Stelian Ion: Din punctul de vedere al USR, nu toate recomandările MCV au fost îndeplinite

Stelian Ion: Din punctul de vedere al USR, nu toate recomandările MCV au fost îndeplinite

Replica API 12 februarie 2020 | 00:00 503

Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion a susţinut că nu toate recomandările din raportul MCV au fost îndeplinite şi a adăugat că, în discuţiile avute marţi la Parlament cu experţii Comisiei Europene pe această temă, s-a pus problema unui mecanism de monitorizare care să fie aplicabil la nivelul întregii Uniuni Europene.

O echipă de experţi din partea Comisiei Europene s-a întâlnit marţi cu membrii comisiilor parlamentare juridice, în cadrul misiunii de evaluare a stadiului îndeplinirii recomandărilor din raportul MCV din octombrie anul trecut.

"Este o întâlnire care era normal să aibă loc. (...) Ne-au spus că au venit să vadă ce progrese s-au făcut. (...) Din punctul nostru de vedere, al celor din USR, din păcate nu toate recomandările au fost îndeplinite. Şi chiar dacă am rămas cu acest mecanism şi alte state nu mai au MCV, spre exemplu Bulgaria, nu trebuie să omitem faptul că acest mecanism a fost cel care ne-a salvat în anii care au trecut. Dacă nu exista acest mecanism, erau mult mai mari şanse din partea PSD să-şi ducă la bun sfârşit opera aceasta de subminare a justiţiei, de distrugere a justiţiei. Aşadar, partea bună a acestui mecanism a fost că într-adevăr a fost eficient şi nu a permis derapajele. Pe de altă parte, ca ţară, avem de pierdut", a declarat Stelian Ion, la Parlament.

El a adăugat că instituirea unui mecanism unitar la nivelul UE ar elimina discursul potrivit căruia "România este desconsiderată în UE".

"Există în discursul PSD această idee, că România ar fi defavorizată de acest mecanism, că UE ne-a pus gând rău şi că este o injusteţe în privinţa mecanismului în ceea ce ne priveşte. Chestiunea asta trebuie privită foarte sincer. (...) Noi am venit pe parcurs şi practic am preluat această condiţionare. Alte state care erau demult membre, Ungaria, Polonia, nu au acest mecanism, deşi în aceste state există anumite derapaje, lucrurile astea sunt cunoscute şi de membrii Comisiei Europene. De aceea, pe viitor s-a propus un mecanism, ni s-a explicat şi astăzi, un mecanism care să fie aplicabil la nivelul întregii Uniunii Europene, ceea ce practic va elimina acest discurs potrivit căruia România este desconsiderată şi că are ceva UE cu noi", a detaliat deputatul USR, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se vede bine, are chii albastri?
2
1
Slab S Ion...n aveti "stofa" si a inchis si la "Romarta"
2
2
U S R sau uniunea scufundati Romania !!!!!!!!!!!!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212