REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

STELIAN Ion: Firma care a făcut SONDAJUL este CONDUSĂ din zona SERVICIILOR SECRETE

STELIAN Ion: Firma care a făcut SONDAJUL este CONDUSĂ din zona SERVICIILOR SECRETE

Replica API 16 septembrie 2020 | 00:59 3183

Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la postul de primar al municipiului Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica în cadrul căruia au fost abordate subiecte de actualitate, precum ultimul sondaj prezentat de PNL, dar și eventuala prezență a acestuia la dezbaterile electorale care vor fi organizate la Constanța. De asemenea, Stelian Ion a vorbit și despre șansele de a duce la bun sfârșit toate proiectele prezentate, asta în cazul în care va câștiga alegerile locale.

Sondajele din Constanța, „o încercare de manipulare”

Stelian Ion îi invită pe constănțeni să privească cu circumspecție toate sondajele, indiferent de cine le prezintă, argumentând că, în general, partidele își comandă astfel de sondaje pentru a crește încrederea candidaților și pentru a încerca să inducă în eroare alegătorii.

„Este o încercare de manipulare, iar PNL are o istorie în această direcție. Au încercat să facă acest lucru și în 2016, în București. Am aflat atunci procentele lui Cătălin Predoiu și cred că l-au păcălit chiar și pe el, să-i insufle mai multă încredere în sine. Realitatea a arătat că nu a avut 26%, ci abia 11%. Sunt niște strategii de campanie, pe care le pot înțelege într-o oarecare măsură. Dincolo de această limită, ele devin imorale și devin niște tertipuri ieftine. Înțeleg că este greu să vii de la Eforie în fiecare zi, dar măcar în timpul campaniei poți face acest efort. Vii în fiecare zi și mergi în toate zonele constanței și stai de vorbă cu oamenii. Încet, încet, îți crești profilul și câștigi încrederea alegătorilor. Altfel, cu alăturări cu persoane cu condamnări penale, ba cu atacuri subterane, venite din partea unor sponsori puternici despre care am vorbit, lucrurile acestea nu sunt în regulă mai ales din partea unui partid care spunea că este altfel decât PSD și că are alte deprinderi. Sunt minciuni. De obicei, firmele de sondare încearcă să țină cu cineva, de obicei cu cei care comandă sondajele. Vorbim de firma INSCOP și după o cercetare rapidă pe Google mi-am dat seama că această firmă este condusă din zona serviciilor secrete.”, a declarat Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța.

„Decebal Făgădău dă dovadă de lașitate”

Cât despre prezența la dezbaterile organizate de Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria Constanța, în data de 24 septembrie, în parcul Tăbăcărie, Stelian Ion a precizat că nu va da curs acestei invitații, considerând că este vorba doar despre o promovare electorală. În schimb, Stelian Ion a răspuns prezent unei alte invitații la dezbateri, organizate de Universitatea “Andrei Șaguna” Constanța, cu o săptămână înaintea alegerilor.

„Aceasta este o acțiune de campanie a candidatului din partea partidului condus de Dan Voiculescu. Este o acțiune pe cont propriu. Am răspuns pozitiv invitației venite nu din partea unui contracandidat care încearcă să devină mai vizibil, ci din partea unei universități din Constanța care are o inițiativă legitimă. A pus accentul pe cei trei candidați cotați cu șansele cele mai mari, adică subsemnatul, Decebal Făgădău și Vergil Chițac. Am acceptat fără discuție acea invitație. Din păcate, sunt singurul candidat dintre cei trei care a răspuns pozitiv. Ceilalți se tem foarte tare și este foarte posibil să nu accepte până la sfârșitul acestei campanii, nici Decebal Făgădău și nici Vergil Chițac, o provocare de dezbatere cu ceilalți contracandidați. Aș fi fost de acord să fim toți cei 17 contracandidați, dar nu sub egida unei mișcări de campanie făcută de un singur candidat. Mi se pare normal să fie un organism independent, este legitim să vină din partea unei universități, fie ea și particulară. Putea să vină și din partea Universității Ovidius, dar nu contează foarte mult acest lucru. Decebal Făgădău dă dovadă de lașitate. Nu fuge de mine sau de ceilalți contracandidați, ci de constănțeni. Am fost mințiți și au fost foarte multe proiecte cu care a venit în 2016 și s-au ales praful. Apoi domnul Făgădău vine și ne spune cu nonșalanță că nu a știut și că a supralicitat.”, a mai explicat Ion Stelian.

„La Constanța nu și-au dorit să câștige, este mai comod să stai deoparte”

Alături de alți colegi din USR, Stelian Ion se numără printre cei mai vehemenți contestatari ai Partidului Național Liberal, partid cu care USR a încheiat o alianță pentru alegerile locale din București. Cele două partide au mari șanse să asigure și guvernarea, însă asta nu înseamnă că vicepreședintele USR va trece cu vederea lucrurile pe care și în prezent i le reproșează liberalilor.

„Noi nu suntem remorca nimănui și nu acordăm un cec în alb. Am vrut și vrem să avem o colaborare corectă cu PNL, pentru că nu avem cu cine altcineva. Ideea este că noi facem niște critici în sensul în care avem așteptarea ca acești oameni să se îndrepte. Ne așteptăm să intrăm la guvernare cu PNL, partid format dintr-o mare bucată de PSD. Păi ce am făcut? Ce am făcut dacă schimbăm doar tricoul roșu cu cel galben. Tragem un semnal de alarmă și facem lucrurile în așa fel încât să nu se fure, să nu se ia pe o cale greșită și vom aduce critici chiar din interiorul Guvernului. Tocmai de aceea nu le surâde celor de la PNL să ne aibă alături. Le convine mai mult cu foștii, de bine sau de rău se cunosc, a fost USL, dar și după aceea au avut colaborări punctuale peste tot în țară. La Constanța nici nu și-au dorit foarte mult să câștige, pentru că este mai comod să stai deoparte.”, a mai precizat Stelian Ion.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța a anunțat în cadrul interviului câte dintre proiectele promise vor putea fi transpuse în realitate, menționând încă de pe acum că nu vrea să “supraliciteze”, așa cum a făcut Decebal Făgădău în anul 2016.

Ce planuri are Stelian Ion pentru Primăria Constanța veți putea afla urmărind restul interviului VIDEO.

Cod Mandatar Financiar 21200251

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102