REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Stelian ION: Iau în calcul o nouă CANDIDATURĂ la Primăria Constanța, în 2024! Video

Stelian ION: Iau în calcul o nouă CANDIDATURĂ la Primăria Constanța, în 2024! Video

Replica API 29 iunie 2021 | 23:33 3158

Continuăm partea a doua a interviului cu ministrul Justiției, Stelian Ion, cu neînțelegerile din Coaliție, cu problemele Constanței și despre cum arată municipiul, la șapte luni de la preluarea mandatului de noua administrație. Stelian Ion spune că este imperios necesar ca ambele formațiuni să ajungă la o înțelegere, dar pentru asta este nevoie ca anumiți oameni să plece din Primărie și să-l pună pe viceprimarul Florin Cocargeanu acolo unde îi este locul.

Stelian Ion: Problemele persistă în Constanța; mimăm că e Coaliție

L-am întrebat pe Stelian Ion cum i se pare Constanța, după șapte luni de conducere PNL-USR, iar răspunsul nu este unul satisfăcător. „Cu tristețe vă spun că sunt probleme vizibile în oraș. Traficul este foarte aglomerat, problema spațiilor verzi persistă numai că ea a fost dată ca responsabilitate doar pe hârtie. Potrivit înțelegerii avută imediat după alegerile locale, am ținut să avem în gestiune această problemă a spațiilor verzi. A fost dată doar pe hârtie, deciziile se iau se iau în alte birouri ale primăriei și colegul meu, viceprimarul Cocargeanu, are foarte multe probleme în acest sens. Unul din blocajele din Coaliție o reprezintă și acesta. Din momentul când atribuțiile au fost plasate către anumite persoane, iar viceprimarul nostru a început să fie ocolit iar deciziile nu-i mai aparțineau deloc, lucrurile nu au mai mers bine. E important ca primarul să se hotărască cu cine vrea să facă echipă cu adevărat, dacă sacrifică ideea de a face echipă cu colegii din USR-PLUS sau alege să facă echipă cu alte persoane care au o atitudine arogantă și care nu au luat votul constănțenilor. Sper că se va ajunge la această alegere pentru că acesta a fost votul constănțenilor. Ne-au mandat și pe unii și pe alții să decidem împreună soarta Constanței. Împreună am fost la masă și am ajuns la acest program de dezvoltare a Constanței și trebuie să ne ținem de el. Se pare că acum mimăm că este o coaliție locală”, a spus ministrul.

„Ne întrebăm dacă este o strategie politică să-l împingi pe partener în afara Coaliției și să rămâi singur la guvernarea locală“

Stelian Ion și ai săi colegi se întreabă dacă tot ce se întâmplă în bucătăria PNL-USR nu cumva este o strategie pentru ca liberalii să rămână singuri la Guvernarea locală. ”Din partea colegilor a existat toată disponibilitatea. Din punctul meu de vedere, implicarea primarului este esențială, este șeful autorității locale. E importantă prezența lui la discuții pentru că lumea se uită în primul rând către primar, viceprimari și cei care au atribuții. Primarul nu a fost de acord să vină la masa discuțiilor și să discutăm aceste probleme. Constănțenii nu mai au răbdare, sunt lucruri care nu s-au rezolvat, s-au agravat. Ar fi trist pentru Constanța dacă nu s-ar rezolva lucrurile și probabil va începe un joc de imagine, se va arăta cu degetul, dintr-o direcție spre cealaltă și nu cred că acesta e drumul. Nu putem să nu ne întrebăm dacă este o strategie politică să-l împingi pe partener în afara Coaliției și să rămâi singur, și am văzut că PNL are această tendință, sau e modul primarului de a înțelege să aibă alături anumite persoane care-i sunt pe plac”, a mai precizat ministrul Justiției.

De ce nu a candidat Stelian Ion pentru funcția de președinte al Organizației Județene a USR Constanța?

Recent, au avut loc alegeri al Organizația Județeană a USR Constanța. Întrebat de ce nu a candidat pentru această funcție, Stelian Ion a declarat: ”Faptul că nu am avut o funcție la nivel local, nu m-a împiedicat să fiu implicat în problemele Constanței. Am avut calitatea de vice la nivel național, și o am încă, și din această poziție pot ajuta mai mult filiala, având legătură și cu partea centrală a partidului. Și noi, în USR PLUS, lucrăm ca o echipă. Pentru a fi mai eficienți, lucrul în echipă este mai important. Asta dă posibilitatea colegilor mei să se afirme și să aibă încredere că suntem mulți și ne ajutăm”.

Referitor la noua echipă a USR Constanța, ministrul are mare încredere că lucrurile vor continua într-o direcție bună. ”Pe Dumitru Caragheorghe îl cunosc de mulți ani, cu el am înființat Asociația Verde Urban. A participat la discuțiile cu PNL. Am mare încredere în colegii mei, au acordat toată susținerea acestei coaliții. Nu ne pare rău că am procedat așa, aceasta este calea și pe viitor, trebuie să învețe și unii și alții să treacă peste resentimente. Colegii mei mi-au spus și știu că nu au beneficiat de respect din partea primarului și altor persoane. În ciuda faptului că domnul primar a spus că are o rezolvare pentru orice. Eu cred că nu există alternative pentru această Coaliție, decât să deblocheze situația”, a conchis Stelian Ion.

Va mai candida Stelian Ion la Primăria Constanța, în 2024?

Întrebat dacă va mai candida, în 2024, la Primăria Constanța, ministrul a spus că ia în calcul această posibilitate. ”Lucrurile pe care le fac le iau foarte în serios. Așa cum mi-am asumat posibilitatea de a deveni primar și nu mai vedeam alte obiective, așa, acum sunt concentrat pe Ministerul Justiției. Dar, am spus mereu, în măsura în care îmi va permite poziția politică, în măsura în care constănțenii și colegii consideră că voi fi de ajutor, nu spun nu posibilității de a candida”.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468