REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Stelian Ion îi cere demisia Ministrului Justiției.Video!

Stelian Ion îi cere demisia Ministrului Justiției.Video!

V.S, A.L. 19 ianuarie 2023 | 14:45 1052

USR Constanţa a organizat prima conferinţă de presă din acest an a filialei, joi, 10 ianuarie. Au participat parlamentarii USR, Stelian Ion, Remus Negoi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu.

Stelian Ion ii cere demisia Ministrului Justitiei.Video!

Au fost prezentate rapoartele de activitate şi vor fi abordate teme de actualitate locală.

Bun venit la conferința de astăzi. Nu aveam în plan să abordez acest subiect, dar a venit peste noi. Îi cer urgent demisia ministrului Justiției, este inadmisibil că se întâmplă un asemenea lucru. Nu are un ministru cum să știe ce se va întâmpla într un dosar. Într-un stat democratic, decizia imediata e demisia. Astfel de practici din partea unor miniștri le credeam de mult apuse. În același interviu domnul Predoiu a spus foarte clar că ar putea procurorii să mai întârzie procurorii decizia în dosarul  Kovesi. În continuare, ministru continuă să transmită ca ar putea să mai întârzie decizia în cazul acelui dosar. Aș vrea să vă reamintesc că sesiunea trecută s-au votat legile justiției pe care le consideram în continuare nefaste. E o gogomănie, e clar alt derapaj și vom aveam mult de furcă și în sesiunea următoare cu subiectul justiției care e pe o pantă descendentă. Închei, îndemnându-vă să fiți foarte atenți la ce se întâmplă în perioada următoare.”, a declarat Stelian Ion.

În orice interval orar am face o ședință de presă, apare un astfel de subiect. Dacă o conferință de presă de genul acesta ar putea să se desfășoare într-o nota mai optimistă, iată că veștile de genul acesta apar oră de oră. În ultimele 6 luni noi am stat pe baricade. Pe lângă inițiativele proprii, pe care le-am depus, a trebuit să stăm ca niște jandarmi veghind la ceea ce vine din partea coaliției de guvernare. Atât de la Guvern, cât și de la parlamentarii coaliției actuale. Exemple sunt nenumărate: atacuri brutale sunt și asupra energiei și chiar asupra domeniului culturii. Toate domeniile pe care noi ar trebui sa le legiferăm cu bun simț. Ne uitam cu toții în propriile buzunare și vedem cum banii dispar și că prețurile au crescut. Măsurile luate, când sunt luate, sunt luate mult prea târziu sau sunt luate pe genunchi.”, a adăugat Remus Negoi.

Vă supun atenției realitatea locală. Raportul de activitate va fi publicat pe site-ul consiliului județean.
Dacă anul 2021 a fost anul în care am creionat idei și să identificam acele nevoi pe care județul nostru le are, anul 2022 a fost unul marcat de evoluție. Am făcut importante progrese în proiectele cu finanțare europeană. Mă pot bucura de faptul ca în momentul de față, potențialul de atragere a fondurilor europene e superior celor pe care îl putem primi de statul roman. Nu vrem să ratăm nicio oportunitate de finanțare. Într-o prima fază vorbim despre cele 3 lucrări de reabilitare, a celor 3 drumuri județene. Puncte importante în implementarea acestor proiecte au fost micile întârzieri datorate majorării prețurilor materialelor. A fost un punct de inflexiune în derularea acestor contracte. Au întârziat puțin, dar nu într-un mod ce ar trebui să îngrijoreze. În ceea ce privește zona de cultură, sunt bucuros că am reușit să trecem de greaua etapă de avizare de către ministerul culturii. Toate proiectele trebuie neapărat finalizate până la sfârșitul anului 2023. Avem o documentație completă pentru reabilitarea ansamblului rupestru de la Murfatlar, tot prin PNRR. Anul 2022 a mai fost și anul în care am aprobat și mai multe documente, cu care suntem pregătiți să apelam la finanțarea prin fonduri europene.
”, a adăugat Petre Enciu

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stelica garsonieră marș în gâtii matii
1
0
Iar specialistul asta, care mimeaza competenta...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212