REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Stelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)

Stelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)

Replica API 15 decembrie 2021 | 18:31 5455

În partea a doua a interviului acordat ziarului Replica de fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, acesta a vorbit despre Coaliția locală, problemele și mărul discordiei dintre administrația locală și consilierii USR, dar ne-a spus dacă se pregătește pentru o nouă candidatură la Primăria Constanța.

Stelian Ion spune că problemele din Coaliție și din pricina primarului Vergil Chițac și ale alegerilor acestuia. Ion spune că, dacă acesta și-ar schimba echipa, lucrurile ar sta altfel.

Stelian Ion: Lui Chițac îi este mai ușor să ordone, decât să se consulte

„Este o problemă care ține de alegerile pe care domnul primar Chițac pe care le-a făcut, de anumite persoane care nu l-au ajutat, mai mult l-au încurcat și l-au dus pe o linie greșită. Unul a plecat, Horia Constantinescu, altul a rămas, vorbim de Felicia Ovanesian, care are o abordare foarte agresivă de fiecare dată cu consilierii, nu le dă documente. Nu înțeleg genul acesta de abordare. Asta e echipa pe care și-a ales-o primarul. Am văzut că se plânge de faptul că este criticat de USR și că ar avea USR de la cineva să-l critice. E bine că a ieșit să comunice și acesta e un pas important. E foarte importantă comunicare, până acum a lipsit. E loc de mult mai bine în zona asta. Consilierii USR se înțeleg cu cei PNL, pentru că au comunicare mai bună, se întrunesc înainte de ședință. Poate nu-l ajută pe domnul primar nici formația militară și îi este mai ușor să ordone, decât să se consulte dar lucrurile astea se pot armoniza la un moment dat.”, spune Stelian Ion.

Nu avem o luptă personală cu Vergil Chițac

Stelian Ion a ținut să precizeze că USR nu are o luptă personală cu Vergil Chițac. „Nu este vorba de o luptă politică, este vorba de chestiuni de principiu. Nu este o chestiune personală cu primarul Vergil Chițac. După alegeri am spus că lăsăm la o parte ce s-a întâmplat în perioada campaniei și că ne concentrăm pe problemele Constanței. În continuare, va trebui să facem o listă cu proiectele agreate în comun. În emisiunea dumneavoastră, Audiența cu primarul Vergil Chițac, m-a surprins când acesta a spus că nu s-a gândit la Șoseaua de Coastă când s-a vorbit de acest lucru, pentru că împreună am agreat să nu facem o șosea de coastă. ci o promenadă accesibilă publicului, pietonilor. A deschide zona circulației autoturismelor este o mare greșeală, ar deveni un furnicar de mașini în apropierea plajei. Discuția legată de a lăsa mașinile să circule pe malul mării este una discutabilă din punctul nostru de vedere. Asta cu siguranță nu ar decongestiona traficul. Dimpotrivă. O să se aglomereze zona aceasta de litoral. Dacă vor constănțenii să aibă șoseaua pe marginea plajei… ideea trebuie supusă dezbaterii publice. Să stai cu cearșaful pe plajă, cu familia și în spate să fie furnicar de mașini nu știu…. Să băgăm trafic pe malul mării ar fi o greșeală. Până una alta, avem acest program comun prin care dorim o promenadă, personal sunt pentru promenadă, pentru a da o altă notă turistică de relaxare. Așa prevede și programul nostru politic”, spune deputatul.

Mai multe, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Stelian Ion: Nu am exclus varianta de a candida din nou la Primăria Constanța

Schimbând registrul, l-am întrebat pe Stelian Ion dacă pregătește o nouă candidatură la Primăria Constanța. ” Mă gândesc în fiecare zi la lucruri de genul acesta, dar lucrurile acestea se analizează într-un anumit fel, se comunică într-un anumit fel. Este prematur să discutăm despre asta, mai este până la alegeri. Dar nu am exclus această variantă”, spune el.

Întrebat dacă îi este frică de o eventuală candidatură a lui Vergil Chițac, acesta a răspuns: ”Nu mi-ar fi frică, într-o competiție de genul acesta, o parte câștigă, alta pierde. Important este să vedem ce se va realiza până în 2024 și dacă constănțenii sunt mulțumiți de modul în care este administrată Constanța. S-au realizat prea puține până acum și ne-am împiedicat de mult prea multe până acum. Ne-am împiedicat atunci când am vorbit de Regulamentul de Acces din Peninsulă și dacă se vor păstra lucrurile așa, unii ori își vor muta afacerilor, ori vor da faliment, nu au multe opțiuni. Domnul primar are percepția că este vorba de foarte puține persoane gălăgioase care fac tărăboi și profită de situația asta pentru a-l ataca”, a spus parlamentarul.

Mai multe, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos.

Ion: Ar fi de bun augur pentru Coaliție schimbarea Feliciei Ovanesian

Întrebat dacă este de părere că va deconta PNL, din punct de vedere electoral, prin prisma controverselor iscate în jurul Regulamentului Parcărilor, al Peninsulei, etc, Stelian Ion a declarat: ”Fiecare trebuie să-și poarte singur de grijă, nu port eu grija PNL-ului sau PSD-ului. Trebuie să facem lucrurile pe care ne-am mandatat să le facem. Importantă este și comunicarea. Domnul primar nu cred că și-a dorit să nu meargă lucrurile, nu cred că și-a dorit să se împotmolească. Toți, într-un fel sau altul, care se află în anumite funcții de conducere sau în opoziție, pot avea de pierdut în anumite momente, în activitatea lor”.

Dar USR va câștiga electorat? ”Vom vedea, dacă vom deconta și noi unele voturi. În activitatea colegilor mei s-a reflectat mai mult grija pentru mandatul primit și au încercat să-l respectă”, a spus Stelian Ion. Care este opinia lui Stelian Ion pentru refacerea Coaliției: Eu cred că ar fi de bun augur pentru coaliție schimbarea doamnei Felicia Ovanesian. Cred că ar merge lucrurile mult mai bine între PNL, USR și primar”, a conchis fostul ministru.

VIDEO:

INTERVIUL INTEGRAL îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu.i e frica, stie ce sa faca, poate mai scoate si el o garsoniera!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212