REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Stelian Ion, precizări despre dosarul 10 AUGUST: NU trebuie să UITĂM de ce AM FOST în Piața Victoriei

Stelian Ion, precizări despre dosarul 10 AUGUST: NU trebuie să UITĂM de ce AM FOST în Piața Victoriei

Replica API 5 martie 2021 | 11:29 2386

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, reacţionează la solicitarea publică lansată de preşedintele Klaus Iohannis şi vine cu noi explicaţii despre clasarea dosarului 10 August, scrie stiripesurse.ro

Stelian Ion susţine vineri, 5 martie, de la ora 11.00, o conferinţă de presă pe tema dosarului 10 August, la sediul Ministerului Justiţiei, anunţă biroul de presă al ministerului. Conferinţa va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a MJ.

Președintele Klaus Iohannis îi cere ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, anunță Klaus Iohannis.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”.

Dosarul „10 august” a fost clasat de DIICOT în iunie, anul trecut. Printr-o ordonanţa din data de 26 iunie, procurorii au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii, în forma tentativei, a infracţiunii de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi declinarea competenţei de efectuare a urmăririi penale pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, constând în aceea că „în data de 10.08.2018, începând cu ora 18.00, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

DIICOT a mai dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii de către suspecţii maior Cazan Laurenţiu Valentin, comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonel Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonel Sindile Ionuţ-Cătălin a infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai jos, sunt o gramada de comentatori cretini, care au fost manipulati d alde astia ca acest personaj din articol.Personajul, a fost la demonstratii, chiar in prima linie tocmai pentru a manipula sa ajunga acum ministru. Dupa cum se poate vedea din prestatia lui, in calitate de ministru al justitiei comenteaza o hotarare judecatoreasca. Daca ar fi fost PSD ist ve s ar fi intamplat si retineti, eu nu sunt nici PSD edist si nici AUR ist
3
1
Tinem bine minte. Ati vrut sa schimbati guvernul printr o revolta si ati luat bataie de la jandarmi pe care apoi i ati reclamat la parchet ca si au facut treaba. Cam cum un copil sparge un bibelou in vitrina si e urecheat de parinti dupa care suna la 112 si reclama ca a fost agresat. Sunteti niste imbecili rezistenti. Suptces!
14
6
Raspunsul este stiut de romanii destepti - sa dati curs ordinului lui Macron, bancilor si multinationalelor, ambasadelor din vest, care conduc tara asta .
13
3
Steliane du.te acasa...palaria e pre mare pt tine...
20
5
muie psd! muie pnl! muie jandarmineri! muie pensii speciale!
15
12
Avocat parlit, infect! N o dadeai ma tu cu independenta justitiei, cu ciuma rosie, cu una, cu alta... doar de garsoniera nu vorbeai! Pai daca este o hotarare judecator definitiva, ce plm mai aberezi. Sau i ati mintit pe prosti si nu stiti cum s o dregeti?? Ia zi stelica!
21
3
Nu uitam de ce am fost in piata victoriei! Dar oare de ce sa mers in aceasta piata? Pentru urlete si strigaturi : jos un partid, hai cu altu tot mai sus? De ce copilasii iau fost invatati sloganuri si vorbe idioate, in loc sa invete ceva de varsta lor!
16
4
vezi-ti bai pula bleaga de treburile tale de minnistru..nu mai comenta solutiile date de judecatori...vezi ca ai scheleti in dulap prostule ...
21
4
Judecata si geaca rosie pentru instigare la revolta !
19
5
Cum e cu casa de la ANL ???
21
4
De ce nu-i demite pe ofiteri care au dat ordin sa-i gazeze pe protestatari si care au calcat in picioare pe cei aflati in piata . Asta putea sa faca . Si sa ii sanctineze pe acei jandarmi care loveau salbatic protestatari . Oameni ridicau mainile si nemernici de jandarmi ii loveau fara pic de mila . ORDINARI IN UNIFORME MILITARE . LA REVOLUTIE AM LUPTAT PENTRU CA ASTAZI SA FIM LIBERI SI SA NE EXPRIMAM LIBERI SI VITELE ASTEA FARA PIC DE RESPECT CALCA IN PICIOARE LIBERTATEA . PENTRU CE , PENTRU O MANA DE BANI ?
8
14
ce s-a intamplat pe 10 august !!! Nici in 90 si nici la mineriade !!! Toti pesedeii trebuie muiti cu cacat si trimisi la parnaie !!! Iar postacilor pesedei le dau eu cacatul la lins !!! Ca sunt mult mai rai ca pesedeii. Ei sunt platiti sa ia muia cu cacat si le place !!!
6
18
Nu trebuie pus la inima dosarul asta, ca vedem ce s a intamplat laOnesti.S a incapatinat unul sa ceara o hotarare ani dea randul pina a sarit de pe sine.Meandrele concretului trebuiesc mestecate simplu..
4
5
Nu trebuie sa uitam ca esti un pui de securist imputit muri-ar ma-ta. Mai du-te-n mortii ma-ti de sluga imputita!
16
4
mweimputitilor!!!! mweusrpnl!!!!!
16
2
asta de m ai jos.demonstrantii aia din 10 august,peste jumatate erau tineri facebook-isti fara munca,galeriile echipelor din bucuresti,instigatori,studenti cu basini majpritatea sustinuti financiar de parinti etc...deci nu toti de acolo era poporul care m ai munceste.deci vezi-ti de drum...
17
6
O decizie extrem de corecta, chiar surprinzatoare. Inseamna ca mai sant si judecatori corecti, care nu sant manipulati politic de Iohanis si limbricii lui. Dar sa nu uitam ca si derbedeii care au batut jandarmii, pe cei care au furat pistoale, care au dat foc ca trebuie dusi dupa gratii. Useristilor-sorosisti si Covizilor galbeni , luati gheara dupa justitie. Justitia in capul securistilor e buna numai cand ii baga la racoare pe pesedisti.
18
5
Totusi stie cineva ce mai face organizatorul manifestatiei, ala de s-a delimitat de eveniment cu doua trei zile inainte de 10 august?
16
2
va da dreptate miilor de romani maltratati. Se vor plati amenzi de sute de milioane dar din pacate nu le vor plati magistratii lui Dragnea cii, poporul care mai munceste. Adica demonstrantii din 10 August...
7
18
Am avea o justitie corecta cei de la USR si PNL ar fi putut face multa puscarie pentru ce s-a intamplat pe 10 august atunci cand jandarmii au fost cei batuti. Jandarmeria, ne place nu ne place are rolul de a stabili ordinea de drept.
19
6
Seminte si sa faci pipi in scari de bloc
11
2
Un MARE ipocrit! Comisarii poporului, cum ii numesc pe usr-isti, daca ar putea ar da ei sentonte in locul judecatorilor! Oricum, ei sunt detinatorii adevarului, restul sunt fie prosti, fie hoti! Ce refuza ei sa creada e ca sunt cei mai agresivi, cei mai prosti si cei mai hoti!
18
2
Am fost sa-l bagam pe Dragnea la puscarie.
16
6
io suge, dar si la multi.
8
3
Cand SCLAVETELE CLANULUI MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky, ajunge ministrul INJUSTITIEI, la ce te poti astepta ? ? ? Doar nu credea cineva ca SCLAVETELE SECURIST ALBANEZ ion stelian ii va baga la PUSCARIE pe CAPII CIUMEI ROSII care au MUTILAT si CIOMAGIT mii de ROMANI in 10 august 2018 !!!
17
6
f corecta decizia instantei !
22
5
V-a vorbi despre garsoniera ciordita si certif. de handicapat ? Sluga !
28
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367