REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Stelian Ion: PSD-ul, expert în SIFONAREA banilor publici, COMBINAŢII și subdezvoltare

Stelian Ion: PSD-ul, expert în SIFONAREA banilor publici, COMBINAŢII și subdezvoltare

Replica API 14 septembrie 2020 | 12:53 2671

Stelian Ion, candidatul Alianței USR Plus pentru Primăria Constanța a susținut duminică, 13 septembrie, o conferință de presă în fața Primăriei Constanța. În cadrul acesteia, s-a discutat despre planul de acțiune al celor de la USR Plus în primele 6 luni de mandat.

Candidatul USR PLUS, Stelian Ion, a susținut o conferință de presă chiar în fata sediului primăriei Constanța, locul pe care, după 27 septembrie, deputatul speră să îl coordoneze astfel încât ca instituția să scape de sub jugul PSD. "Au trecut 20 de ani, o viață de om, am așteptat să se întâmple un miracol și să vină cineva să schimbe lucrurile în acest oraș. Am așteptat degeaba. Am ajuns unul dintre cele mai subdezvoltate orașe, și ne e rușine când ne uităm la celelalte orașe din țară și, totodată ne e rușine de turiștii care vin an de an în Constanța. Am văzut că nu se întâmplă nimic și am vorbit cu ai mei colegi să face un pas spre politică. Astăzi lansez un mesaj către constănțeni, dacă vrem să schimbăm lucrurile, trebuie să ne implicăm cu toții și în politică. După 20 de ani, mai sunt 15 zile în care ne concentrăm eforturile pentru a transmite mesajul către constănțeni, și anume acela că putem schimba lucrurile în acest oraș" a declarat Stelian Ion, candidatul USR Plus.

Blat politic de 20 de ani, la Constanța

Stelian Ion s-a arătat vizibil supărat și deranjat de faptul că tinerii și nu numai aleg să plece din Constanța pentru că nu sunt mulțumiți de ceea ce le oferă acest oraș. "S-a tot vorbit despre faptul că nu avem experiență, s-a tot invocat faptul că în Constanța n-ar trebui să facem experimente și să schimbăm lucrurile căci experiența pesedistă, asa bună – rea, cum a fost este în regulă și trebuie să continue. Ei și-au bătut joc de noi timp de 20 de ani. Despre ce experiență pesedistă vorbim? Despre experiența sifonării banului public, despre experiența combinațiilor, experiența subdezvoltării și experiența alungării investitorilor. Cu asta se laudă PSD-ul!

Totodată, PNL-ul a fost în blat zeci de ani la Constanța. Aceștia au afaceri comune. Nici PNL, nici PSD nu vor schimba nimic în Constanța” a mai adăugat Stelian Ion.

Planul pentru primele luni de mandat

Cu ocazia conferinței de presă, candidatul USR Plus la Primăria Constanța a detaliat ceea ce își propune să facă în primele sale luni de mandat. „Primul lucru pe care îl va face Făgădău este acela de a-și strânge catrafusele, fotografiile și ce mai are prin birouri și va întocmi un proces verbal care la bază va avea multe documente pe care noi le vom analiza, fie că este vorba de licitații, achiziții sau litigii în care este implicată Primăria și Consiliul Local. Astfel, ne vom informa despre totul. În primele 2 luni vom evalua posibilitatea angajării unei firme de audit, astfel încât, în primele 6 luni de mandat să avem un rezultat al acestei evaluări. Totodată va fi analizată activitatea directorilor și funcționarilor primăriei. Este o evaluare foarte laborioasă. Vom reorganiza primăria, vom îmbunătăți site-ul. Nu putem continua cu această primărie în forma actuală de organizare. Vom analiza serviciul de salubrizare, potrivit dispozițiilor legale și contractuale, împreună cu societatea care prestează acest contract pentru îmbunătățirea activității. De asemenea, chestiunea terenurilor retrocedate va face obiectul unei analize foarte atente și foarte minuțioase. Vom avea cel mai bun departament juridic profesionist și astfel vom recupera terenurile de care Făgădău refuză să vorbească" a mai spus candidatul USR Plus.

Candidatul USR Plus are planuri mari pentru când va ajunge la primărie

Nu în ultimul rand, candidatul USR Plus a anunțat înființarea unui departament solid pentru atragerea de fonduri nerambursabile și creșterea gradului de pregătire a funcționarilor care se ocupă de achiziții publice și de management financiar. Pe parte de politici publice, este de nevoie de o strategie de gestionare a deșeurilor dar și de funcționare a Politiei Locale. "Fac un apel către Decebal Făgădău să nu semneze contractul pentru viitorul PUG pe grabă, înainte să își piardă mandatul pentru că noi le vom relua. Este o muncă inutilă și o bătaie de joc ce face el. Este nevoie de o strategie extrem de bună înainte să întocmim PUG-ul. Totodată, eu nu înțeleg de ce tot fuge el de dezbatere…” a conchis Stelian Ion.

Vă reamintim și faptul că Stelian Ion este pe locul 8 pe buletinul de vot la alegerile locale din 27 septembrie.

Video:

CMF USR 21200251

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu Caragheorghe propunere pentru presedinte Consiliul Local nu cred in acest proiect. Mai sunt si altii , pacat ca persoane cu calitate precum Remus Negoi sunt amestecate cu oportunisti anonimi , Ochiulet sau Cocargeanu sunt doar doua exemple .
2
0
Stelian , cu cat sunt platiti tinerii studenti care iti fac campanie ? Oare n-ar fi mai bine ca sumele uriase cheltuite in campanie sa fie folosite in alte scopuri , ma gandesc ca azi a inceput anul scolar si multi elevi din Constanta nu-si permit o tableta sau un telefon pentru cursuri online. Sau poate ii intrebi pe parintii din USR Plus daca au bani sa le cumpere zilnic copiilor masti sanitare ...
3
0
USR Uniunea Stanga Radicala
1
0
si nume de sluga,se invarte prin aburii ciolanului , daca l prinde de la altii,poate s a se opareasca, dar il roade!
0
0
Votam PSD ul ca el nea facut oameni, jos pnl, usr si toti pupincur de aici
1
4
Nu mai manca cacao, stai in banca ta cu poponarii tai din USR-Plus, voi numai la fundulet va ganditi, sa va ardeti intre voi, ati promovat gay-ii in Romania si anul trecut respins si promovat respingerea referendumului familiei, sa dati voi libertate gay-ilor...asta va preocupa si sifonarea banului public, ati votat si pensiile speciale si aveti si dosare penale, asa ca taci naibii din gura, ca esti mai rau decat PNL-istii de la putere...
6
3
se vede de la o posta ca vrei sa ii dai 10%, vericului tau Fagadau. Ati facut zob USRul. Poate il vei ajuta pe Fagadau dar sa stii ca ai scazut procentul USR-ului, cuuu multe procente. Alegatorii de dreapta gandesc si vorba unuia cu gatul scurt, v-ati demascat!
7
0
Vezi ca ai in echipa ta de consilieri judeteni niste blatisti. Timofte Florin, coleg de la noi de la incdmn Grigore Antipa, se lauda prin tot institutul ca Nicolaev psd actual director se pensioneaza si a aranjat examenul ca Timofte sa castige.se lauda ca Nicolaev a facut discutia direct la bucuresti la ministerul educatiei si ca o sa fie singur la examen...... cica o sa vedem noi dupa ce ajunge director, botul pe labe. Bravo steliane cica ai ajutat si tu putin la nicolaev
10
0
in afara de ipocriza lui Stelica, sponsorizarile de la Dusu, garsoniera, 10 000 euro, etc...toate ca toate, cum sa stai alaturi de dumitru caragheorghe?o fi el bff tau stelica, dar e si 1 in fruntea listei de consilieri, ii era frica ca ii scapa tortuletul.cautati CVul lui Caragheorghe geniul ajuns director la 27 ani si a muncit la aeroportul HC, unde toti stim cum se intra. Director de firma care merge f prost in acte...cardinal. Oare o plati darile la stat?
10
0
Dle Stelian, initial , mi-ai facut o idee buna si ,in naivitatea mea, chiar am crezut ca intr-adevar tinerii sunt cei ce se vor implica si vor incerca sa aduca o bruma de speranta tuturor. Daca, initial, aveai idei precum aceasta sa candidezi la o asa pozitie , nu iti inteleg josnicia la care te-ai dedat, lasand la o parte faptul ca, prin prisa unui legist, nu aveai dreptul sa o faci. Noii generatii le sete straina ideia '' a fi un om cu principii'', sunt pe cale de disparitie. Orice justificare,in loc sa te apere, te ingroapa- asa percep eu, din pozitia omului simplu, care prefera sa stea cu
11
0
tu sa explici cum ai luat casa aia de la ANL cu acte de handicapat, si mai sustii ca actele sunt reale?deci esti handicapat, si nu mai lasa vina pe ma-ta ca lucra la ICRAL si ca ea te-a indemnat
12
1
Stop vot fagdadau votati alceva dar fara fagadau
11
5
bine ca altii sunt experti in luat apartamente de la stat
11
1
unor afaceristi e nea Stelica ca altfe nu il vad in fruntea acestei gasti degeaba, are un sef, nu s a pus singur pe liste, l au pus altii, sefii lui, muuuu PSD PNL si USA , toti niste javre
7
2
anca neagoe este cam lata in solduri . s a ingrasat mititica .
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212