REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

STELIAN ION şi-a LANSAT programul cu care vrea să CÂȘTIGE PRIMĂRIA CONSTANȚA

STELIAN ION şi-a LANSAT programul cu care vrea să CÂȘTIGE PRIMĂRIA CONSTANȚA

Replica API 24 august 2020 | 00:34 2232

Stelian Ion, candidatul USR PLUS a susținut o conferință duminică, 23 august, în cadrul restaurantului The View. Acesta și-a lansat programul e dezvoltare a Constanței. Printre proiecte se enuneră: reabilitarea urbană, Constanța un oraș conectat, reabilitarea imobilelor aflate în stare avansată de degradare, împădurire urbană, reabilitarea parcului Tăbăcărie, renovarea Teatrului "Oleg Danovski" și multe altele.

Candidatul USR Plus la Primăria Municipiului Constanța, Stelian Ion și-a lansat duminică, 23 august programul de dezvoltare a Constanței. Acesta a prezentat 12 proiecte bine documentate de care Constanța are o foarte mare nevoie.

Noua economie a Constanței: un parc tehnologic și unul tematic

Doar cu o economie bine dezvoltată și funcțională Constanța poate avea resurse pentru realizarea proiectelor: parcuri noi, școli, grădinițe, creșe, spitale, străzi și bulevarde moderne, transport în comun civilizat. „Programul nostru este o sumă de proiecte concrete, bazate în principal pe atragerea fondurilor europene – o sursă de finanțare generoasă, dar insuficient și ineficient utilizată de actuala administrație locală. Primăria nu este implicată direct în activitatea economică, dar creează infrastructura și mediul în care se pot dezvolta sănătos afacerile.

Avem 5 proiecte concrete pentru revigorarea economiei locale, toate realizabile cu fonduri europene, astfel: amenajarea unui parc tehnologic; înființarea unui centru de inovare digitală; organizarea unor centre de dezvoltare a afacerilor în zone mărginașe ale Constanței; adaptarea ofertei educaționale din învățământul profesional la cerințele angajatorilor/pieței muncii; dezvoltarea infrastructurii de turism prin construirea unui parc tematic la Constanța – cetățenii nu trebuie să mai meragă la București la Therme când pot avea chiar în orașul lor un astfel de parc acvativ” a declarat deputatul Stelian Ion.

Video 1:

Constanța, un oraș curat, în sfârșit!

Tabloul deplorabil al Constanţei porneşte de la lipsa curăţeniei de pe străzi şi din parcuri, practic din tot ce înseamnă spaţiu public. Constanţa va căpăta aspectul unei urbe îngrijite prin trei tipuri de acţiuni pe care cei de la USR Plus vor să le înceapă încă de la preluarea mandatului.

Astfel, Stelian Ion a prezentat măsurile ce vor fi luate dacă va fi ales în funcția de primar. Mai exact, vor fi luate măsuri administrative ce prevăd om impune societăţii de salubrizare standarde înalte stricte de curăţenie şi de ridicare gunoiului de pe tot teritoriul municipiului, nu doar din centru, nu doar din locuri cu vizibilitate mare, ci și din cartiere; măsuri de monitorizare - instalarea a tot mai multor camere de luat vederi ce vor permite supravegherea și menţinerea curăţeniei şi a integrităţii mobilierului urban şi a spaţiilor verzi; măsuri punitive - pe cei care deteriorează şi nu respectă curăţenia spaţiului public vor fi convinși s-o facă prin amenzi drastice; măsuri educative – inițierea de programe prin care oamenii să înțeleagă importanța păstrării curate a străzilor şi a parcurilor.

Ghene de gunoi subterane

„Vom schimba în totalitate sistemul de colectare a deșeurilor menajere în decurs de 3 ani, în mod etapizat. Containerele de depozitare a deșeurilor menajere de suprafață vor fi eliminate. În locul acestora se vor construi în toate cartierele, pentru fiecare bloc sau la două blocuri sisteme de stocare subterană cu un coș de colectare a deșeurilor la suprafață. Pentru tratamentul deșeurilor municipale vom investi în instalații de digestie anaerobă care să trasforme nămolurile din canalizarea orașului Constanța în îngrășăminte și biogas” a mai adăugat Stelian Ion.

Constanța are nevoie de spații verzi

În ultimii 20 de ani, constănțenii au asistat la un măcel al spațiilor verzi și parcurilor. „Am ajuns la un nivel de 4,8 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, față de norma europeană de 26 mp. Distrugerea spațiilor verzi a fost unul dintre principalele motivele pentru care ne-am implicat civic, făcând apoi pasul spre politică. Ne-am propus câteva proiecte concrete cu care să înverzim Constanța, astfel: amenajarea unui nou parc public în cartierul Faleză Nord, pe malul mării, pe o suprafață de aproximativ 11.500 mp, între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum; proiect pilot de miniparc în cartierul Inel 2, pe un teren în suprafață de 6.300 mp, situat între blocurile din perimetrul străzilor Dreptății, Frăției și Prieteniei, pe modelul căruia vom elabora și aplica un program de dezvoltare a sistemului de miniparcuri în toate cartierele rezidențiale; reabilitarea Parcului Tăbăcărie; crearea unei zone împădurite care să înconjoare, parțial, zona urbană” a spus Ion.

Video 2:

Promenadă în loc de șosea de coastă

Unul din proiectele de suflet al celor de la USR Plus este promenada Mării Negre. "Vom comanda realizarea unui studiu de impact privind construirea unei promenade în zona de taluz din dreptul plajei, de la Modern la Pescărie, pentru a asigura un flux de circulație pietonală și pentru bicicliști, pentru a minimiza impactul asupra mediului. Nu ne dorim o șosea de coastă, ci o promenadă de care să se bucure constănțenii și bicicliștii. In cartierul Santa Marina Bay este deja o astfel de promenadă ce a inceput să fie frecventată de constănțeni" a declarat candidatul la Primăria Constanța.

Dezvoltare urbană și identitate culturală și istorică:

Noile cartiere vor fi construite după planuri urbanistice coerente, bazate pe principiile dezvoltării durabile și gândite pentru a crește calitatea vieții locuitorilor. În acest proiect, cei de la USR au în vedere: reabilitarea și revitalizarea zonei peninsulare; reabilitarea și revitalizarea zonei străzii Ștefan cel Mare; reabilitarea imobilelor aflate în stare avansată de degradare.

Constanța, un oraș conectat: autobuze electrice, locuri de parcare și pasaje

„În privința transportului în comun, avem în vedere achiziția și introducerea în exploatare a autobuzelor electrice, cumpărate din fonduri europene. Constanța duce lipsă acută de locuri de parcare. Ne propunem să construim în zonele rezidențiale parcări automatizate subterane și supraterane. De asemenea, Primăria va elabora un proiect pentru dezvoltarea de pasaje pietonale supraterane, care se vor construi în următoarele zone: peste calea ferată între cartierele km 4-5 și Poarta 6, pentru a face legătura între strada Viorelelor și Prelungirea Micșunelelor; 2 pasaje supraterane la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu bulevardul Tomis.

Sunt zone întregi din Constanța care nu beneficiază de servicii de utilități elementare: apă curentă, canalizare, energie electrică, străzi asfaltate. Vom rezolva cu prioritate aceste deficiențe, întâlnite cu precădere în cartierele Veterani, Palazu Mare, Km 4-5, dar și în alte zone ale Constanței” a mai adăugat deputatul.

Video 3:

Spital metropolitan, la Constanța

Conform celor de la USR Plus, sistemul de sănătate din Constanța nu se ridica la standardele de eficiență și performanță de nivel european. „Este nevoie de construirea unor spitale noi. Avem în vedere edificarea unui spital metropolitan care va furniza servicii de asistență medicală orientate către comunitate, tratament pentru leziuni și boli comune, servicii complete de asistență medicală, servicii de îngrijire avansată și servicii specializate de asistență medicală. În cadrul acestui spital vom avea în vedere și dezvoltarea unei secții de pediatrie. Vom proceda la o evaluare prealabilă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanță, urmată de elaborarea unui proiect pentru dotarea și modernizarea acestei unități” a mai spus Stelian Ion.

Proiecte ce vor aduce Constanța la nivel european Printre ele și o academie de tenis

Celelalte proiecte prevăd: construirea unui teatru municipal; dezvoltarea unei academii-complex de tenis cu activitate permanentă va permite organizarea la Constanța a cel puțin unui turneu internațional de anvergură pe an; construirea unui stadion de fotbal în zona de nord; transformarea Poliției Locale, dintr-o structura axată pe colectarea de venituri într-o structură care să aibă ca principal scop siguranța cetățeanului, domeniul circulației rutiere, al parcărilor, dar mai ales de domeniul prevenirii și combaterii cerșetoriei, al comerțului ambulant ilegal și al protejării mediului: soluții și rezolvări pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân; construcția/reconstrucția de adăposturi standard.

Un nou mod de lucru la Primăria Constanța: angajări pe merit!

„În calitate de primar al Constanței îmi voi desfășura activitatea pe baza următorului set de valori: eficiență; legalitate; transparență; implicarea constănțenilor în procesul decizional.

Este necesar un audit organizațional în urma căruia vom decide cu privire la reorganizarea departamentelor și elaborarea unor proceduri de lucru. Angajările se vor face pe baze meritocratice. Vom scăpa de hârțoage prin simplificarea și digitalizarea procedurilor și circuitului documentelor. Avem în vedere organizarea celui mai bun departament juridic. Digitalizarea și transparentizarea vor diminua semnificativ corupția.

Vom reface site-ul instituției și vom transmite live toate ședințele Consiliului Local Constanța, precum și ședințele comisiilor de specialitate. Toate contractele și plățile efectuate de Primăria Constanța vor fi publice. Toate deciziile importante vor avea la bază dezbateri și consultări publice reale. Vrem să ținem cont de vocea constănțenilor iar aroganța va dispărea din primărie. Noi nu fugim de constănțeni, Făgădău o face” a declarat candidatul la Primăria Constanța, Stelian Ion.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Programul prezentat arata frumos dar este aproape imposibil de realizat. Stelian are sanse reale sa devina primar , din pacate este tras in jos de echipa din spatele lui . Este revoltator sa vezi cum langa oameni frumosi si deosebiti precum Remus Negoi sau Iulian Calin se lipesc tot felul de paraziti lesinati de foame. Caragheorhe , Cocargeanu , Ochiulet , Brighidau, Garip sunteti o rusine pentru USR Plus!!!
11
1
FAGADAU PRIMAR! STIE, POATE SI VREA!
5
4
Gainar din sleahta lui Mazare, vrea sa i-a voturi de la Chitac ca sa-l favorizeze pe Fagadau
4
4
CIPANICA !!!
7
3
Cat tupeu,sa folosesti acte false cu care sa pozezi in handicapat si sarac pentru ca sa se milistiveasca Mazare cu tine si sa iti dea o garsoniera dupa care sa spui ca tot ce ai tu,ai realizat prin munca si sa iti doresti sa fii primarul Constantei,ma machidonilor voi chiar nu aveti nici o limita cand vine vorba de tupeu si nesimtire.
11
2
Sa nu aiba tupeul sa vorbeasca despre cultura atata timp cat nu stie ca teatrul oleg danovski se intituleaza TNOBOD si el a scris TNOB. Asa ca lasa ne...chiar aveam de gand sa te votez. Cultura economica. Esti praf Stelian Ion.
6
7
usr....ce partid ste asta? manipulare , securitate , mincuna , si...SOROS!!! HAI LA GUNOI
7
7
mweeee replicaaaaa
2
1
se foloseste de USR plus pentru a-i securiza inca un mandat lui Fatalau, nu conteaza ca a prabusit USR-ul de la 2x la suta la 12 la suta, el sa se vada cu sacii in caruta.
9
4
Angajari pe merit la primarie. Hi hi. Daca esti din usr, meriti, esti capabil. Nu ca aia din PSD, PNL...
4
2
babaetz...dupa ce va bagati mintile in cap cu primaria...si o sa dea lumea cu pietre in voi ca ati avut 12% dar ati insistat in prostie...sper sa lasati filiala pe mainile celor competenti. ca voi ati salvat Constanta pana am ramas iar cu Fagadau. Sa va fie rusine! In alta ordine de idei, unde este Gabi Turita, cel mai competent din USR Constanta? Aaaaa, vreti sa il indepartati, il dati la spate, ca sa nu va ia fata la parlamentare. nu-i nimic, noi pe gabi il votam inaintea celorlalti oportunisti. forza Gabi Turita senator!
4
4
cumpara nene apartamentul si ajungi primar dupaceia il vinzi
7
2
baaaa, geneartyia plm noua, nicio masura economica de transformare a orasului, niciun sprijin pt antreprenori nicio masura menita sa atraga investitii in oras, vai de plm, marele usrplus plm... va ghiortaie matele de foame, de abia aasteptati sa va abonati voi si baietii din spatele tau la contracte cu statul, va paraie matele de fomisti si narabdatori sa fiti acolo... daca iese asta primar sa vedeti voi jaf... statii asa, am mai spus o. astia sunt hotii moderni, la camasa si cravata
7
5
Unde ai ascuns casa ciordita de la ANL. Steliane cu Caraghoerghe dealer si samsar de masini vrei sa castigi. Cu Timofte sluga lui Nicolaev de la Institutul Antipa, care si a aranajat concursul sa iasa director in locul lui Nicolaev. Toata lumea din institut stie ca baiatul asta e hadicapat. Hotia in usr constant e pe fata
8
9
Un program care nu vine cu lucruri concrete! Cam asta face si Fagadau acum, pe ultima suta de metri. Constanta are nevoie de chestii concrete, sala de sport, bazin olimpic, stadionul reabilitat, parcuri, atragerea de investitii, etc. Ce ne prezinta baietasul asta, este praf in ochii fraierilor.
8
2
Fatalaul Constantei!
10
3
Hai cu asta, ca asta stie cum sa iti iei casa moca de la stat!!!!! E perfect! Prostituata emigrata la manastire!!!!
9
3
Omul lui Mazare vrea sa il urmeze.
9
2
....vise taica vise
6
3
eu am auzit ca Dusu e principalul sponsor AL usri. daca nu iese primar, tot isi platesc datoriile, vor avea cativa consilieri. Totusi am auzit ca steloian ion are o vila in constructie in compozitorilor?oare e frumos sa sari de la garsoniera la vila in doar 4 ani? sunt banii de la solid? dela dusu?nici el nu stie
8
4
sa ne explice cum a luat casa aia de la ANL cu acte false de handicapat si dupa aia mai vorbim, si sa nu mai dea vina pe ma-sa ca ea i-a facut asta ca lucra la ICRAL
12
6
la bucuresti, ciucu la 6 e sustinut de pnl si usr, la ct nu s-a putut.. ca sa ramane tot cu idiotul de primar actual
7
3
sa rad dar imi vine sa vomit. Campania usr plus facuta cu bani de la tantari. Nici nu pot sa mi imaginez ce avantaje vor cere tantarii de la usr plus. Dar sa vedem ce vor face usr plus dupa alegeri. Ca n au nicio sansa sa castige. Poate doar la pariuri. Cred ca pariaza in dragi ca pierd alegerile ca sa aiba bani sa si achite datoriile. Hai ca mi am mai revenit. Tor nu pot sa rad dar nici nu mai am ce sa vomit. Imi vine totusi un gust amar. Cred ca e de la pnl.
11
7
Miniparc in Inel 2,perimetru delimitat de blocurile de pe strazile Dreptatii,Fratiei si Prieteniei.Unde se afla strada Fratiei?Ori Stelian Ion nu stie strazile si citeste ce i-au bagat altii sub nas,ori cei de la Replica au mai comis o greseala!
9
3
Anca Neagoe, actuala Manaila, fiica fostului primar Corneliu Neagoe, este si ea pe scena sau mi se pare mie? S-a cam ingrasat fata? Are solduri mai late decat Stelion.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367