REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Stelian Ion: SIIJ nu a fost eficientă, în doi ani a avut 6 rechizitorii și foarte multe clasări

Stelian Ion: SIIJ nu a fost eficientă, în doi ani a avut 6 rechizitorii și foarte multe clasări

Replica API 13 ianuarie 2021 | 18:33 1276

Ministrul Justiției, Stelian Ion (USR), a declarat miercuri, la Antena 3, că SIIJ va fi desființată rapid.

Stelian Ion

„Va fi desființată Secția Specială și nu va dura mult până se va întâmpla acest lucru. Secția specială nu a fost eficientă, ne uităm la numărul de dosare soluționate, a avut în doi ani și ceva 6 rechizitorii, câteva declinări de competență și foarte multe clasări. Au fost multe probleme legate de Secția Specială. S-a pornit cu stângul de la început, era o vreme în care se dorea control asupra justiției, unii magistrați să fie descurajați și alții susținuți, astea au fost discuțiile inițiale când dl Iordache a susținut-o că interpus al celor care l-au trimis acolo cu această misiune.

Când au fost întrebați chiar magistrații dacă e în regulă să se înființeze o astfel de secție, marea majoritate a celor care s-au exprimat au spus că nu este potrivită o astfel de reglementare. Să spui că marea majoritate a magistraților și-ar fi dorit o astfel de secție este greșit. Asta nu înseamnă că nu vor fi anchetați magistrații, dacă vorbim de un abuz într-un dosar.

Ce-mi doresc eu e cât mai repede să fie discutată această chestiune în cadrul CSM. Mă voi duce acolo, voi veni cu toate argumentele adunate în timp și voi susține această cauză a desființării Secției Speciale”, a declarat Stelian Ion, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti cel mai sclav ministru.
0
0
E totusi bine ca s-a desfiintat un seviciu care o freca pe bani imensi ! Si sa nu-ti faci probleme ca se termina marfa pesedista. Mai sunt ani buni de controlat.
1
1
De abia astept sa se suie in carca voastra procurorii cu dosare incropite din probe "rezonabile". PSD a plecat si nu mai e la butoane poate pe veci, deci marfa se va termina cumva. Urmati voi acum si va dati cu stangu-n dreptu. O sa-mi iau floricele la spectacolul din anii ce vor urma. Destepti useristii! Bravo. Treaba nasoala e ca unii straini vor profita de ceea ce veti crea prin a nu avea un instrument de penalizare a magistratilor care abuzeaza sau gresesc flagrant. Trebuia reglementat corect nu desfiintat. Tragicomedie.
2
1
Mare idiot misterul garsoniera.
3
0
din pachetele de gangsteri numiti procurori impreuna cu escroaca internationala Codruta Kovesi Muista
2
1
Felicitari,obedientilor!!!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369