REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Stelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța

Stelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța

Replica API 3 decembrie 2020 | 00:04 6482

Stelian Ion, candidatul USR pentru încă un mandat în Camera Deputaților, are încredere că mesajele transmise în această campanie electorală, și nu numai, au fost recepționate de constănțeni astfel încât să le acorde voturi de încredere la alegerile din 6 decembrie. USR-istul spune că prezența la urne este obligatorie pentru toți cei care își iubesc țara și nici un vot nu trebuie irosit. Stelian Ion a făcut, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, o trecere în revistă a proiectelor pentru următoarea perioadă legislativă, iar unul dintre acestea vizează listarea la Bursă a Portului Constanța.

”Eu cred că porcul nu se îngrașă în ajun. Noi am făcut o campanie bună, la fel ca la locale. Oamenii ne vor vota mai puțin pentru campania în sine, ci pentru ce an reușit să facem în perioada aceasta. Am fost în Parlament, ne-au văzut și cred că, și-au făcut o idee. Au văzut ce idei promovăm, au văzut pentru ce lucrăm, cu ce oameni avem și cu ce venim în fața lor. Au mai văzut și ce fac celelalte partide, fac o comparație după 30 de ani și văd dacă suntem bine, unde suntem. Trebuie fiecare să analizeze. Prezența la vot mi se pare obligatorie pentru cei care iubesc țara aceasta. Nu poți să o lași la voia întâmplării, pe mâna oricui. Nu e foarte greu să îți dai seama că marile de partide au ratat șansa de a moderniza România și că am înaintat dar greu, cu pași înceți. Alte state ne-au luat-o înainte. Suntem pe locuri codașe la multe capitole unde trebuia să excelăm și pe locuri fruntașe la capitole rușinoase”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion vrea listarea pe bursă a Portului Constanța

Stelian Ion, candidatul USR la Camera Deputaților, a făcut o trecere în revistă a proiectelor pentru următoarea perioadă legislativă. Unul dintre acestea vizează listarea pe bursă a Portului Constanța.

”Mă interesează foarte mult să acționăm în zona dezvoltării infrastructurii a aeroportului Mihail Kogălniceanu, unde este nevoie de mari investiții și este nevoie de o dezvoltare a infrastructurii pentru a spor numărul de turiști care folosesc această modalitate de transport. Este nevoie de a găsi niște noi formule pentru Portul Constanța, astfel încât să punem în valoare foarte mult portul. Să se intensifice activitatea din portul Constanța. Ne-am gândit la Bursa Portului Constanța. Este o idee pe care am discutat-o cu mari specialiști pe transporturi. Am văzut cum este situația din alte zone din lume. O astfel de măsură, de Bursă, sporește competitivitatea. Acționariatul ar avea tot interesul să se dezvolte această afacere și până la urmă, ar avea de câștigat întreaga Românie. Important este să vedem cum găsim și câștigul pentru Constanța. Dincolo de faptul că o activitate mai intensă pentru activitatea din Port, înseamnă mai multe locuri de muncă pentru constănțeni. Pe parte de infrastructură este foarte important să ne dezvoltăm”, a spus Stelian Ion.

Alte proiecte marca USR-PLUS

Cât despre proiectele la nivel național, Stelian Ion a amintit despre proiectul aflat în derulare proiectul ”Fără penali în funcții publice”, față de care ”o să avem o atitudine foarte fermă pentru al promova și pentru a deveni literă în Constituție, cât mai curând. Nu accept să fie în zadar milionul de voturi pe care românii le-au dat pentru sprijinirea acestui proiect. Pentru mine este importantă adoptarea legii care se referă la păduri. DNA-ul pădurilor este o direcție foarte importantă pentru că până acum, statul român nu a reușit să oprească acest fenomen de infracționalitate în zona tăierii ilegale a pădurilor și în zona infracțiunilor de mediu în general. Mă interesează toate aspectele care țin de eficiența actului de justiție. Ideea de a nu muri cu dreptatea în mână. Sunt situații în care judecătorii greșesc din diferite motive, din cauza volumului de muncă. Ideea este că trebuie să avem niște mecanisme care să facă în așa fel încât procesele să fie mai rapide. Eu am încredere în judecători”, a continuat parlamentarul.

Este încrezător că USR PLUS va câștiga voturi suficiente la alegerile din 6 decembrie

Stelian Ion speră că USR-PLUS va fi mult mai prezent în Parlament. ”Sunt convins că oamenii ne vor da votul lor și sper să își înfrângă această teamă de coronavirus. oamenii trebuie să fie foarte atenți și să dea votul lor celor în care au mai multă încredere. Toate aspectele vieții cotidiene sunt legate de modul în care cum se va așeza viitorul Parlament. Eu sper să fie un suflu nou. Partidele vechi să își primească lecția pentru că după 30 ani, am văzut unde ne-au dus. Să fie apreciat planul nostru de guvernare, se întinde pe 400 de pagini. Și angajamentele si programul de guvernare se găsesc pe site pentru cine este interesat de ele. Sunt niște angajamente ferme. De asemenea, avem cea mai bună echipă.

Oameni tineri care nu au mai avut legătură cu politica anterioară, nu al legătură cu modul acesta de a face politică din trecut și vin cu o altă mentalitate. În sistemul nostru de stat este foarte multă încremenire, nu se mișcă nimic, nivelul nu este unul de performanță și faptul că vin oameni din mediul privat cu ideea de competitivitate și de performanță, asta va fi un plus pentru noul Parlament”, a specificat Stelian Ion.

Mai multe declarații puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos. Tot aici, puteți să aflați mesajul lui Stelian Ion pentru constănțeni, cu ocazia alegerilor parlamentare.

Cod unic de identificare USR: 11200021

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920