REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Stelian Tănase prezice scandal în coaliție: Rocada la guvern se va lăsa cu cafteală

Stelian Tănase prezice scandal în coaliție: Rocada la guvern se va lăsa cu cafteală

A.F. 7 decembrie 2022 | 00:00 436

Politologul Stelian Tănase prezice că rocada la guvernare se va lăsa cu scandal monstru între PNL și PSD, care ar urma să se certe din cauza împărțirii ministerelor. Tănase spune că dintre PNL și PSD, cei mai câștigați la nivel de imagine sunt social - democrații.

Stelian Tănase

"Eu cred că acest moment al rocadei guvernamentale (n.r. rotația premierilor) e foarte problematică. Cred că în partide nu s-au luat decizii, nu poa’ să spună ferm ”noi plecăm de la Palatul Victoria, veniți voi” sau să zică PSD „da, noi vom da premierul”. Deocamdată sunt niște declarații destul de circumspecte, mai dau câte o asigurare că mai sare presa la beregată, dar nu sunt convins că se va face și nici în ce formulă.

Rocada se va face în urma unor dificile negocieri între PNL și PSD pe ministere, dacă pleacă sau nu pleacă, în ce formulă, cine dă vicepremierul. Va fi o lungă negociere și o cafteală în toată regula.

Nu va fi cum teoretic s-a spus când s-a semnat acest acord impus de Iohannis, că a fost mutarea lui Iohannis, va fi complicat. Complicația vine din faptul că sunt alegeri și se vor gândi cum e mai avantajos – să fii la Putere sau în Opoziție. Acum ei se bâlbâie au păreri foarte diferite: unii vor la Putere, ca să ai Ministerul de Interne să faci tu alegerile, alții vor în Opoziție, ca să vii cu un mesaj puternic”, a afirmat politologul, la B1TV, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369