REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Stenograme. Daniel Niculae către „Bocciu”: „Am vorbit și cu Colțescu, a zis: Dați, bă, cu ce vreți!”

Stenograme. Daniel Niculae către „Bocciu”: „Am vorbit și cu Colțescu, a zis: Dați, bă, cu ce vreți!”

Andreea CONDURACHE 26 martie 2024 | 08:51 597

Cercetat în libertate în dosarul fumigenelor de la Rapid, Daniel Nicolae pare că a coordonat toată activitatea, alături de șeful galeriei, aflat acum în arest preventiv. În stenogramele interceptărilor - obținute de Digi Sport -, cei doi vorbeau despre împărțirea costurilor și despre momentele cele mai potrivite pentru spectacolele pirotehnice. Într-una dintre situații, președintele Clubului Rapid susținea că ar avea și acordul arbitrului Sebastian Colțescu.

Stenograme. Daniel Niculae catre „Bocciu”: „Am vorbit si cu Coltescu, a zis: Dati, ba, cu ce vreti!”

Imagini cu petarde și violențe deveniseră o obișnuință, mai ales la meciurile Rapidului de acasă. La partida cu FCSB, șeful galeriei, Bocciu si președintele clubului, Daniel Niculae au pus la cale un show ca de derby. Anchetatorii au deslușit un lung șir de ilegalități: cei doi rapidiști complotau să aducă pe stadion astfel de materiale periculoase. Ba mai mult, Niculae contribuia cu sume importante la așa-zisul show.

Stenograme din dosar:

Bocciu: Daa?! Împărțim, că eu am pus și aseară de la mine.

Daniel Niculae: Da, mă, găsim! Cum să nu facem?

Bocciu: Da?!Și ținem amândoi!

Daniel Niculae: Normal! Facem!

Bocciu: Punem amândoi câte cinci sute, cinci sute eu, cinci sute (n.r. lei) tu și aia e!

Daniel Niculae: Da, nu-i problema!

Într-o altă convorbire, cei doi convin asupra momentului în care să aprindă Arena Națională. În discuție se face trimitere și la Sebastian Colțescu, unul dintre arbitrii partidei cu FCSB.

Stenograme din dosar:

Bocciu: Da, prezidente!

Daniel Niculae: Verde!

Bocciu: Da?

Daniel Niculae: Verde, verde!

Bocciu: Bine, tată!

Daniel Niculae: La (n.r. și) cincizeci și cinci dăm drumul la imn. Probabil o să intre...pe strofa trei!. (...) Da. Nu... nu dă drumul! Si dacă dă drumul, își asumă... își asumă arbitrul! Dar am vorbit și cu Colțescu și a zis „Dați, bă, cu ce vreți!”.

Momentul pentru fumigene nu este ales întâmplător. Cei doi știu că - date după fluierul de început - echipa riscă o sancțiune uriașă. Dacă apar chiar înainte de fluierul de start, amenda jandarmilor este mai mică.

În urmă cu câteva zile aproape 20 de ultrași de la Rapid au ajuns la audieri. Liderul galeriei, împreună cu alți doi suporteri, sunt arestați pentru 30 de zile, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108