REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
26.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Stenograme: Două profesoare universitare înjurau medicii rezidenți care nu le dădeau șpagă

Stenograme: Două profesoare universitare înjurau medicii rezidenți care nu le dădeau șpagă

Mariana MURAT 16 noiembrie 2023 | 14:51 2127

Două profesoare universitare au fost condamnate la închisoare, după ce au fost înregistrate în timp ce înjurau medicii rezidenți care nu le ofereau șpagă. Cele două femei au fost reclamate la Direcția Generală Anticorupție (DGA) și găsite vinovate pentru luare de mită și trafic de influență.

 Stenograme: Doua profesoare universitare injurau medicii rezidenti care nu le dadeau spagaImagine ilustrativă

2000 de euro era tariful impus de cele două profesoare de la Facultatea de Medicină „Dunărea de Jos” medicilor rezidenți care participau la examenele de specializare. În schimbul banilor, candidații primeau în privat subiectele atât la proba teoretică, dar și rezolvarea în cazul probei practice. Însă rezidenții nu cădeau în plasa celor două.

Profesoarele au fost interceptate în urma unui denunț la Direcția Generală Anticorupție.

Sursă: Stenograme


Auzi? Cât de tâmpit să fii, să-ţi spună că pleacă lumea să se plimbe, să nu ştiu ce, să nu ştiu cum... în loc să dai bucuros, să se ducă, să se plimbe, să facă ce trebuie, numai să fie treaba bună.... tu să vii să spui că ai învăţat. Trebuie să fii de-a dreptul tâmpit. Tâmpit, tâmpit, tâmpit".


Profesoarele planificau să crească tarifele pentru examenele următoare. În total, patru medici au fost implicați în acest dosar, doi dintre aceștia dând mită și cumpărând influență. Una dintre profesoare a fost condamnată la 3 ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 22 de mii de lei. Mai mult, aceasta nu mai are dreptul să ocupe vreo funcție în învățământul universitar.

Asta în timp ce cealaltă profesoară a fost condamnată la 1 an și 11 luni după gratii și nu mai are dreptul de a desfășura activitatea de membru al unei comisii de examen în cadrul unei universități de stat sau private, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Universitatea Ovidius makidonii au pus stapanire ! Trag tun dupa tun
1
0
La Ovidius cand poposeste controlul?
2
0
Acum câțiva ani în Franța a fost un scandal referitor la medicii spagari specializați în r*mânia. Erau dați exemplu câțiva studenți care studiaseră la Cluj și nu fuseseră niciodată într-un spital. Au făcut și un spot publicitar cu un medic in sala de operații care își mai amintea din medicină doar cum dădea șpaga.
2
0
Daca au infiintat facultati si universitati in fiecare judet. Ce sa invete? Examene de intrare ? nimic. Rezultatul va fi pregatire superioara la ....anul si la muti ani.
3
0
Spaga ceruta avea si aceasta o latura "educativa" ... ii invata pe viitorii medici sa fie si ei spagari precum si cat dar si in ce fel sa le-o ceara pacientilor !
6
0
pre putin. trebuia sa le dea 10 ani. Muitele dracu. trebuia sa le rupa cu bataie scroafe imputite
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699